40 χρόνια Σ.Ο.Ν.Φ.!

0

Το 2019 συμπληρώνονται 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας του αγωνιστικού σκακιού στο Δήμο μας, με την ίδρυση του σκακιστικού τμήματος του ΑΟΝΦ το 1979 που είχε πλούσια παρουσία και προσφορά της οποίας συνεχιστής είναι από το 2003 ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας.

Στα πλαίσια αυτά ο ΣΟΝΦ προγραμματίζει μια σειρά τουρνουά και εκδηλώσεων, με 1ο το 6ο Φθινοπωρινό Νεανικό Τουρνουά που θα γίνει από 2-7 Σεπτέμβρη 2019.

6ο Φθινοπωρινό Νεανικό Τουρνουά ΣΟΝΦ 2-7/9/2019
“1979-2019: 40 Χρόνια Σκάκι στη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα”

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας προκηρύσσει το 6ο Φθινοπωρινό Νεανικό Τουρνουά Σκάκι με εθνική αξιολόγηση. Το τουρνουά είναι αφιερωμένο στα 40 χρόνια αγωνιστικού σκακιού στο Δήμο μας

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές και σκακίστριες με αθλητικό δελτίο, γεννημένοι/ες μετά την 1/1/2003. Ο αριθμός είναι περιορισμένος μέχρι τους 38. Δεν υπάρχει παράβολο. Ο Σ.Ο.Ν.Φ. διατηρεί το δικαίωμα να μην κάνει δεκτή συμμετοχή σκακιστή που έχει εγκαταλείψει αδικαιολόγητα τουρνουά στο παρελθόν.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διευθυντής αγώνων ορίζεται ο Λευτέρης Καλαφάτης.
Επικεφαλής διαιτητής o Παναγιώτης Ταμβάκος.
Διαιτητές: Ευμορφία Κοντιώτη, Ελένη Μπαλάσκα, Ντίνα Σερετάκη.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το εντευκτήριο του ΣΟΝΦ, Πλατεία Κολοκοτρώνη 12-15 (Τρωάδος & Μανδηλαρά), Νέα Φιλαδέλφεια. Η αίθουσα κλιματίζεται.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ελβετικό σύστημα 6 γύρων σε ένα ή δύο ομίλους (κάτω των 11 και κάτω των 16 ετών), ανάλογα τις συμμετοχές. Ώρα έναρξης των αγώνων 6:30 μμ. Ο διοργανωτής έχει δικαίωμα να δεχθεί συμμετοχή στο α γκρουπ σκακιστή <11. Πρόγραμμα αγώνων:
Δευτέρα       2 Σεπτεμβρίου    ώρα 6:30 μμ
Τρίτη           3 Σεπτεμβρίου    ώρα 6:30 μμ
Τετάρτη        4 Σεπτεμβρίου    ώρα 6:30 μμ
Πέμπτη         5 Σεπτεμβρίου    ώρα 6:30 μμ
Παρασκευή    6 Σεπτεμβρίου    ώρα 6:30 μμ
Σάββατο       7 Σεπτεμβρίου    ώρα 6:30 μμ

Οι μετέχοντες θα πρέπει μισή ώρα πριν την έναρξη του πρώτου γύρου να είναι παρόντες και να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους. Ενδεχόμενα αιτήματα εξαιρέσεων εξετάζει ο επικεφαλής διαιτητής. Παίκτης που δεν έχει προσέλθει μισή ώρα από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των αγώνων μηδενίζεται. Σκακιστής ο οποίος αδικαιολόγητα δεν εμφανίζεται σε μία αγωνιστική και δώσει βαθμό χωρίς αγώνα στον αντίπαλό του, θεωρείται ότι αποσύρεται από το τουρνουά. Ο διαιτητής μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά εάν συντρέχει λόγος.  Οι διοργανωτές έχουν δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 90′ για κάθε παίκτη, για ολόκληρη την παρτίδα, με προστιθέμενο χρόνο 30” για κάθε κίνηση, από την πρώτη κίνηση.

ΕΠΑΘΛΑ
Θα δοθoύν μετάλλια στον 1ο, 2ο και 3ο καθώς και στο 1ο κορίτσι στις κατηγορίες <16 και <11 ετών.
Σε περίπτωση πολλαπλών διακρίσεων δίνεται το μεγαλύτερο έπαθλο. Οι νικητές βραβεύονται στις κατηγορίες τους.
Όλα τα παιδιά θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια:
Το μεταξύ των ισόβαθμων αποτέλεσμα (αν όλοι οι ισόβαθμοι έχουν παίξει μεταξύ τους).
Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ
Θα ισχύσουν οι Κανονισμοί της ΕΣΟ και της FIDE.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνικά στους Ντίνα Σερετάκη 6972571596, Γιάννη Παπαδημητρίου 6977164249 και  μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΣΟΝΦ sonfilad@yahoo.gr

Προηγούμενο άρθροΑ. Γούλας: “Δήμος με πολίτες που δεν τηρούν τα αυτονόητα δεν έχει μέλλον, όποιον Δήμαρχο και να έχει…”
Επόμενο άρθροΜετασεισμός 4R στη Μαγούλα – Καθησυχαστικός ο Λέκκας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.