“Τι συμβαίνει κ. Βασιλόπουλε με το κυλικείο του Νεκροταφείου;;;…”

0

 

Βασίλης Παπακώστας, Δημοτικός Σύμβουλος Ν.Φ. – Ν.Χ.
Αρης Βασιλόπουλος

Από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κύριο Βασίλη Παπακώστα, λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση με πολύ σοβαρά ερωτήματα που αφορούν την διοίκηση του Άρη Βασιλόπουλου:

 

Ανακοίνωση – Ερωτήματα για το κυλικείο του νεκροταφείου

Ένα ζήτημα το οποίο αρχίζει να συζητείται έντονα στην πόλη μας είναι η υπόθεση του πολύπαθου κυλικείου του Νεκροταφείου. Σε πρόσφατο άρθρο μου ανέφερα ότι: «Ενώ πρώτη πράξη της διοίκησής του Άρη Βασιλόπουλου ήταν η αποβολή από το κυλικείο του νεκροταφείου μεγαλοοφειλέτη του δήμου, τελευταία πράξη ήταν η επανεγκατάστασή του με τρόπο που αφήνει -τουλάχιστον- πολλά ερωτηματικά». Στη συνέχεια, αναρτήσεις του πρώην αντιδημάρχου οικονομικών σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης Μιχαήλ Αναγνώστου – Λάλου επιβεβαιώνουν την ύπαρξη των ερωτηματικών.
Γιατί ένα τόσο σοβαρό θέμα έπρεπε να έρθει ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στην Οικονομική Επιτροπή;
Πως γίνεται το κυλικείο να ξαναπερνάει στα χέρια μιας οικογενείας (αυτή την φορά στην θυγατέρα του μεγαλοοφειλέτη) η οποία όπως, από παλαιότερες ενημερώσεις της Διοίκησης και του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο προκύπτει ότι, χρωστάει άνω του 1 εκατομμύριο € στα ταμεία του Δήμου, κατηγορείται ότι έχει αφαιρέσει εγγυητικές ύψους 300.000 €, και αδίκως έχει κατασχέσει ποσό ύψους 209.000 € από τα ταμεία του Δήμου;
Πως γίνεται να νομιμοποιείται η συμμετοχή των συγκεκριμένων στην δημοπρασία του κυλικείου; Έχουν άραγε βεβαιωθεί τα 209.000 € ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και αν όχι γιατί; Και αν ναι, πως γίνεται τότε να συμμετέχουν στον διαγωνισμό;
Πως γίνεται να συμμετέχει στον διαγωνισμό ένας διαγωνιζόμενος εις βάρος του οποίου έχει κινηθεί νομικά ο Δήμος και η έκβαση της υπόθεσης εκκρεμεί ακόμα;
Ο Δήμος έχει εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες ώστε να είχε αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη και να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον;
Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι αν η διοίκηση και ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος διαθέτουν στοιχειώδη ευθιξία οφείλουν να φέρουν το θέμα στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για ενημέρωση, συζήτηση και λήψη αποφάσεων που να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον. Τέλος, καλώ όλες τις Παρατάξεις, τους Επικεφαλής και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να πάρουν θέση και να υποστηρίξουν την ανάγκη συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με τιμή,

Βασίλης Παπακώστας, Δημοτικός Σύμβουλος Ν.Φ. – Ν.Χ.


Η απάντηση του Δήμου

Στις 14/05/2019 λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση από τον Δήμο ΝΦ-ΝΧ:

Καθ’ όλη τη διάρκεια θητείας της παρούσας Δημοτικής αρχής, δόθηκαν απαντήσεις πρόθυμα και εμπεριστατωμένα σε κάθε ερώτημα ή απορία που τέθηκε υπηρεσιακώς υπόψη, αποφεύγοντας σκόπιμα κάθε πρακτική όξυνσης και δημόσιας αντιπαράθεσης. Ωστόσο με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις και ερωτήματα που άπτονται διοικητικών θεμάτων του Δήμου, πρέπει να δοθούν οι ακόλουθες απαντήσεις:

Η υπόθεση των χρεών του κυλικείου στο Δημοτικό Κοιμητήριο με όλα τα παραλειπόμενα αυτής, δημιουργήθηκε και γιγαντώθηκε σε προηγούμενες διοικήσεις. Η παρούσα Δημοτική αρχή, στην αρχή της θητείας της, την έστειλε στη δικαιοσύνη έτσι ώστε να διεκδικήσει κάθε οφειλόμενο ποσό και να αποδοθούν οι όποιες και προς κάθε κατεύθυνση ευθύνες, διασφαλίζοντας απόλυτα το δημόσιο συμφέρον.
Πρόσφατα ο Δήμος μας ολοκλήρωσε με απόλυτα διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες, την νέα εκμίσθωση του Δημοτικού Κυλικείου, εντός του Δημοτικού μας Κοιμητηρίου, επιτυγχάνοντας μηνιαίο μίσθωμα αναπροσαρμοζόμενο κατ’ έτος, αρκετά υψηλό και συμφέρον για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα.
Για πρώτη φορά στα χρονικά των όποιων διακηρύξεων περί μισθώσεως ακινήτων του Δήμου μπήκαν όροι που διασφαλίζουν άκρως το συμφέρον του, όπως αυτός για την προκαταβολή ενοικίων τριών μισθωτικών ετών, αφήνοντας έτσι σημαντική οικονομική «κληρονομιά» ύψους περισσοτέρων των 300.000,00 € στην επόμενη δημοτική θητεία.
Ο διαγωνισμός διεξήχθη πριν ολοκληρωθεί η προηγούμενη μισθωτική περίοδος, διασφαλίζοντας έτσι ότι ο Δήμος δε θα χάσει ούτε μέρα χωρίς μίσθωμα από το πολύπαθο στο παρελθόν κυλικείο.
Όσον αφορά στις αναφορές σε επικριτικά σχόλια πρώην στελεχών της Δημοτικής αρχής, ας ζητηθούν εξηγήσεις και περισσότερες λεπτομέρειες από τους ίδιους, οι οποίοι καταγγέλλουν πρακτικές και ενέργειες μιας περιόδου κατά την οποία κατείχαν καίριες θέσεις στη διοίκηση αυτού του Δήμου.

Στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε διάφοροι έχουν επιδοθεί σε έναν  ευφάνταστο πόλεμο εναντίον της Δημοτικής Αρχής. Άλλοι ευθέως, άλλοι καλυπτόμενοι πίσω από άλλους και άλλοι υπερασπιζόμενοι μια νομιμότητα έτσι όπως την έχουν φανταστεί.

Λειτουργώντας όχι σαν μια «απερχόμενη» διοίκηση, αλλά ως Δημοτική αρχή με παρόν και μέλλον, με κυρίαρχο το αίσθημα ευθύνης, η παρούσα Δημοτική αρχή συνεχίζει καθημερινά να δίνει τη μάχη ενάντια στο πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο αυτής της πόλης, με όποιο κόστος αυτό συνεπάγεται. Μαζί της, έχει την πλειοψηφία μιας δημοκρατικής και ευαισθητοποιημένης κοινωνίας, έτοιμης να συμπαρασύρει κάθε προσπάθεια παραχάραξης της αλήθειας, από όποιους φανερούς ή μη συστρατευόμενους επίδοξους καιροσκόπους.

Προηγούμενο άρθρο?”Είναι #maketo τούτο το έργο;;; ΝΑΙ!!!”
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: “Δολοφονία ή εξαφάνιση;;;” (Βίντεο)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.