Σεισμός πολύ αισθητός στην Αθήνα

0

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ έγινε στις 19.09 και ανησύχησε τους κατοίκους της Αττικής!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρώ-Μεσογειακού σεισμολογικού κέντρου, το επίκεντρο ήταν στην περιοχή της Μαγούλας. Ελπίζουμε να πρόκειται για μετασεισμό, στα πλαίσια της εκτόνωσης του ρήγματος που είχε προκαλέσει τον μεγάλο σεισμό στις 19 Ιούλη…


ΑΝΑΝΕΩΣΗ : 4.2R είναι η ένταση που δίνει το αστεροσκοπείο Αθηνών και από  τον ίδιο εστιακό χώρο με εκείνον της 19ης Ιουλίου, στη Μαγούλα, σημειώθηκε στις 19:09.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα και για το λόγο αυτό έγινε αισθητός σε όλη την Αττική. Ο σεισμός σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας, κάτι που επιβεβαίωσε και ο  ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας στην ΕΡΤ.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης δήλωσε ότι ο σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία και εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ.

Ισχυρότατος σεισμός στην Αθήνα!

Προηγούμενο άρθροΔήμοι: Αντιδήμαρχοι 1 έτους και πολλές αλλαγές στον “Κλεισθένη”
Επόμενο άρθροΟ Γιάννης Βούρος προσκαλεί σε ορκωμοσία
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.