Ανακοίνωση για το “στέκι νεολαίας”

0

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, 5/11

– ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ!
– ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΩΡΑ!

Μετά την επίδειξη αυταρχικού-καθεστωτικού πνεύματος απέναντι στη σατυρική-αντιμιλιταριστική πρωτοβουλία μιας ομάδας νέων κοριτσιών στην πρόσφατη μαθητική παρέλαση, η νέα δημοτική διοίκηση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή που ψήφισε 2 Μνημόνια σε μισή κοινοβουλευτική θητεία, Γιάννη Βούρο, αρνείται να εφαρμόσει τη συλλογική κατάκτηση της νεολαίας του Δήμου για την ίδρυση Δημοτικού Στεκιού Νεολαίας σε συγκεκριμένο χώρο, η οποία είχε κατοχυρωθεί και επίσημα με σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13 Μαρτίου 2019 (είχε δηλαδή εγκριθεί και από στελέχη της σημερινής δημοτικής διοίκησης).

Η Επαναστατική Κίνηση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, η συλλογικότητα που όπως είναι γνωστό ξεκίνησε την εκστρατεία για το Δημοτικό Στέκι Νεολαίας, η οποία αγκαλιάστηκε από τη μαθητική νεολαία για να διεξαχθεί στη συνέχεια με τη δική της ανεξάρτητη πρωτοβουλία και με νικηφόρα κατάληξη, εκφράζει την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη της στον αγώνα της Επιτροπής Διεκδίκησης του Στεκιού Νεολαίας και θα συμμετάσχει με τους νέους της στη συγκέντρωση-συνέλευση την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ., έξω από τον χώρο που είχε παραχωρηθεί για την στέγαση του Στεκιού (Βάρναλη και Περικλέους στη Ν. Χαλκηδόνα).

Το Στέκι Νεολαίας είναι μια κατάκτηση των νέων του Δήμου και κανένας δεν μπορεί να τους την αφαιρέσει! Πρέπει να ανοίξει άμεσα στον χώρο που έχει προσδιοριστεί από τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να λειτουργήσει με τους υποδειγματικά δημοκρατικούς και υπεύθυνους έναντι της δημοτικής περιουσίας και των δικαιωμάτων της νεολαίας κανόνες που έχουν αποφασιστεί από τη συνέλευση των νέων και είχαν τη συναίνεση του δημοτικού συμβουλίου.

Τους υπενθυμίζουμε:

«Οι βασικές αρχές λειτουργίας του Στεκιού Νεολαίας

– Το Στέκι θα είναι ένας δημοτικός χώρος ανοικτός σε όλους τους νέους. Δεν αποτελεί σχήμα που μπορεί να ελεγχθεί – “καπελωθεί” από μία συλλογικότητα, αλλά χώρος που θα φιλοξενεί τις δραστηριότητες των κάθε είδους συλλογικοτήτων (πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, μαθητικών, φοιτητικών, συνδικαλιστικών, πολιτικών κ.α) των νέων του Δήμου.
– Θα στηρίζει και θα προάγει την ελεύθερη έκφραση των νέων του Δήμου και των συλλογικοτήτων τους και τη μη κερδοσκοπική ψυχαγωγία των νέων.
– Στον χώρο του Στεκιού θα διεξάγονται ελεύθερα κάθε είδους εκδηλώσεις όλων των συλλογικοτήτων νεολαίας που δραστηριοποιούνται στον Δήμο, εκτός εκείνων που έχουν φασιστικό ή ρατσιστικό χαρακτήρα. Οι συλλογικότητες που διοργανώνουν εκδηλώσεις στο χώρο του Στεκιού οφείλουν να παραδίδουν τον χώρο καθαρό και όπως ακριβώς τον παρέλαβαν.
– Στο χώρο του Στεκιού δεν θα διεξάγονται εκδηλώσεις κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
– Θα είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι νέοι που σέβονται και τηρούν τις γενικές αρχές λειτουργίας του Στεκιού.
– Τη νομική ευθύνη για τη λειτουργία του Στεκιού θα έχει αποκλειστικά ο Δήμος. Οι νέοι που θα δραστηριοποιούνται στο Στέκι και οι συλλογικότητες τους θα έχουν την ηθική και συνειδητή ευθύνη για την τήρηση των γενικών αρχών και των κανόνων λειτουργίας του Στεκιού. Επίσης, από κοινού με τον Δήμο καθημερινά θα μεριμνούν για την καθαριότητα, την περιφρούρηση και της κάλυψή των αναγκών που εμφανίζονται για την εύρυθμη λειτουργία του Στεκιού.
– Η Συντονιστική Επιτροπή του Στεκιού θα αποτελείται αρχικά από τα υπάρχοντα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Διεκδίκησης μαθητών Λυκείων Ν.Φ – Ν.Χ και η σύνθεσή της θα εμπλουτίζεται σταδιακά από έναν εκπρόσωπο από κάθε συλλογικότητα που θα δραστηριοποιείται συστηματικά στο Στέκι. Η Συντονιστική Επιτροπή θα εκπροσωπεί τους νέους που δραστηριοποιούνται στο Στέκι, θα εκφράζει τα αιτήματά τους προς τη Δημοτική αρχή, θα είναι ο θεματοφύλακας των αρχών λειτουργίας του Στεκιού. Ο Δήμος θα πρέπει να φροντίζει για την απρόσκοπτη λειτουργία του Στεκιού διαθέτοντας το αναγκαίο προσωπικό και τον κατάλληλο εξοπλισμό γι’ αυτό το σκοπό.
– Η εκάστοτε Δημοτική Αρχή οφείλει να σέβεται τις γενικές αρχές και τους κανόνες λειτουργίας του Στεκιού. Όταν τους παραβιάζει οι νέοι και οι συλλογικότητές τους που δραστηριοποιούνται στο Στέκι οφείλουν συλλογικά και οργανωμένα να αντισταθούν, προασπίζοντας τις κατακτήσεις τους.
– Το Στέκι λειτουργεί στη βάση συγκεκριμένου καθημερινού ωραρίου, θερινού και χειμερινού. Στον χώρο του θα λειτουργεί άτυπο “κυλικείο” που θα παρέχει αναψυκτικά, καφέδες και ορισμένα βασικά τυποποιημένα προϊόντα. Ο βασικός του εξοπλισμός και οι αρχικές του προμήθειες θα γίνονται με δωρεές από τον Δήμο. Οι τιμές θα είναι αυστηρά τιμές κόστους και τα έσοδα θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για νέες παραγγελίες. Ο έλεγχος της διαχείρισης του άτυπου «κυλικείου» θα γίνεται από κοινού από τους εντεταλμένους εκπροσώπους του Δήμο και από την Συντονιστική Επιτροπή του Στεκιού.
Η συνέλευση αποφάσισε τη συνέχιση της εκστρατείας διεκδίκησης με συλλογή ακόμα περισσότερων υπογραφών και τη δημιουργία μιας ομάδας που ενεργά θα ασχοληθεί με την αρχική διαμόρφωση του χώρου.»

Προηγούμενο άρθρο“Προσφυγικό”: Τουλάχιστο, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ακρίτες νησιώτες μας!
Επόμενο άρθρο”Ποιητικές διαδρομές – Αλλοτινές πατρίδες”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.