Και για απόπειρα ένοπλης ληστείας στη Νέα Χαλκηδόνα, συνελήφθη 32χρονος

0

Στην εξιχνίαση ληστειών σε πρακτορεία τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων, καθώς και τριών κλοπών οχημάτων, όπως και μία υπόθεση εμπρησμού ιδιωτικής χρήσης επιβατηγού αυτοκινήτου προχώρησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής.

‘Οπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια παρουσίασης της υπόθεσης το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκε η δράση ατόμων που διέπρατταν συστηματικά ένοπλες ληστείες, κυρίως σε πρακτορεία. Για την επίτευξη του σκοπού τους χρησιμοποιούσαν όπλο (πιστόλι) ενώ μετακινούνταν με κλεμμένα αυτοκίνητα.

Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας είχε συστήσει ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων και μετά από επισταμένες και μεθοδικές έρευνες ταυτοποιήθηκε η εγκληματική δράση ενός 32χρονου, ο οποίος όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα μαζί με άγνωστους συνεργούς του είχαν διαπράξει:

– την 30 Δεκεμβρίου 2018, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στο Μοσχάτο

– την 15 Ιανουαρίου 2019, ληστεία με απειλή σωματικής βίας στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

– την 22 Ιανουαρίου 2019, κλοπή ιδιωτικής χρήσης επιβατηγού αυτοκινήτου στην περιοχή της Μεταμόρφωση

– την 23 Ιανουαρίου 2019, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στην περιοχή του Κολωνού

– την 31 Ιανουαρίου 2019, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στο Ίλιον

– την 06 Φεβρουαρίου 2019, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στην περιοχή των Αχαρνών

– Την 07 Φεβρουαρίου 2019: α) απόπειρα ένοπλης ληστείας σε πρακτορείο στη Νέα Χαλκηδόνα, καθώς και β)ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στην περιοχή του Γαλατσίου

– Την 23 Φεβρουαρίου 2019, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στην περιοχή των Αχαρνών.

– Την 02 Μαρτίου 2019, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στην περιοχή της Πετρούπολης.

– Την 11 Μαρτίου 2019: α) κλοπή ιδιωτικής χρήσης επιβατηγού αυτοκινήτου στην περιοχή των Αχαρνών καθώς και β) ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κατά την οποία ο δράστης διέφυγε επιβιβαζόμενος στο προαναφερόμενο κλεμμένο όχημα, το οποίο την 12 Μαρτίου 2019 βρέθηκε ολοσχερώς καμένο στην περιοχή των Αχαρνών.

– Την 17 Μαρτίου 2019, κλοπή ιδιωτικής χρήσης επιβατηγού αυτοκινήτου στην περιοχή της Κηφισιάς

– Την 28 Μαρτίου 2019, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στην περιοχή της Πετρούπολης

Ως προς το χρονικό της σύλληψης, απογευματινές ώρες της Τρίτης, μετά από οργανωμένη και συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών ο 32χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για ληστείες κατά συρροή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πλαστογραφία και εμπρησμό.

Επιπλέον, ο 32χρονος και ο 54χρονος πατέρας του συνελήφθησαν για τα αδικήματα της αντίστασης, της απλής σωματικής βλάβης και της εξύβρισης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 54χρονος επιχείρησε να ακινητοποιήσει τον αστυνομικό που πέρναγε χειροπέδες στο γιο του ο οποίος είχε ξαναπασχολήσει για παρόμοιες υποθέσεις (31 περιπτώσεις ληστειών σε πρακτορεία), είχε συλληφθεί τον Ιούλιο, είχε προφυλακιστεί, τον Δεκέμβριο αποφυλακίστηκε και 20 μέρες μετά «επέστρεψε» στην παράνομη δράση του.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της Τρίτης ο 32χρονος εντοπίστηκε πλησίον οικίας στην περιοχή των Αχαρνών και συνελήφθη με τη συνδρομή Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– πιστόλι ρέπλικα με τη γεμιστήρα,
– είδη ρουχισμού, (όπως καπέλα τζόκει, κουκούλες full face και γάντια),
– συσκευές κινητών τηλεφώνων και κάρτες sim ,
– δύο μονάδες εγκεφάλου οχήματος αγνώστου προέλευσης και
– ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό αυτοκίνητο

Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας των αγνώστων συνεργών του 32χρονου και εξετάζεται η συμμετοχή τους σε πλήθος παρόμοιων ληστειών.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν απογευματινές ώρες 3ης Απριλίου 2019 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

ΠΗΓΗΕΛ.ΑΣ.
Προηγούμενο άρθρο“Πόλης Ενότητα”: Συνάντηση με το Δ.Σ. του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας
Επόμενο άρθρο“Πόλης Ενότητα”: Ανακοίνωση νέων υποψηφίων από τον Τάσο Κωνσταντινίδη
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.