Επιστολές της “Ενωσης Γονέων ΝΦ-ΝΧ” για τα “κενά” στα σχολεία

0

Από την “Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας” λάβαμε τις επιστολές που έστειλε προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας για τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό που παρατηρούνται στα σχολεία του Δήμου μας. Με τις επιστολές απαιτεί -όπως αναφέρει η “Ένωση Γονέων”- για ακόμα μία φορά το στοιχειώδες και το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από την άμεση κάλυψη όλων των κενών, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.

Η επιστολή:

ΘΕΜΑ: Λειτουργικά κενά στα σχολεία Δ.Ε. του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας -Ν. Χαλκηδόνας

Κυρία Διευθύντρια,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου μας παραμένουν σημαντικά, ακόμη και μετά το πέρας των δύο φάσεων

προσλήψεων.

Διανύουμε ήδη σχεδόν ένα μήνα από τότε που τα σχολεία άνοιξαν και όπως φαίνεται θα δούμε και φέτος το ίδιο έργο, στο οποίο θεατής είναι ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα (γονείς, εκπαιδευτικοί , μαθητές).

Ελλείψεις προσωπικού, κενά που καμουφλάρονται ώστε να μην εμφανίζονται στους καταλόγους της διεύθυνσης, στοίβαγμα παιδιών σε τμήματα που σε ορισμένες περιπτώσεις

ξεπερνούν τα 25.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις και που εξακολουθούν να  καταδικάζουν την παιδεία και τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών μας.
Μειωμένη χρηματοδότηση, συνέχιση του απαράδεκτου καθεστώτος των αναπληρωτών αντί για  μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, μεταφορά των αρμοδιοτήτων στους δήμους, με αντίστοιχη εξώθηση για εύρεση χρηματοδότησης από ιδιώτες.

Στο Δήμο μας, όπου τα σχολεία του  ανήκουν  στην  Α’ Αθήνας, τη  μεγαλύτερη διεύθυνση της χώρας, στην οποία προΐσταστε,  εξακολουθούν να παρατηρούνται σημαντικά   κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Δεν θα απαριθμήσουμε  τις ειδικότητες που λείπουν για λόγους συντομίας, αλλά και γιατί είμαστε σίγουροι ότι τις γνωρίζετε πολύ καλά μέσω της οικείας Δ/νσης Εκπαίδευσης.

Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται και τα μόνιμα θύματα της άρνησης της πολιτείας, να προβεί σε μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών είναι οι μαθητές, οι γονείς και οι σχολικές
μονάδες που δεν μπορούν να  λειτουργήσουν

Απαιτούμε για ακόμα μία φορά το στοιχειώδες, που δεν είναι άλλο από την άμεση κάλυψη όλων των κενών, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.

 

Σε αναμονή των ενεργειών σας

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Αλέξανδρος Γούλας                              Νίκος Τσορβάς

Προηγούμενο άρθρο«Το δημογραφικό απειλεί ανοικτά το μέλλον του έθνους μας»
Επόμενο άρθροΑπολογισμοί Σχολικών επιτροπών 2014-2019
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.