Δράσεις της 2ης ΤΟΜΥ. Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας

0

Λάβαμε τις παρακάτω ενημερώσεις:

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα ΚΑΠΗ του δήμου Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών της θερινής περιόδου και της αύξησης των δηγμάτων κουνουπιών, προκύπτει η ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα, αλλά και την προστασία από τα κουνούπια, καθώς μπορεί δυνητικά να μεταφέρουν σοβαρές ασθένειες στον άνθρωπο.

Για το λόγο αυτό, η ομάδα υγείας της 2ης Τ.ΟΜ.Υ. Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, θα πραγματοποιήσει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα “Μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα” & “Ιός του Δυτικού Νείλου: Μέτρα προστασίας από τα κουνούπια”, στα ΚΑΠΗ του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν τις κάτωθι ημέρες και ώρες:

  • Δευτέρα 15/7/2019 και ώρα 10:30 στο ΚΑΠΗ Ν. Χαλκηδόνας (Ελ. Βενιζέλου 46)
  • Τετάρτη 17/7/2019 και ώρα 10:30 στο Κ.Α.Π.Η. “Άλσος-Τσιπουράδικο” (Δεκελείας 154)
  • Πέμπτη 18/7/2019 και ώρα 10:30 στο ΚΑΠΗ Αγ. Μαρίνας (Αμφίσσης 56 & Θεσσαλονίκης)

Θα είναι μεγάλη χαρά για εμάς, να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

“ Ανάπτυξη – υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας, για το σχολικό έτος 2018-2019”   

Η ομάδα υγείας της 2ης ΤΟΜΥ Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες για την άψογη συνεργασία που είχε καθ’όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019 με τα σχολεία της περιοχής ευθύνης της. Η αποδοχή ήταν καθολική και μας βοήθησε να διεκπεραιώσουμε με επιτυχία ένα σύνολο εκπαιδευτικών προγραμμάτων αγωγής υγείας, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Υγείας, που αφορούσε στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στον μαθητικό πληθυσμό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα προγράμματα Αγωγής Υγείας που πραγματοποιήθηκαν από τη 2η ΤΟΜΥ Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας:

1) Εμβολιαστική Κάλυψη των μαθητών

2) Πρόληψη Ατυχημάτων: (Α’ Ενότητα: “Ασφαλής κολύμβηση για πρόληψη ατυχημάτων στο νερό, Β’ Ενότητα: “Πρόληψη ατυχημάτων”, Γ’ Ενότητα: “ Ασφαλείς διαδρομές προς και από το σχολείο”)

3) Ηλιακή Ακτινοβολία-Προστασία “Έξυπνοι στον ήλιο με ασφάλεια”

Επιπλέον, άλλες δράσεις αγωγής υγείας που πραγματοποιήθηκαν από τη δομή μας και απευθύνονταν σε γονείς και εκπαιδευτικούς ήταν:

1) “Αντιβιοτικά: Πότε και πώς τα χρησιμοποιούμε” & “Ο θεσμός του Οικογενειακού Ιατρού στην ΠΦΥ”

2) Σχολικός εκφοβισμός: Μύθοι & Παρεξηγήσεις

Στις δράσεις συμμετείχαν ιατροί (παθολόγος, παιδίατρος), επισκέπτριες υγείας, νοσηλεύτριες και η κοινωνική λειτουργός της δομής.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε και τη συμβολή του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας καθώς και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων για την πολύτιμη βοήθειά τους στο έργο μας.

Προηγούμενο άρθροΝέα Χαλκηδόνα: Η εορτή του θαύματος της Αγίας Ευφημίας
Επόμενο άρθροΠροεκλογικά έργα… στην “τούρλα του Σαββάτου”…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.