Ανακοίνωση σωματείου Δήμου ΝΦ-ΝΧ

0

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Νέα Φιλαδέλφεια  5/12/2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

                                                                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η εμμονική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να προβεί στην εκμίσθωση περιβάλλοντα χώρου του  άλσους και της Λίμνης σε ιδιώτη, προκειμένου ν’ ασκήσει επιχειρηματική δραστηριότητα εν όψει των εορτών μας βρίσκει απολύτως αντίθετους.  Το θέμα που εισήχθη εχθές στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τίτλο: «Έγκριση απευθείας εκμίσθωσης του  χώρου πέριξ της λίμνης του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας και του περιβάλλοντος πεζοδρόμου  με σκοπό να  χρησιμοποιηθεί για εκδηλώσεις καλλιτεχνικού και  ψυχαγωγικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικου Χωριού, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 192 παρ. 1γ του Δ.& Κ.Κώδικα (Ν. 3463/06), όπως αντικαταστάθηκαν από αυτές του άρθρου 196 παρ. 1 του Ν. 4555/18 («Κλεισθένης Ι») (επαν/γή)»   και δεν συζητήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, πρόκειται να συζητηθεί σε επόμενη (πιθανότατα σημερινή) συνεδρίαση. Το συγκεκριμένο θέμα είχε εισαχθεί ξανά σε προηγούμενη συνεδρίαση για να αποσυρθεί και να τεθεί στην Οικονομική Επιτροπή (4/12/19)με θέμα τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Άλσος.

Για το ίδιο θέμα η αρμόδια Υπηρεσία (Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου)  κατέθεσε με το υπ΄αριθμ. Πρωτ. 32535/25-11-2019 έγγραφο την αντίθετη άποψη της υπηρεσίας,  διότι η δασική νομοθεσία και ειδικότερα το άρθρο 59, παρ. 2 του Ν.998/1979 και η υπουργική απόφαση 133384/6587/2015 (νόμοι που αφορούν το δασικό καθεστώς) με βάση την οποία ορίζονται οι επιτρεπτές χρήσεις σε δάση, άλση και πάρκα, δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη κατασκευών. Η μόνη επιτρεπτή δραστηριότητα που μπορεί να γίνει είναι η πρόχειρη τοποθέτηση εξέδρας για συναυλίες και χωρίς να θιγεί η δασική βλάστηση, όπως αναγράφεται στο έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου. Η πρόταση δημιουργίας ενός Χριστουγεννιάτικου χωριού μέσα στην καρδιά του Άλσους είναι παράνομη και δεν μπορούν να συμμετέχουν για την υλοποίησή της δημοτικοί υπάλληλοι με οποιαδήποτε ρόλο (φύλαξη, Καθαριότητα κλπ), όταν από πληροφορίες που έχουμε ο ιδιώτης πρόκειται να βάλει εισιτήριο για τους πολίτες και συνεπώς εκτός όλων των άλλων, η παραχώρηση μέρους του άλσους υποδηλώνει εμμέσως ιδιωτικοποίηση με όφελος .

Εμείς ως ΔΣ στηρίζουμε έμπρακτα την άποψη της υπηρεσίας προκειμένου να προστατευθούν οι εργαζόμενοι. Το Άλσος προστατεύεται από ένα ειδικό «καθεστώς» και προορίζεται για κοινωφελή χρήση. Καταγγέλλουμε οποιαδήποτε προσπάθεια κερδοσκοπικού χαρακτήρα μέσα στο Άλσος και δεν θα επιτρέψουμε την ανάμειξη συναδέλφων μας στην υλοποίηση παρόμοιων σχεδίων.

Για αυτό το λόγο παρακαλούμε για την απόσυρση του θέματος  οριστικά.

ΤΟ Δ.Σ.

Προηγούμενο άρθροΈναρξη Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων (πρόγραμμα) – Μήνυμα Γιάννη Βούρου
Επόμενο άρθροΔ.Σ. Βίντεο: Highlights της συνεδρίασης της Τετάρτης (04/12)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.