“Δημιουργία πάρκου για παιχνίδι και εκπαίδευση των τετράποδων φίλων μας”

0

Γράφει ο Γιώργος Καραβίας*:

Φίλες και φίλοι,

Όνειρο μου και στόχος μου είναι στον Δήμο μας να δημιουργηθεί ένα πάρκο για παιχνίδι και εκπαίδευση των τετράποδων, πιστών μας φίλων. Ενός χώρου όπου οι αγαπημένοι μας φίλοι θα παίζουν και θα εκπαιδεύονται μέσα από έμπειρα άτομα και οι κηδεμόνες τους θα περνούν ευχάριστα και δημιουργικά κάποιες ώρες της ημέρας.

Το πάρκο το οποίο θα δημιουργηθεί με την συνεργασία της Δημοτικής Αρχής, της Φιλοζωικής αλλά και όποιον ιδιωτών θελήσουν να συμβάλλουν στην συγκεκριμένη προσπάθεια, δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου, αλλά θα συμβάλλει με πολλούς και συνάμα διαφορετικούς τρόπους στην καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων στο καταφύγιο της φιλοζωικής.

Είναι λοιπόν διττός ο στόχος και ο ρόλος του πάρκου αυτού. Αφ’ ενός η διασκέδαση και η εκπαίδευση των πιστών μας φίλων και αφ’ ετέρου μια καλύτερη ποιότητα διαβίωσης στο κέντρο φιλοξενίας, κάτι που είναι αυτονόητο για όλες τις πολιτισμένες χώρες!

Έχει γίνει ήδη ο σχεδιασμός και έχει δημιουργηθεί το υπόβαθρο για να πραγματοποιήσουμε την πρωτοβουλία αυτή.

Βασική μας προτεραιότητα και βασικός μας άξονας στην κατεύθυνση αυτή είναι να υπάρχει ειδική μέριμνα για οικόσιτα ζώα τα οποία έχουν ελλιπή φροντίδα και ταλαιπωρούνται από τους ιδιοκτήτες τους διαβιώνοντας μόνιμα σε μπαλκόνια και ταράτσες με αποτέλεσμα το κλάμα ή το γαύγισμα τους να αποτελεί πρόβλημα και για τους περίοικους.

Η υιοθεσία ενός ζώου είναι μια σοβαρή υπόθεση και θα πρέπει σε αυτά τα πλαίσια η συμβίωση να είναι αρμονική. Στόχος μας είναι η διασκέδαση, το παιχνίδι και η εκπαίδευση των τετράποδων φίλων μας αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε περιπτώσεις παραβατικότητας των κηδεμόνων.

Ήρθε πλέον ο καιρός ο Δήμος μας να κάνει στο θέμα αυτό, ένα βήμα πολιτισμού προς τα εμπρός… και θέλουμε… και μπορούμε…και πρέπει!

*Ο Γιώργος Καραβίας είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Πολιτών Πολιτεία” με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Γιάννη Βούρο.

Προηγούμενο άρθρο“Πόλης Ενότητα”: Τετάρτη στις 19.30 η κεντρική ομιλία του Τάσου Κωνσταντινίδη
Επόμενο άρθρο“Επαναλειτουργία γηπέδου ΑΕΚ”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.