Χαλκηδόνιο Ωδείο: Εργαστήρι στιχουργικής με τον Οδυσσέα Ιωάννου

0
Από Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 και κάθε Πέμπτη 7-10 μ.μ. για 20 μαθήματα. Το εργαστήρι απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους , καθώς και σε όσους έχουν παρακολουθήσει κάποια από τα τμήματα των προηγούμενων ετών.

Καλεσμένοι προηγούμενων κύκλων:

Θ.Μικρούστικος, Β.Παπακωνσταντίνου, Μ.Πασχαλίδης, Χ.Θηβαίος, Α.Μάνου, Φ.Δεληβοριάς, Ν.Μποφίλιου, Θ.Καραμουρατίδης, Λ.Δημοπούλου

Δηλώσεις Συμμετοχής-Πληροφορίες στα τηλ. 210 2530080 και  2102856196.

Τα μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν και απλοί ακροατές.

  Όλα τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο

Χαλκηδόνιο Ωδείο της Ν.Φιλαδέλφειας (Λ.Δεκελείας 71 & Σάββα Σταματιάδη 2).

Λογαριασμός Τραπέζης για Κράτηση Θέσης:
Τράπεζα Πειραιώς IBAN: GR6101710460006046138329811 στο όνομα Ζύλης Αθανασίος
(αν η κατάθεση γίνει από άλλη τράπεζα επιβαρύνεστε με τυχόν έξοδα τραπέζης)

 

Λίγα λόγια για το εργαστήρι από τον Οδυσσέα Ιωάννου :

10584096_392770404207242_358688685864070052_n

Μετά από έξι χρόνια που λειτουργεί το εργαστήρι στο Χαλκηδόνιο Ωδείο αλλά και από τα εργαστήρια στην Κύπρο, μπορώ μόνο να πω τι έχω μάθει εγώ, δεν νομίζω πως είμαι το κατάλληλο πρόσωπο να μιλήσω για τα παιδιά που συμμετείχαν.

Έχω γίνει ξανά ο άδολος ακροατής –ιδιότητα και ποιότητα που την χάνεις με τα χρόνια και κυρίως μέσα από την επαγγελματική ενασχόληση με το τραγούδι. Ξαναθυμάμαι πώς είναι να αναστατώνεσαι από ένα τραγούδι προσεγγίζοντάς το με το σώμα, με τις αυτόματες αντιδράσεις δηλαδή, χωρίς να νοθέψεις το συναίσθημα με σκέψεις, συγκρίσεις και αναλύσεις.

Έχω κληθεί να απαντήσω σε ερωτήσεις που θυμίζουν τις επίμονες ερωτήσεις ενός μικρού παιδιού, οι οποίες χαρακτηρίζονται τόσο από εμμονή στην κυριολεξία όσο και από την πίστη στο αφαιρετικό.   Έχουμε κάνει συζητήσεις γύρω από το τραγούδι που είχα χρόνια να τις κάνω, σαν μια παρέα που τώρα ξεκινάει να ανακαλύπτει ή αγαπάει από την αρχή.

Έχουμε γελάσει πολύ μέσα από τις χαλαρές απενοχοποιήσεις τόσο ορισμένων θεματολογιών όσο και καταστάσεων. Δεν είμαι δάσκαλος, δεν μαθαίνω τους άλλους κάτι. Νομίζω πως περισσότερο είμαι ένας χορδιστής πιάνου, που προσπαθεί βάσει εμπειρίας να κουρδίσει κάποιες ατέλειες, και κάποιος που πυροδοτεί κουβέντες οι οποίες όταν γίνονται μέσα σε μία ομάδα μαλακώνουν τις σιγουριές μας και ημερεύουν τους όποιους φανατισμούς μας.

Βγαίνω κάθε φορά καλύτερος, και χαίρομαι διπλά όταν μέσα από το εργαστήρι δημιουργούνται φιλίες- ή και συνεργασίες- που κρατάνε.
Πηγή: www.musicpaper.gr

Προηγούμενο άρθροΝέα Χαλκηδόνα: Πρώτη συνεδρίαση για το τοπικό συμβούλιο
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Βρέθηκε πτώμα σε αποσύνθεση μέσα σε οικία!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.