Ενημέρωση του Δήμου για τα σχολικά γεύματα

0

Λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

Όπως έγινε δημόσια γνωστό κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η νέα Δημοτική Αρχή, αποδεικνύοντας εμπράκτως τη δέσμευσή της να επικουρεί με όλες τις δυνάμεις της τα Σχολεία και τη Σχολική Κοινότητα της πόλης μας, έφερε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο και αποφάσισε την έκτακτη επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου έως το τέλος του έτους με το ποσό των 40.000 ευρώ, πλέον της δόσης της τακτικής επιχορήγησης του Υπουργείου που πρόσφατα πιστώθηκε στις Σχολικές Επιτροπές και καλύπτει πάγιες ανάγκες των σχολείων.

Η έκτακτη αυτή επιχορήγηση κρίθηκε αναγκαία για την κάλυψη αναγκαίων δαπανών στο πλαίσιο της απαιτούμενης συμπαράστασης εκ μέρους του Δήμου προς ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας, όπως η συνέχιση του προγράμματος προσφοράς δωρεάν δεκατιανού για μαθητές/μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης που ξεκινά άμεσα, αλλά και για την κάλυψη εκτάκτων δαπανών σε σχολεία, όπως η αντικατάσταση του καυστήρα στο Γυμνάσιο Νέας Χαλκηδόνας.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να επισημάνουμε και την ιδιαίτερα σημαντική για τους μαθητές της πόλης μας και τις οικογένειές τους στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής μας, έναρξη της διανομής από το Υπουργείο των δωρεάν γευμάτων για όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας!

Θα θέλαμε επίσης να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι η ανωτέρω έκτακτη επιχορήγηση από το Δήμο προς τις Σχ. Επιτροπές θεωρήθηκε επίσης αναγκαία για την κάλυψη χρέους 12.445,54 ευρώ της καταργηθείσας από το 2011 3ης Σχολικής Επιτροπής Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, το οποίο αφορούσε οφειλές προς το ΙΚΑ ετών από 1-1-2003 έως 7-2-2007 και δυστυχώς έχει καταλογισθεί και βαρύνει σύμφωνα με το νόμο τη 2η Σχολική Επιτροπή Β’ θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, ως καθολική διάδοχο της τότε 3ης Σχ. Επιτροπής.

Πλέον της ανωτέρω οφειλής, για την οποία δεν είχαμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο ενημερωθεί από την προηγούμενη Διοίκηση, δυστυχώς υφίστανται και άλλες παρόμοιες παλαιές οφειλές προς το ΙΚΑ ύψους 6.400 ευρώ, όπως ανακαλύψαμε μετά από έρευνα των κ.κ. Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών, που όμως δεν έχουν ακόμη καταλογισθεί εις βάρος των υφιστάμενων Σχoλικών Επιτροπών.

Προηγούμενο άρθροΔ.Σ.-Βίντεο: “Ραντανπλάν και WiFi παγκάκια”
Επόμενο άρθροΒίντεο: Ο Γιάννης Βούρος για την “Monty Python παρέλαση” – σχόλια δημ. συμβούλων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.