Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 - 5:34 μμ

“Ισχύς εν τη ενώσει!”

Υποστηρίξτε με ένα Like την σελίδα μας στο Facebook!

Απλή αναλογική. Το νέο εκλογικό σύστημα στην τοπική αυτοδιοίκηση που ανέδειξε νέο Δήμαρχο της πόλης μας τον κ. Γιάννη Βούρο με τον συνδυασμό «Πολιτών Πολιτεία». Εξέλεξε 10 δημοτικούς συμβούλους (17 απαιτούνται για πλειοψηφία) με βάση το ποσοστό του 30% που έλαβε στον 1ο γύρο των δημοτικών εκλογών, χωρίς βέβαια να εξασφαλίσει αυτοδυναμία στο δημοτικό συμβούλιο όπως βεβαίως αναμενόταν.

Για να καταλάβετε την διαφορά της “απλής αναλογικής” με τον προηγούμενο εκλογικό σύστημα, ο προηγούμενος δήμαρχος κύριος Άρης Βασιλόπουλος (Δύναμη Πολιτών) είχε λάβει το 2014 ποσοστό 18,32% στον 1ο γύρο και εξασφάλισε απόλυτη αυτοδυναμία στο δημοτικό συμβούλιο με 19 δημοτικούς συμβούλους!

Όπως καταλαβαίνετε, για την ομαλή διακυβέρνηση του Δήμου επιβάλλεται να υπάρξουν συνεργασίες, συμμαχίες, προγραμματικές συγκλήσεις ετερόκλητων δημοτικών παρατάξεων! Αυτό άλλωστε είναι και το πνεύμα του νομοσχεδίου “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι” που ψήφισε και εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ “θέλοντας” να φέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση “περισσότερη δημοκρατία, συμμετοχή και διαφάνεια” στην διοίκηση των Δήμων.

Οπότε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας θα έπρεπε από την επόμενη μέρα της εκλογικής του νίκης, να ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με παρατάξεις της αντιπολίτευσης, να βρει κοινές θέσεις, συγκλίσεις, να συγκεράσει τις αποκλίσεις και να καταφέρει να δημιουργήσει μια “συμμαχία” δημοτικών παρατάξεων για να μπορέσει να διοικηθεί ο Δήμος μας χωρίς προβλήματα. Και έτσι έπραξε…

“Ισχύς εν τη ενώσει!”

Ενωτική, όπως επιβάλλει η απλή αναλογική (ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι), η νέα διοίκηση του Δημάρχου Γιάννη Βούρου.  Η Συνεργασία με τις παρατάξεις των Παντελή Γρετζελιά (ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ) & Τάσου Κωνσταντινίδη (ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ) & η σύμπραξη με την παράταξη του Χρήστου Κοπελούσου (ΤΩΡΑ), εξασφάλισαν μεγάλη πλειοψηφία στα όργανα του Δήμου.

 Μένει πλέον να φανεί στον χρόνο αν η συμμαχία παραμείνει αρραγής και το έργο που θα παράξει για την πόλη μας θα είναι αντάξιο των προσδοκιών, υπερνικώντας τις όποιες δυσκολίες ή αντιθέσεις προκύψουν..

Ελπίζουμε για το καλό της πόλης μας (όπως όλες οι παρατάξεις έλεγαν προεκλογικά…) η “συμμαχία” να αντέξει στον χρόνο, να πορευτεί με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων της… και να μην αποδειχτεί μια ανίερη συμμαχία -ΜΟΝΟ- για την νομή της εξουσίας και το “μοίρασμα της πίτας”…

Η εφημερίδα μας θα στηρίξει την νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Βούρου στα πρώτα της βήματα, όπως άλλωστε έκανε και με όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές όταν ανέλαβαν. Ελέγχοντας βεβαίως καθημερινά την εξουσία του! Και θα είμαστε και δυσάρεστοι! Και η εξουσία δεν είναι φίλη με τους δυσάρεστους…

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον νέο δήμαρχο Γιάννη Βούρο. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να του γίνουμε αρκετά δυσάρεστοι. Αυτό θα σημαίνει ότι η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα θα προοδεύει υπό την καθοδήγησή του.

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη FX-news


Εφημερίδα Fx-news: Σεπτέμβριος 2019