3ο Εσπ. ΕΠΑ.Λ Ν.Φ.: «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων», θεατρική παράσταση του Carlo Goldoni

0

Η θεατρική ομάδα του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Νέας Φιλαδέλφειας σας
προσκαλεί στη θεατρική παράσταση «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» του Carlo
Goldoni, που θα παρουσιαστεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό το
Σάββατο και την Κυριακή 11 και 12 Μαιου 2019 στις 8:15 μ.μ., στο
ανοικτό θέατρο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της
Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ), Λεωφόρο Δεκελείας 152 στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Η παράσταση πραγματοποιείτε στα πλαίσια του προγράμματος Μ.Ν.Α.Ε. (Μια
Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ) του ΥΠ.Π.Ε.Θ., στην οποία το σχολείο μας
συμμετέχει με τη δράση « 3ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ ένα σχολείο Θεωρίας,
Πράξης, Πολιτισμού και Αλληλεγγύης».
Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για τη θεατρική μας ομάδα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθετική επιμέλεια-Διδασκαλία έργου                                                                                               Τσάκωνα Σοφία ΠΕ06 (ΑΓΓΛΙΚΩΝ)

Βοηθός Σκηνοθεσίας                                                                                                                    Μαρούλη Μαλβίνα (Β΄Υγείας-Πρόνοιας. )

Σκηνικά                                                                                                                                                             Γιαννόπουλος Κυριάκος (Διευθυντής)                                                                                       Παπακίτσος Αλέξανδρος (Εκπ/κός) Αρκουλής Νικόλαος (Υποδιευθυντής)                                                        Παπαδόπουλος Μιχάλης (Εκπ/κός)                                                               

Ηχοληψία                                                                                                                                 Παπακίτσος Αλέξανδρος   (Εκπ/κός)                                                                                     Μαρούλη Μαλβίνα (Β΄Υγείας-Πρόνοιας.)

Βιντεοσκόπηση- Φωτογράφιση                                                                  Κουτσούκος Βλάσσης  (Διευθυντής 5ου Ε.Κ.)

Κοστούμια    Καραφύλλη Μαρία: (Φοιτήτρια Φυσικοθεραπείας απόφοιτος του σχολείου μας.)                                        Μακρογαμβράκη Δήμητρα Α΄ τάξη

Έπιπλα και Μικροπράγματα                                                                                                       Τσάκωνα Σοφία   (ΠΕ06)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Χαλκιά Τζουλιάνα (Β΄Υγείας-Πρόνοιας) Μακρογαμβράκη Δήμητρα Α΄ τάξη Πλουτινάκη Ειρήνη (Γ΄ Νοσηλευτικής)

 

To 3o Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας σας προσκαλεί στην κωμωδία «Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ» του Κάρλο Γκολντόνι.

Ημέρες παραστάσεων:

 

  1. Πέμπτη 9 Μαΐου, Ώρα 20:30,  στην  αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου Θεσσαλονίκης 40 και Λαχανά   Νέα Φιλαδέλφεια (είσοδος από Θεσσαλονίκης – παράδρομος εθνικής οδού).
  2. Σάββατο 11 Μαΐου, Ώρα 20:15,  στο  Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.), Λεωφόρος Δεκελείας 152
    Νέα Φιλαδέλφεια.
  3. Κυριακή 12 Μαΐου, Ώρα 20:15,  στο  Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.), Λεωφόρος Δεκελείας 152
    Νέα Φιλαδέλφεια.

Θεατρικό έργο: «Ο Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι. Λίγα λόγια για το θεατρικό έργο.

Ο Κάρλο Γκολντόνι (1707-1793), Ιταλός κωμωδιογράφος δημιούργησε την «κωμωδία χαρακτήρων». Χρησιμοποιώντας τη δυναμική της Commedia dell’ arte καλλιέργησε ένα ιδιαίτερο στιλ γραφής και ενδιαφέρθηκε για τις σχέσεις των ανθρώπων και τα χαρακτηριστικά τους. Η Commedia dell’ arte ήταν η απόλυτη κυριαρχία του ηθοποιού στη σκηνή και επάνω του πλάθονταν οι ρόλοι. Κείμενο δεν υπήρχε και το αντικαθιστούσε ο αυτοσχεδιασμός και η παντομίμα. Οι ρόλοι δεν απαιτούσαν «ερμηνεία» από τον ηθοποιό αλλά μόνο «κέφι». Ο Υπηρέτης δύο αφεντάδων είναι μια από τις πλέον γνωστές, ευφρόσυνη Βενετσιάνικη κωμωδία με πρωταγωνιστές ένα παμπόνηρο υπηρέτη και τα δύο ερωτευμένα αφεντικά του. Είναι μια σάτιρα για τον έρωτα, το πάθος για ευτυχία, αλλά και την αγωνιώδη προσπάθεια για επιβίωση. Με όπλο το χιούμορ αλλά και με μια διεισδυτική κριτική ματιά στις συμπεριφορές των ηρώων του, ο Γκολντόνι αποκαλύπτει την ηθική παρακμή μιας κοινωνίας που στηρίζεται στην υποκρισία και τη διαφθορά. Η περιπέτεια για την κατάκτηση του αντικείμενου του πόθου του αφέντη, συνυπάρχει με την περιπέτεια για τον κορεσμό της πείνας του υπηρέτη, που επιστρατεύει όλη του την τέχνη για να επιβιώσει σ’ έναν κόσμο που μόνο δημαγωγικά ενδιαφέρεται για την ικανοποίηση των αναγκών του. Οι απίθανες κωμικές συγκρούσεις, το ερωτικό πάθος, η κοινωνική κριτική και η ευρηματική δομή του, καθιστούν τον «Υπηρέτη δύο Αφεντάδων» ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου.

Υπόθεση του θεατρικού έργου «Υπηρέτης δύο αφεντάδων»

Ο Τρουφαλδίνο είναι ο υπηρέτης δύο αφεντάδων. Γκαφατζής και αναιδής, πονηρός και συνάμα πολυμήχανος που συνεχώς τα θαλασσώνει και πάντα τα μπαλώνει, αποδεικνύεται στο τέλος αυτός αφέντης των αφεντάδων του μέσα από μια σειρά μπερδεμάτων και ευτράπελων καταστάσεων. Η συνέχεια επί σκηνής……..

ΜΑΘΗΤΕΣ   ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΣΓΟΥΡΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: (Τρουφαλδίνος  Μπατόκιος, υπηρέτης της Βεατρίκης και έπειτα του Φλωρίνδου) Β΄ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΦΩΤΙΟΥ ΡΑΝΙΑ: (Φρεντερίκος Ρασπόνης – Βεατρίκη Α΄αφέντης) Δ΄ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.

ΓΚΑΤΖΙΑΝΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ: (Φλωρίνδος  Αρετούσης, ερωμένος   της Βεατρίκης Β΄αφέντης)  Γ΄ ΨΥΚΤΙΚΩΝ.

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ: (Πανταλόνες των Μπιζονιοζών) Δ΄ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

ΧΑΛΚΙΑ ΤΖΟΥΛΙΑΝΑ: (Κλεαρέτη-κόρη του Πανταλόνε) Β΄ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.

ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ: (Σμεραλδίνα,καμαριέρα της Κλεαρέτης) Α΄ τάξη.

ΤΣΙΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Δοτόρος  Λομπάρδης) Γ΄ ΨΥΚΤΙΚΩΝ.

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: (Σίλβιος –γιος του Λομπάρδη) Α΄ τάξη.

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ: (Μπριγκέλας -ξενοδόχος) Απόφοιτος Οικον. Πανεπιστημίου Αθηνών –φιλική συμμετοχή).

 

Ευχαριστούμε θερμά όσους συνέβαλλαν στη δημιουργία αυτής της θεατρικής παράστασης.

Προηγούμενο άρθροΣτην Νησίδα την Τετάρτη ο Γιάννης Βούρος
Επόμενο άρθροΔιεθνής ημέρα Μουσείων στο ΠΠΙΕΔ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.