Ο “Κλεισθένης”, ο Βούρος και ο Βασιλόπουλος…

0

Στις Δημοτικές εκλογές που διεξάγονται αυτό το διάστημα -με το σύστημα της απλής αναλογικής- αλλά και στην επόμενη διοίκηση του Δήμου και στο νέο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει από αυτές, εφαρμόζεται το νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το όνομα “Κλεισθένης 1”. Το νέο αυτό θεσμικό πλαίσιο έχει επιφέρει πλήρη αλλαγή του σκηνικού στους Δήμους σε σχέση με αυτό που γνωρίζαμε τις τελευταίες δεκαετίες!

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Η κατανομή εδρών στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας σύμφωνα και με τα αποτελέσματα της Α΄Κυριακής, ΔΕΝ έδωσαν -όπως αναμενόταν- σε κανένα συνδυασμό το 51% των εδρών του επομένου δημοτικού συμβουλίου και βέβαια δεν ανακήρυξαν Δήμαρχο. Για αυτό τον λόγο και θα πάμε να ψηφίσουμε την Κυριακή (02/06). Για ανάδειξη και ΜΟΝΟ του νέου Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, ανάμεσα στον Γιάννη Βούρο και στον Άρη Βασιλόπουλο που κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις. Οι έδρες του νέου δημοτικού συμβουλίου κατανεμήθηκαν από την εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής (26/02) και σύμφωνα με τον “Κλεισθένη 1” και την απλή αναλογική!

10 έδρες στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο εξασφάλισε ο συνδυασμός του Γιάννη Βούρου (Πολιτών Πολιτεία) που κατετάγη πρώτος με σχεδόν 30% (29,4) και 7 έδρες ο δεύτερος της αναμέτρησης Αρης Βασιλόπουλος (23%).

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας έχει συνολικά 33 έδρες και η πλειοψηφία για να ψηφιστεί οποιοδήποτε θέμα στο ΔΣ και να λειτουργήσει ο Δήμος είναι ο “μαγικός” αριθμός 17!

Στα πλαίσια και στο πνεύμα του “Κλεισθένη” λοιπόν, που “επιβάλεισυνεργασίες και προγραμματικές συγκλίσεις, οι δημοτικές παρατάξεις αλλά και οι επικεφαλής τους θα πρέπει να ξεχάσουν” το “εγώ τους αλλά και τις όποιες μικρές οι μεγάλες πολιτικές (αλλά και προσωπικές) διαφορές είχαν και να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ!

Αν μάλιστα η συνεργασία και η προγραμματική συμφωνία του επομένου δημάρχου με κάποιες από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης προκύψει εξαρχής και εξασφαλιστεί έτσι το ελάχιστο των ψήφων που απαιτείται για να υπάρχει πλειοψηφία και να διοικηθεί απρόσκοπτα ο Δήμος μας, τόσο το καλύτερο για την πόλη μας!

Το ζήτημα βέβαια στην περίπτωση της πόλης μας είναι, ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ Δήμαρχος να διαπνέεται από συνεργατική κουλτούρα και να έχει την ικανότητα να ενώνει ετερόκλητες δυνάμεις, να αμβλύνει τις αντιπαλότητες και σε τελική ανάλυση να ΕΝΩΝΕΙ!

Θα πάμε λοιπόν την Κυριακή να εκλέξουμε Δήμαρχο ανάμεσα στους δύο φιναλίστ της Α’ Κυριακής: Τον Γιάννη Βούρο και τον νυν δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο. Ο Γιάννης Βούρος έχει εξασφαλίσει 10 έδρες από τις 17 που χρειάζεται για να έχει πλειοψηφία σε περίπτωση που εκλεγεί Δήμαρχος. Χρειάζεται λοιπόν άλλες 7 για να μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος. Ο Άρης Βασιλόπουλος θα έχει 7 έδρες σύμφωνα με τα εκλογικά του ποσοστά της Α’ Κυριακής. Χρειάζεται λοιπόν 10 έδρες για να διοικήσει τον Δήμο σε περίπτωση που επανεκλεγεί Δήμαρχος!

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Θα πρέπει λοιπόν να λάβουμε υπόψιν μας πριν πάμε στις κάλπες, τόσο την διαφορά εδρών ανάμεσα στους δύο “φιναλίστ” για την δημαρχία, όσο και την δυνατότητα, τον χαρακτήρα αλλά και την συνεργατική κουλτούρα των “δύο” προσωπικοτήτων να μπορούν να εφαρμόσουν το πνεύμα αλλά και την ουσία του “Κλεισθένη 1”. Να μπορούν να ΕΝΩΝΟΥΝ και όχι να ΔΙΧΑΖΟΥΝ! Και 4 μέρες πριν τις κάλπες φαίνεται ότι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι συνδυασμοί τους που δεν κατάφεραν στην εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής να διεκδικήσουν την δημαρχία έκαναν ήδη την επιλογή τους για το ποιος από τους δύο υποψηφίους δημάρχους μπορεί να ΕΝΩΣΕΙ και όχι να ΔΙΧΑΣΕΙ:

Και ο Παντελής Γρετζελιάς στηρίζει Γιάννη Βούρο!

Κοπελούσος: Στηρίζω Γιάννη Βούρο – Επίσημη η επιστολή της Τ.Ο. της ΝΔ!

Προηγούμενο άρθροΚαι ο Παντελής Γρετζελιάς στηρίζει Γιάννη Βούρο!
Επόμενο άρθροΠαναγίτσα Ν.Φ.: Εκδήλωση μνήμης για την άλωση της Κωνσταντινούπολης
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.