Ανακοίνωση της “Επαναστατικής Κίνησης ΝΦ-ΝΧ”

0

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Δελτίο τύπου σχετικά με την κατάληψη στο 1ο ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας

Την Παρασκευή 18/10 έγινε συνάντηση εκπροσώπων της Επαναστατικής Κίνησης ΝΦ-ΝΧ και της Νεολαίας Ενάντια στον Καπιταλισμό Ν.Φ-Ν.Χ με μαθητές της κατάληψης στο 1ο ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας για να παρουσιαστούν τα αιτήματα της κατάληψης και να δοθεί μια συνέντευξη στην εφημερίδα Revolt, η οποία θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες.
Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους το πρωί της περασμένης Τετάρτης 16/10 αντιδρώντας στην άθλια κτιριακή υποδομή που στεγάζει το σχολείο τους, η οποία είναι εντελώς ακατάλληλη για την πραγματοποίηση των μαθημάτων τους, αλλά και στις χρόνιες ελλείψεις καθηγητικού προσωπικού που δημιουργούν τεράστια κενά στη διδασκαλία μαθημάτων όπως τα Μαθηματικά, η Χημεία και η Βιολογία.

Φυσικά, παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν εκατοντάδες σχολεία της χώρας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς εξαιτίας της υποχρηματοδότησης στην εκπαίδευση και του «πάγωματος» των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται οι κτιριακές υποδομές του 3ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας, του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας και του 1ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας με ευθύνη της νέας δημοτικής αρχής Βούρου.

Θεωρούμε ότι για να μπορέσει ο αγώνας των μαθητών του 1ου ΓΕΛ να είναι νικηφόρος θα πρέπει να γίνονται εβδομαδιαίες συνελεύσεις των μαθητών του σχολείου ώστε να συζητιέται δημοκρατικά η δράση και η συνέχιση του αγώνα, να διοργανώνονται ανοικτές εκδηλώσεις μέσα στην κατάληψη με συμμετοχή μαθητών και καθηγητών που στηρίζουν την κατάληψη και να εκλεγεί μια συντονιστική επιτροπή κατάληψης από τη συνέλευση των μαθητών που θα συντονίζει τις αγωνιστικές δράσεις της κατάληψης και θα έρθει σε συντονισμό με τα άλλα σχολεία και την ένωση των καθηγητών (Γ’ ΕΛΜΕ) της περιοχής.

Επιπλέον, πιστεύουμε ότι τα αιτήματα της κατάληψης θα πρέπει να συμπληρωθούν λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές που ετοιμάζει να φέρει προς ψήφιση στη βουλή το υπουργείο παιδείας και πλήττουν άμεσα τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως η επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα κλείσει την πόρτα των πανεπιστημίων για πολλούς μαθητές (ιδιαίτερα για τους φτωχότερους μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν φροντιστήρια).
Να αγωνιστούμε για:
• Διπλασιασμό της χρηματοδότησης για την Παιδεία. Ασφαλείς κτιριακές υποδομές και επαρκής υλικοτεχνικός εξοπλισμός για τα σχολεία.
• Μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί καθηγητών για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία.
• Όχι στην επαναφορά της βάσης του 10 για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
• Ανάδειξη συντονιστικών επιτροπών καταλήψεων που θα είναι αιρετές και ανακλητές από τις γενικές συνελεύσεις των μαθητών.
• Συντονισμός όλων των σχολείων της Ν Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Εκλογή μιας πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής από αντιπροσώπους κάθε σχολείου που θα οργανώνει τον αγώνα πανελλαδικά.
• Σύνδεση των μαθητικών καταλήψεων με τις καταλήψεις των φοιτητών που παλεύουν ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την εκπαίδευση. Συντονισμός με την ΟΛΜΕ και το υπόλοιπο εργατικό κίνημα για να είναι νικηφόρος ο αγώνας.

Επαναστατική Κίνηση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Νεολαία Ενάντια στον Καπιταλισμό Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή του συλλόγου Ποντίων Ν.Φ. στην Δημοτική αρχή
Επόμενο άρθροΠαναγιώτης- Ραφαήλ: Θα πάει Βοστόνη για θεραπεία το επόμενο διάστημα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.