2ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας: Ρεπορτάζ από την “ΚωμΟδύσσεια”!

0

Μια ξεκαρδιστική ,ανατρεπτική παράσταση παρακολούθησε το κοινό, που πλημμύρισε το υπαίθριο θέατρο του ΠΠΙΕΔ την Τρίτη 25 Ιουνίου.

Η θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου Ν.Φιλαδελφειας παρουσίασε με επιτυχία την «ΚωμΟδύσσεια, μια απολαυστική παρωδία του ομηρικού έπους, σε κείμενο της Μαρίας Κίτρα και σκηνοθεσία της καθηγήτριας Στέλλας Κοντοπίδη, δημιουργού και ψυχής της ομάδας.

Οι μαθητές καταχειροκροτήθηκαν, αποδίδοντας με ταλέντο και δροσιά τους κωμικούς ρόλους. Αθηνά, Οδυσσέας, Πηνελόπη, Τηλέμαχος, Πολύφημος, Κίρκη, Καλυψώ, Ναυσικά και άλλες ομηρικές μορφές αναμίχθηκαν αιφνιδιαστικά στη σκηνή με σύγχρονα πρόσωπα και καταστάσεις και με σατιρική διάθεση χάρισαν άφθονο γέλιο στους θεατές, υπηρετώντας αποτελεσματικά τις ανάγκες μιας ευφυούς παρωδίας. Στο καλαίσθητο σκηνικό, που φιλοτέχνησαν επίσης μαθητές του Λυκείου, εμφανίστηκαν από τον Όμηρο με το…λάπτοπ του, μέχρι τη Ρουσλάνα και την Καλομοίρα με τα μπαλέτα τους, συγκροτώντας ένα…σουρεαλιστικά διασκεδαστικό, διαχρονικό σύμπαν!

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τόσο τα παιδιά όσο και το κοινό της παράστασης είδαν αυτή τη βραδιά τον Όμηρο με μια άλλη ματιά και ίσως με μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ότι στο γυμνάσιο. Και για ακόμη μία φορά, χάρη στο μεράκι των λίγων, αποδείχτηκε η αληθινά διδακτική δύναμη του γέλιου αλλά και η βαθιά παιδευτική σημασία της τέχνης του θεάτρου.

Δ.Γ.Νικολοπούλου

Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Η εορτή της Αγίας Μαρίνας
Επόμενο άρθρο“Οι #ATHLIOI…”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.