Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Γήπεδο ΑΕΚ: Καθυστέρηση στην έναρξη των έργων της υπογειοποίησης

Μπορεί οι εργασίες που έχει αναλάβει η ίδια η ομάδα να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και με την υπογειοποίηση των οδών Φωκών και Πατριάρχου Κωνσταντίνου.

Το συγκεκριμένο έργο είναι πολύ σημαντικό καθώς αν δεν ολοκληρωθεί δεν μπορεί να μπει η ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο. Με λίγα λόγια, ακόμα και αν όλες οι εργασίες ολοκληρωθούν, η ΑΕΚ δεν θα μπορεί να παίξει στο νέο της σπίτι.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Live Sport», η διαδικασία υπογειοποίησης θα ξεκινήσει με τετράμηνη καθυστέρηση και αιτία είναι ένα γραφειοκρατικό λάθος. Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ελεγκτικού Μηχανισμού η οποία αναμενόταν να επικυρώσει τον διαγωνισμό ανάληψης του έργου της υπογειοποίησης από την ΙΝΤΡΑΚΑΤ συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη, συνεδρίασε με μέλη τα οποία δεν πληρούσαν τις σχετικές προϋποθέσεις για τον συγκεκριμένο ρόλο. Η προσβολή της σύνθεσης έφερε καθυστέρηση που λόγω των συνθηκών επεκτάθηκε…

Ενώ, λοιπόν, από τις 18 Απριλίου είχε αναρτηθεί στην «Διαύγεια» το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, αφενός το λάθος στην σύνθεση, αφετέρου η υπολειτουργία του κρατικού μηχανισμού από τα μέσα Μαΐου λόγω των εκλογών ως και τον Σεπτέμβριο (τον Αύγουστο υπάρχει μία γενικότερη βραδεία πορεία των εξελίξεων), δρομολογούν την έναρξη των έργων τέσσερις μήνες αργότερα, το φθινόπωρο. Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται στην εφημερίδα, το ευτυχέστερο σενάριο θέλει τα πρώτα έργα υπογειοποίησης να ξεκινούν στα μέσα Οκτωβρίου.

Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσής της είχε οριοθετηθεί στους 14 μήνες βάσει της σύμβασης, ωστόσο ενδέχεται να τελειώσουν οι εργασίας σε διάστημα 9-10 μηνών. Σε κάθε περίπτωση, θα απαιτηθεί χοντρικά ένας χρόνος από τον Οκτώβριο του 2019, επομένως δεν αποκλείεται η ΑΕΚ να μπει στο νέο της σπίτι από τα μέσα της επόμενης σεζόν και ειδικότερα στις αρχές του 2021 και την έναρξη του β’ γύρου στο πρωτάθλημα.

Αξίζει να τονιστεί, τέλος, ότι ανασταλτικός παράγοντας στην πορεία της διαδικασίας ήταν και ο πρώην δήμαρχος ΆρηςΒασιλόπουλος με τις πολλαπλές προσφυγές του, ζητήματα τα οποία έχουν ξεκαθαρίσει με την νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Βούρου, που διάκειται θετικά στο έργο της «Αγιά Σοφιάς».


– Ακολουθήστε την Εφημερίδα Fx-news στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
– Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα στο Fx-news.gr & filadelfia-xalkidona.gr

ΠΗΓΗ:Pagenews.gr

MyCity.Gr

Διαδημοτικά ΝΕΑ και όχι μόνο!