ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέο ναρκωτικό-μάστιγα στα σχολεία της Αθήνας

0

Έντονη ανησυχία προκαλεί στους αξιωματικούς της Δίωξης Ναρκωτικών η εξάπλωση μιας νέας μορφής κάνναβης υψηλής δραστικότητας, του λεγόμενου skunk, στα σχολεία της Αθήνας.

Μαθητές, ακόμα και από τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου, μυούνται από εξωσχολικούς dealers και γίνονται περιστασιακοί χρήστες skunk.

Σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι χρήστες στρέφονται πρωτίστως στο skunk και την κοκαΐνη και σε μικρότερο βαθμό στην ηρωίνη.

«Το μυστικό πίσω από αυτές τις τάσεις κρύβεται στο κέρδος που επιδιώκουν τα καρτέλ, δημιουργώντας τεχνητές μόδες τις οποίες ακολουθούν ειδικά οι νέοι χρήστες», εξηγεί στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» αξιωματικός της Ασφάλειας.

«Κάθε χρόνο βλέπουμε ότι χαμηλώνει ο ηλικιακός δείκτης των μαθητών που μυούνται στην κάνναβη. Φέτος για πρώτη φορά οι πληροφορίες μας λένε ότι μαθητές ακόμη και των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού δοκιμάζουν skunk», επισημαίνει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και προσθέτει:

«Μάλιστα στις μεγαλύτερες τάξεις του Λυκείου καλλιεργείται η κουλτούρα του χρήστη κάνναβης. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα μαθητών σε λύκεια της Αθήνας, οι οποίοι στο πλαίσιο ενημέρωσης των αξιωματικών της Δίωξης για τα ναρκωτικά όχι μόνο είχαν άποψη, αλλά ήταν πεπεισμένοι ότι το skunk δεν βλάπτει. Μάλιστα έδειξαν να είναι και πολύ “διαβασμένοι” για το τι συμβαίνει στην Ολλανδία όπου η χρήση του χόρτου είναι νόμιμη.

Η πρόσβαση στο Internet βοηθάει στην εξάπλωση όλης αυτής της κουλτούρας της κάνναβης».

Σύμφωνα με το «ΘΕΜΑ», ακόμα και μέσα στα σχολεία έχουν διεισδύσει dealers ναρκωτικών αναζητώντας αγοραστές για να διευρύνουν τον κύκλο των πελατών τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να δελεάσουν τα μικρά παιδιά ρίχνουν τις τιμές ακόμη και στα 5 ευρώ το τσιγαριλίκι και όταν τους πιάσουν πελάτες το φτάνουν μέχρι τα 20.

ΜΕΣΩnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΔήμος ΝΦ-ΝΧ: Έναρξη Αθλητικών & Πολιτιστικών Προγραμμάτων – 5ος Αγώνας Δρόμου
Επόμενο άρθρο2ο ΓΕ.Λ Νέας Φιλαδέλφειας και Erasmus+
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.