Εκλογές-EQUINET : Για την ρητορική μίσους και την καταπολέμηση των διακρίσεων

0

Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Συνήγορος του Πολίτη, ως φορέας προώθησης της αρχής της ίσης μεταχείρισης, διαδίδει τη σύσταση του Equinet (επισυνάπτεται) για την καταπολέμηση των διακρίσεων και της ρητορικής μίσους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Το Equinet είναι το ευρωπαϊκό δίκτυο των εθνικών φορέων προώθησης της αρχής της ίσης μεταχείρισης και της καταπολέμησης των διακρίσεων. Η σύσταση αυτή απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, τα πολιτικά κόμματα, τους υποψηφίους, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εστιάζει στη γενική αρχή της ισότητας, της απαγόρευσης των διακρίσεων και της καταπολέμησης της ρητορικής μίσους και του μισαλλόδοξου λόγου.

Στόχος της διάδοσης της σύστασης είναι η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, καθώς συχνά διαπιστώνονται εκδηλώσεις τέτοιων φαινομένων σε προεκλογικές περιόδους.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΠολιτών Πολιτεία: “Έκλεισε” το ψηφοδέλτιο ο Γιάννης Βούρος (Ονόματα)
Επόμενο άρθροΟ Φιλαδελφειώτης Χαράλαμπος Βασιλειάδης ή «τσάντας»… (Βίντεο-Ντοκιμαντέρ)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.