“Πόλης Ενότητα”: Για την γιορτή της μητέρας…

0

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση :

Η «Πόλης Ενότητα» για τη Γιορτή της Μητέρας, για τις μητέρες που φύγανε, για τις μητέρες της Ζωής μας!

«Μητέρα: η πιο όμορφη λέξη στα χείλη της ανθρωπότητας.» Kahlil Gibran

Πάντα δίπλα στα παιδιά της, στις χαρές, στις λύπες και στις δυσκολίες… Είναι η δασκάλα μας, η γιατρός μας, η παρηγοριά μας, η έμπνευσή μας, το στήριγμά μας, το καταφύγιό μας, είναι η ίδια η Ζωή μας! Το όνομα αυτής, μητέρα. Οι πρώτες αναφορές για τη γιορτή της Μητέρας και της Μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα. Η μητέρα Γη (Γαία) σύζυγος του Ουρανού είναι η προσωποποίηση της φύσης, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρεύεται σαν η υπέρτατη θεότητα. Η λατρεία περνά στη συνέχεια στην κόρη της, Ρέα, που λατρεύεται σαν η «Μητέρα των Θεών», καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη που γέννησε με τοκετό και ανάθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα. Σήμερα η ημέρα της μητέρας εορτάζεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Αξίζει να την τιμήσουμε! Όχι μόνο σήμερα αλλά όλο το χρόνο. Άλλωστε μια αγκαλιά και ένα φιλί μόνο της φτάνει!

Προηγούμενο άρθροΣτην Πλατεία Κρήτης Ν.Χ. ο Γιάννης Βούρος την Κυριακή
Επόμενο άρθροΤραυματίστηκε σε τροχαίο ο Νίκος Παπανικολάου!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.