Ανακοινώσεις του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

0

Λάβαμε τις παρακάτω ανακοινώσεις:

Σύσταση Επιτροπής Διαβούλευσης

Νέα Φιλαδέλφεια, 27/09/2019

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 78 του Ν.4555/2018 «Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης», στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) κατοίκους συγκροτείται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται εντός δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των Δημοτικών Αρχών, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες.

Η διάρκεια της Θητείας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ακολουθεί τη Θητεία των Δημοτικών Αρχών.

Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας και από δημότες, που συμμετέχουν σε αριθμό ίσο με το ένα τρίτο (1/3) του αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων. Οι δημότες ορίζονται μετά από κλήρωση μεταξύ των εγγεγραμμένων σε ειδικό κατάλογο που τηρείται στο Δήμο και στον οποίο μπορεί να εγγράφεται κάθε δημότης που είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου.

Έναν τουλάχιστον μήνα πριν από τη συγκρότηση της επιτροπής, ο Δήμαρχος δημοσιεύει υποχρεωτικά με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του Δήμου πρόσκληση προς τους δημότες για εγγραφή στον ειδικό κατάλογο του προηγούμενου εδαφίου.

Για τον λόγο αυτό και προκειμένου το Δημοτικό μας Συμβούλιο να προβεί στην συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, για την δημοτική περίοδο 2019 – 2023,

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ:

Α. Οι δημότες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να εγγραφούν στον ειδικό κατάλογο που τηρείται στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 του ν.4555/2018.

Β. Οι εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων και φορέων να υποβάλλουν σχετικό αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση αλλά και για την εγγραφή σας, στον ειδικό κατάλογο, μπορείτε ν’ απευθύνεστε στο τηλέφωνο  2132049007 (Γιαννούση Θεοδώρα) και στο mail (tgiannousi@dimosfx.gr).

Απαραίτητο να περιλαμβάνονται τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας: Ονοματεπώνυμο — Τηλέφωνα — F.A.X. — Διεύθυνση & Ταχυδρομικός Κώδικας — Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (εφόσον υπάρχει).

 

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου ΝΦ – ΝΧ

Νέα Φιλαδέλφεια 23/10/19

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, αποφασίζει ομόφωνα να:

Εγκρίνει ψήφισμα καταδίκης του κατατεθέντος από την κυβέρνηση αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου και στήριξης των αγώνων των εργαζομένων του Δήμου, με το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά:

Την απόσυρση του νομοσχεδίου “σκούπας” που σαρώνει τους μισθούς και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες
Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών
Κανένας περιορισμός στις συνδικαλιστικές ελευθερίες
προσλήψεις προσωπικού
μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
καμία περικοπή στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

 

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας

Νέα Φιλαδέλφεια, 22/10/19

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ πραγματοποίησε ο Δήμαρχος της πόλης μας Γιάννης Βούρος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λύσσανδρο Γεωργαμλή, τον εντεταλμένο σύμβουλο Δόμησης και Δημοτικής Αστυνομίας Σωτήρη Κοσκολέτο και τον εκπρόσωπο τύπου του συνδυασμού “Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία” Ρένο Αρβανίτη. Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από θέματα που αφορούν τις κοινωνικές δομές και την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου μας.

Στόχος τόσο της Δημοτικής μας Αρχής όσο και της Μητρόπολης είναι η στενή συνεργασία των δύο πλευρών όχι μόνο να συνεχιστεί, αλλά και να διευρυνθεί.

Προηγούμενο άρθροΠρώτη νίκη για την ΦΕΑ στην Γ΄ Εθνική
Επόμενο άρθροΝέα Χαλκηδόνα: Θύμα ληστείας πεζή 30χρονη
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.