Πληροφορίες για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

0

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας:

Υπηρεσίες της 1ης Τ.ΟΜ.Υ (Τοπικής Ομάδας Υγείας) Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας:

Οι Τ.ΟΜ.Υ. αποτελούν μία τομή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα που στοχεύει στο να αποκτήσουν οι πολίτες τον προσωπικό τους (οικογενειακό) γιατρό, ο οποίος χειρίζεται τα συνήθη προβλήματα υγείας τους. Επίσης, θα τους κατευθύνει με υπευθυνότητα -όταν χρειάζεται- σε άλλους γιατρούς και επαγγελματίες υγείας.

Παράλληλα, οι υγειονομικοί υπάλληλοι των ΤΟ.Μ.Υ. αναπτύσσουν δράσεις που στοχεύουν στην αποτροπή ασθενειών και την προαγωγή της υγείας.

Η  1η Τ.ΟΜ.Υ Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες της στους κατοίκους του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας ˗ Νέας Χαλκηδόνας που θα εγγράφουν μετά από αίτησή τους στη γραμματεία της μονάδας.

Οι οικογενειακοί γιατροί (γενικοί ιατροί και παθολόγοι): είναι οικογενειακοί ιατροί των εγγεγραμμένων πολιτών ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας, τους εξετάζουν δωρεάν, κρατούν ιατρικό φάκελο – ιστορικό, συνταγογραφούν τη φαρμακευτική αγωγή του ασθενούς, παραπέμπουν για εργαστηριακές εξετάσεις ή σε ιατρό άλλης ειδικότητας, εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο και υλοποιούν δράσεις στην κοινότητα, όπως εμβολιασμούς, ενημερωτικές εκδηλώσεις  σε σχολικές μονάδες, ΚΑΠΗ και άλλες πληθυσμιακές ομάδες, έχοντας ως στόχο την προαγωγή της υγείας και την πρόληψη ασθενειών.

Η 1η Τ.ΟΜ.Υ Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας διαθέτει και παρέχει: 

  • Γενικούς οικογενειακούς Ιατρούς και Παθολόγο
  • Νοσηλευτές και Επισκέπτες Υγείας
  • Κοινωνική Λειτουργό
  • Διοικητικό Προσωπικό

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο πολίτης που επιθυμεί την εγγραφή του να διαθέτει ΑΜΚΑ και να είναι κάτοικος του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας ˗ Νέας Χαλκηδόνας.

Η εγγραφή γίνεται με την προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών (κάθε μέλος της οικογένειας αντιστοιχεί σε ξεχωριστή αίτηση εγγραφής):

  • Αντίγραφο ταυτότητας ή ταυτότητας ομογενούς ή διαβατηρίου, Αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ (ή άλλου οργανισμού / υπηρεσίας) για πιστοποίηση διεύθυνσης κατοικίας, Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τα ανήλικα μέλη της οικογένειας,  Αίτηση (συμπληρώνεται στην υπηρεσία και απαιτείται η γνώση των ΑΜΚΑ κάθε μέλους).

*** Αιτήσεις καθημερινά στη γραμματεία της μονάδας (Μαραθώνος 29, Νέα Χαλκηδόνα) (08:00-21:00 Ώρες Εξυπηρέτησης Κοινού)

2η Τ.ΟΜ.Υ Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας

Σαρανταπόρου 21, Πλατεία Κερκύρας, ΤΗΛ.: 210-2797265 και 210-2773865.

Προηγούμενο άρθροΤο Π.Π.Ι.Ε.Δ. προσφέρει…
Επόμενο άρθρο“Το άκρον άωτον της πολιτικής εκμετάλλευσης…”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.