“Ενωση Γονέων”: Ανακοίνωση για την κατάληψη στο 1ο Λύκειο ΝΦ – Στήριξη στον μικρό Παναγιώτη

0

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση :

Νέα Φιλαδέλφεια, 19/10/2019

Αρ. Πρωτ.: Α.Π. Α015- 19/10/2019

ΘΕΜΑ: Αιτήματα  μαθητών του 1ΟΥ ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας εκφράζει τη στήριξή της στα αιτήματα που κατέθεσαν οι μαθητές του 1ΟΥ ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας και στους αγώνες του μαθητικού  κινήματος. Τα αιτήματα των μαθητών είναι και δικά μας καθώς θεωρούμε πώς οι ελλείψεις καθηγητών που παραμένουν ακόμη και μετά τη δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών καθηγητών, εμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και οξύνουν τις εκπαιδευτικές ανισότητες. Οι μαθητές χάνουν δεκάδες διδακτικές ώρες ακόμη και στα μαθήματα που θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές. Η  Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας έχει αποστείλει ήδη σχετικές επιστολές στους Διευθυντές Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας. Θα ζητηθεί επίσης άμεσα συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών για να συζητηθούν τα κτηριακά προβλήματα που υφίστανται εδώ και χρόνια στο 1ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας και έχουν επιδεινωθεί με τη σεισμική δραστηριότητα του καλοκαιριού. Προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Η αντιμετώπιση των παραπάνω  προβλημάτων δεν αφορά απλά και μόνο στη σωστή και εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας, αλλά και στην ασφάλεια του εκπαιδευτηρίου και στη δημιουργία ενός ευχάριστου για τα παιδιά σχολικού περιβάλλοντος. Το οφείλουν οι αρμόδιοι  στους μαθητές, στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην τοπική κοινωνία.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Αλέξανδρος Γούλας                              Νίκος Τσορβάς


 

Νέα Φιλαδέλφεια, 19/10/2019

Αρ. Πρωτ.: Α.Π. Α016 – 19/10/2019

Θέμα: Ο μικρός μαχητής της ζωής  Παναγιώτη – Ραφαήλ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ αποφάσισε σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς την οικογένεια Γλωσσιώτη να συμμετάσχει με το συμβολικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ στην οικονομική εκστρατεία για τη στήριξη του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ, που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1 και πρέπει το συντομότερο δυνατό να μεταφερθεί  στο εξωτερικό για θεραπεία.

Ως γονείς θεωρούμε απαράδεκτη την  άρνηση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου, αλλά και όλων των αρμόδιων φορέων να καλύψουν τα έξοδα μεταφοράς  και νοσηλείας του μικρού στις ΗΠΑ και συντασσόμαστε με όσες φωνές σε όλη τη χώρα συμπαραστέκονται στον αγώνα της οικογένειας,  ώστε το Υπουργείο και οι υπηρεσίες υγείας να πιεστούν για να εγκριθεί η θεραπεία για το μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ.

Ως Ένωση Γονέων επί χρόνια αγωνιζόμαστε για δημόσια δωρεάν και ποιοτική εκπαίδευση αλλά εξίσου  και για το δικαίωμα όλων, και ιδίως των παιδιών μας, να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που κοστολογούν την ανθρώπινη ζωή και τις ανάγκες που προκύπτουν  ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός. Δεν επιτρέπουμε η ζωή του Παναγιώτη – Ραφαήλ, αλλά και κάθε παιδιού να μπει στη ζυγαριά του όποιου δημοσιοοικονομικού κόστους.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων του Δήμου μας να κινητοποιήσουν τα μέλη τους και να συνδράμουν με όσες δυνάμεις διαθέτουν για να δοθεί ελπίδα στο μικρό μαχητή της ζωής.

Επίσης, καλούμε καθένα από εμάς ατομικά να συμμετάσχει σ’ αυτή την προσπάθεια με όσες δυνάμεις και αποθέματα αλληλεγγύης και αγάπης διαθέτει.

Για τον όποιον θα ήθελε να βοηθήσει παραθέτουμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς:

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: ΓΛΩΣΣΙΩΤΗΣ /GLOSSIOTIS

ALPHA BANK

Αρ. Λογαρισμού: 121 00 2002 008467

IBAΝ: GR2501401210121002002008467

SWIFT/BIC: CRBAGRAA

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ : ΓΛΩΣΣΙΩΤΗΣ /GLOSSIOTIS

Δικαιούχος: MDA Ελλάς

EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ. Λογαρισμού: 720 / 48001175

IBAN: GR3901107200000072048001175

SWIFT/BIC: ETHNGRAA

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ : ΓΛΩΣΣΙΩΤΗΣ /GLOSSIOTIS

Δικαιούχος: MDA Ελλάς

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Αλέξανδρος Γούλας                              Νίκος Τσορβάς

Προηγούμενο άρθροΣτήριξη στον μικρό Παναγιώτη από το σωματείο εργαζομένων του Δήμου
Επόμενο άρθροΔημοτικό συμβούλιο σήμερα (21/10) με 14 θέματα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.