Ανακοίνωση της “Δύναμης Πολιτών”

0

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η διοίκηση του κ. Βούρου διδάσκει «δημοκρατικό ήθος» με το καλημέρα
Ή αλλιώς, πως το 45% της αντιπολίτευσης γίνεται 9% με το έτσι θέλω…

Μόλις 3.5 μήνες μετά τις εκλογές και το δήθεν δημοκρατικό και συναινετικό προφίλ, που ήθελε να φιλοτεχνήσει για τον εαυτό της η διοίκηση Βούρου, καταρρέει. Ή αλλιώς, οι μάσκες συνεχίζουν να πέφτουν, αφού η μία αντιδημοκρατική μεθόδευση ακολουθεί την άλλη. Στην αρχή ήταν οι επιτροπές διοίκησης του Δήμου, όπου το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αν και έλαβε στις εκλογές το 45%, περιορίστηκε στο 33% στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Στη συνέχεια ακολούθησε η ακύρωση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου για την προσφυγή που κατέθεσε ο Δήμος στο ΣτΕ ενάντια στην τσιμεντοποίηση του Ποδονίφτη στην πρώτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής. Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η τοποθέτηση καμερών στο χώρο της δημοτικής αστυνομίας (και όχι υπέρυθρων ακτινών όπως εμείς προτείναμε), δήθεν ικανοποιώντας αίτημα των εργαζομένων, αλλά ταυτόχρονα αποφασίστηκε η άσκηση ένδικων ενάντια σε υπαλλήλους που διεκδικούν το 13ο και 14ο μισθό. Αποκορύφωμα του αντιδημοκρατικού ήθους και του εμπαιγμού της νέας διοίκησης αποτέλεσε η πρόταση – και τελικά ψήφιση από τις παρατάξεις Βούρου, Γρετζελιά, Κωνσταντινίδη και Κοπελούσου – της σύνθεσης των νομικών προσώπων του Δήμου, όπου το σύνολο της αντιπολίτευσης θα εκπροσωπηθεί με 1 στους 11!!!

Είναι προφανές ότι θέλουν μία αντιπολίτευση φιμωμένη, ανενημέρωτη και χωρίς καμία δυνατότητα άσκησης του δημοκρατικού καθήκοντος του ελέγχου και της συζήτησης για τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Είναι επίσης προφανές ότι η εφαρμογή μίας πολιτικής κόντρα στα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών δεν συνάδει με τη διαφάνεια, τον έλεγχο και την κριτική, γι’ αυτό και λαμβάνουν έγκαιρα τα μέτρα τους. Τους ενημερώνουμε πως όσα αντιδημοκρατικά τερτίπια και αν εφεύρουν, σε όσες παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και αν προχωρήσουν, δεν μας πτοούν. Αντίθετα, αποκαλύπτουν διαρκώς τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που εκστόμισαν στους πολίτες αυτής της πόλης, αφού προεκλογικά υπόσχονταν συνθέσεις και συναινέσεις, αλλά μετεκλογικά προέκυψαν αλισβερίσια άνευ αρχών και μοίρασμα θέσεων μεταξύ των ημετέρων και αποκλεισμοί όσων δεν τους είναι αρεστοί. Η Δύναμη πολιτών, όσο και αν τους είναι δυσάρεστο, θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με την πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της πόλης για τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους μέσα στα θεσμικά όργανα του Δήμου, μα κυρίως έξω από αυτά. Και εκεί δεν μπορεί να μας φιμώσει καμία αντιδημοκρατική μεθόδευση.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019


Διαβάστε επίσης:

“ΟΝΕΙΔΟΣ στην Δημοκρατική ιστορία της Νέας Φιλαδέλφειας”

 

Προηγούμενο άρθροΤα νέα Δ.Σ. του ΠΠΙΕΔ και της “Κοινωφελούς”
Επόμενο άρθροΤάφας: “Έχουμε πρόβλημα στα ταμειακά υπόλοιπα λειτουργικών δαπανών του Δήμου”!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.