Νέα Φιλαδέλφεια: Η Σύναξη της Παναγίας Βουρλιώτισσας

0

Με κάθε λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε πανηγυρικά τη Σύναξη της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Βουρλιώτισσας», Πολιούχου και Προστάτιδος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 (Γ’ Λουκά) τελέσθηκε η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου, ο οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μάνης κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Ποιμενάρχου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή πολλών κληρικών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση αναφέρθηκε στην Παναγία Βουρλιώτισσα, στη Μητέρα όλων των προσφύγων και στην άμεση σχέση της με τον Ελληνισμό.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι το πανσεβάσμιο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου συνδέεται άμεσα με τον Ελληνισμό εξαιτίας της ελευθερίας, αφού η Παναγία Μητέρα μας, ανέφερε, αποτελεί πρόξενο της ελευθερίας και εικόνα της ανθρωπίνης ελευθερίας.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο  υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των εν Μικρά Ασία αναιρεθέντων πατέρων και αδελφών ημών, ενώ στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ μετέβη στο μνημείο Μικρασιατών στη Ν. Φιλαδέλφεια όπου τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας της εορτής και ώρα 6.00μ.μ. θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός, και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί πάνδημος Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας.

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθροΒίντεο: Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατών
Επόμενο άρθροΕκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Συστάσεις Περιφέρειας Αττικής
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.