ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για “επίθεση σκύλου στην πλατεία της Φιλαδέλφειας”

0

Από αναγνώστη μας λάβαμε την παρακάτω καταγγελία:

Σήμερα (σημ. 12/04/2019) τις 20:15-20:40 σημειώθηκε γεγονός επίθεσης στην κεντρική πλατεία της Φιλαδέλφειας… κοντά στους κάδους απορριμάτων. …Ιδιοκτήτης σχετικά μεγαλόσωμου σκύλου επέτρεπε χωρίς ίχνος συνείδησης στο σκύλο του να τρέφεται από τα σκουπίδια. Μάρτυρας της σκηνής αυτής προσέγγισε με όχι επιθετικό τρόπο τον ιδιοκτήτη ώστε να απομακρύνει το σκύλο από τα απορρίμματα ανησυχώντας για την υγεία του ζωντανού. Αποτέλεσμα ήταν η υπεροπτική και ειρωνική απάντηση του ιδιοκτήτη προς τον μάρτυρα. Τονίζεται το γεγονός ότι ο μάρτυρας δεν έκανε οιαδήποτε επιθετική κίνηση προς το μέρος ούτε του σκύλου ούτε του αφεντικού του παρόλα αυτά ακολούθησε επίθεση του κατοικίδιου στην κοιλιακή χώρα του μάρτυρα ευτυχώς τραυματίζοντας τον ελαφρά (επισημαίνεται φωτογραφία).

Και σαν το κερασάκι στην τούρτα ως προς την μωρία ορισμένων, ο ίδιος ο ιδιοκτήτης κλότσησε το κατοικίδιό του στο λαιμό ενώ προηγούμενος ΔΕΝ έκανε ιδιαίτερη προσπάθεια για να αποτρέψει την επίθεση του στον μάρτυρα. Ο ιδιοκτήτης επιδίωξε να συνεχίσει την βόλτα του ανενόχλητος και αδιαφορώντας για τον τραυματισμό του μάρτυρα, παρόλο που ένας ακόμα συμπολίτης επιδίωξε να τον επιπλήξει.

Σκοπός του παραπάνω μηνύματος είναι η κινητοποίηση όλων των πολιτών, ιδιοκτήτων και μη, ως προς την σωστή φροντίδα των ζώων και όχι η κατηγορία τους, άλλα να επισημανθεί επίσης η αδιαφορία και η ανευθυνότητα ορισμένων ανθρώπων οι οποίοι αποτελούν δημόσιο κίνδυνο επιτρέποντας τους να επιμελούνται την κηδεμονία ενός σκύλου συμπεριφερόμενοι κατά αυτόν τον τρόπο.

ΗΘΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ: είναι σωστό να μην αναφερθεί το γεγονός αφήνοντας αυτόν τον άνθρωπο να κυκλοφορεί με τον σκύλο του σε δημοσίους χώρους ώρες αιχμής, απουσίας φίμωτρου με αποτέλεσμα μελλοντικό και πιθανόν πιο δραματικό συμβάν πχ επίθεση σε μικρο παιδί ή η καταγγελία που δύναται να οδηγήσει σε ευθανασία το ζωντανό χωρίς ο ίδιος ο ιδιοκτήτης να τιμωρηθεί πραγματικά και άγνοια των άρχων ως προς την μεταμέλεια και το σωφρονισμό του ατόμου αυτού και ενδεχόμενη επανάληψη;

Το ίδιο το ζώο από μόνο του δεν φταίει. Όλα ξεκινάνε από τον ιδιοκτήτη. Θα επιθυμούσα το παραπάνω μήνυμα να μπορέσει να γνωστοποιηθεί στην κοινότητα άλλα και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όλων.

Επίσης, ένα εγκάρδιο ευχαριστώ σε τοπικό φαρμακείο το οποίο προσέφερε τις πρώτες βοήθειες αφιλοκερδώς στο μάρτυρα – θύμα.

Προηγούμενο άρθρο“#Proeklogika KAI θέατρο θα κάνουμε το Δημαρχείο! Τι ΝΑΙ;;;…”
Επόμενο άρθροΑπό το Κάτω Κουκλάκι Ν.Χ. ξεκίνησε ο Γιάννης Βούρος
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.