Αλέκος Γούλας: “Επειδή μπορούμε και διαφορετικά…”

0

Γράφει ο Αλέκος Γούλας *:

Ο Αλέκος Γούλας με τη Ζωή Ανδριτσοπούλου, επιμελήτρια της Μ.Φ.Η «ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ»

Σάββατο απόγευμα. Στην είσοδο του σπιτιού μου κείτονται επτά διαφημιστικά φυλλάδια και άλλα δύο έξω από την πόρτα της εισόδου. «Μάλλον κάποιου νέου υποψήφιου δημοτικού συμβούλου», σκέφτηκα. Ο συνάδελφος υποψήφιος μάλλον δεν σκέφτηκε πως σε μια τριώροφη κατοικία επαρκούν τρία διαφημιστικά φυλλάδια! Θα μπορούσε βέβαια να μετρήσει τα κουδούνια, αλλά ούτε αυτό το σκέφτηκε. Σήκωσα τα φυλλάδια και η έκπληξή μου μεγάλωσε, καθώς ο υποψήφιος ήταν γνωστός δημοτικός σύμβουλος. Τοποθέτησα τα έντυπα εκεί που ακουμπάμε τους λογαριασμούς και έφυγα με το αυτοκίνητο. Λίγα μέτρα πιο πάνω είδα τον γνωστό υποψήφιο να συνεχίζει το μοίρασμα, σαφώς αποφασισμένο να πετύχει το στόχο του: να εκλεγεί και πάλι δημοτικός σύμβουλος!

Δεν το κρύβω, πολλές σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μου. Η σκέψη άλλωστε επιτρέπει στους ανθρώπους να ερμηνεύσουν, να απεικονίσουν και να καταλάβουν τον κόσμο τον οποίο βιώνουν! Αυτό που πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε είναι ότι, στην πραγματικότητα, οι σκέψεις μας για μια κατάσταση είναι αυτές που καθορίζουν το συναίσθημά μας αλλά και τις πράξεις μας.

Η πρώτη, λοιπόν, σκέψη είχε να κάνει με τα χιλιάδες πεταμένα φέιγ-βολάν στις εισόδους των σπιτιών, στους δρόμους και στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων. Είναι, βέβαια, απολύτως λογικό οι συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο μας να μοιράζουν φυλλάδια ώστε οι δημότες να πληροφορηθούν τις προγραμματικές τους θέσεις. Φαντάζεστε όμως την όψη της πόλης αν και οι 500 περίπου υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι μοίραζαν χιλιάδες προσωπικά τους φυλλάδια; «Και πώς μιλούν τότε για τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την έλλειψη καθαριότητας; Πώς μπορούν να ρίχνουν τις ευθύνες σε άλλους;» σκέφτηκα. Πόσες εργατικές ώρες θα χρειαστούν οι υπάλληλοι της καθαριότητας να καθαρίσουν;

Η δεύτερη σκέψη σαφώς πολιτική! Ένας άνθρωπος που εκλέγεται σχεδόν πάντα δεν τυγχάνει αναγνωσιμότητας από το έργο του ως δημοτικός σύμβουλος;

Από τις παρεμβάσεις του, από τις προτάσεις του και τις λύσεις που έχει δώσει; Γιατί νιώθει την ανάγκη να ρυπαίνει τον τόπο;

Τότε αποφάσισα πως θα κάνω αυτό που μου λέει η συνείδησή μου.

Δεν θα μοιράσω κανένα φυλλάδιο, δεν θα γράψω καμιά copy-paste ατάκα όπως «αποφάσισα να ταχθώ στο πλευρό του πολίτη, καθώς ο δήμος έχει ανάγκη από ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες, θέληση και όραμα για την επόμενη μέρα» ή ακόμη μία, πιο προχωρημένη, όπως «η ανθρώπινη επικοινωνία και αλληλεγγύη μέσα από την ενεργή ακρόαση των δημοτών, καθώς και η σκληρή δουλειά μου είναι τα εργαλεία που μπορεί να δώσουν τη σωστότερη λύση στα θέματα και τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας»!

Και εκεί που ήμουν ικανοποιημένος από τη σκέψη μου ήρθε και ο εσωτερικός αντίλογος! Μα θα μου πούνε πως από τσιγγουνιά δεν μοιράζω φυλλάδια! Ποιο περιβάλλον, ποια καθαρή πόλη; Είναι δεδομένη η απαξίωση όποιου διαφοροποιείται! Να και οι αμφιβολίες που δημιουργούνται! Έχουμε και τους εγωισμούς μας! Στο μεταξύ έφτασα στο εκλογικό κέντρο της «Πόλης Ενότητα». Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι πέρασε από μπροστά μας και μας ευχήθηκε καλή επιτυχία. Αυτό το τυχαίο πέρασμα όμως ήταν αρκετό για να σκεφτώ το επόμενο βήμα. Και η σκέψη έγινε πράξη! Λίγες μόνο μέρες μετά επισκέφτηκα με τη σύζυγό μου τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ» που εδρεύει στη Νέα Φιλαδέλφεια, κοντά στην ενορία της γειτονιάς μου.

Τους εξήγησα πως η δωρεά μας των 300€ αντιστοιχεί στο κόστος της παραγωγής του διαφημιστικού εκλογικού μου φυλλαδίου, το οποίο συνειδητά δεν θα βγάλω.

Το χαμόγελο όλων ήταν η διέξοδος και η ανταμοιβή της πάλης των σκέψεών μου εκείνο το απόγευμα του Μαΐου!


* Ο Αλέκος Γούλας είναι πρόεδρος της Ένωσης Γονέων ΝΦ-ΝΧ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πόλης Ενότητα» (Υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Κωνσταντινίδης).


Αποκλειστική συνέντευξη του Αλέκου Γούλα στην Fx-news!

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο“Επαναλειτουργία γηπέδου ΑΕΚ”
Επόμενο άρθρο“Αποχαιρετήστε με γενναιότητα την Αλεξάνδρεια”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.