8.2 C
Athens
13:53 - 21/01/2020

“Εκ παραδρομής… τα παρκόμετρα”

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας απάντησε στην ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για τα “παρκόμετρα στο κέντρο της πόλης”:

“Νέα Φιλαδέλφεια: Απετράπησαν τα παρκόμετρα στο κέντρο!”

Μακρυά από την Διοίκηση του Δήμου η λογική των παρκομέτρων και του χαρατσώματος – Απάντηση στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης ΝΦΝΧ

Σχετικά με την ανακοίνωση που δημοσίευσε σήμερα η Λαϊκή Συσπείρωση  ΝΦΝΧ και που αφορά το «Πιλοτικό σχέδιο δημιουργίας θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων μονίμων κατοίκων στο κέντρο του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας» θα πρέπει να διευκρινιστούν τα εξής:

Το σχετικό θέμα είχε εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10/04/2019 για συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης. Κατά την διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε ότι εκ παραδρομής στην καθαρογραφή της απόφασης Επιτροπής  Διαβούλευσης και συνεπακόλουθα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου γινόταν αναφορά σε καταβολή αντιτίμου για την στάθμευση των επισκεπτών.

Άμεσα τόσο ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος όσο και ο εισηγητής του θέματος Ειδ. Συνεργάτης Κώστας Μπαρούτας δήλωσαν ξεκάθαρα ότι επρόκειτο για λάθος, ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν ποτέ στον σχεδιασμό του μέτρου και ζήτησαν να αποσυρθεί το θέμα προκειμένου να έρθει σε επόμενη συνεδρίαση με τις απαραίτητες διορθώσεις. Πραγματικά, όπως θα διαπιστώσουν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, στην σημερινή κιόλας πρόσκληση για την συνεδρίαση του επόμενου ΔΣ της 17/04/2019 το θέμα έχει επανεισαχθεί (Θέμα 8ο) με τις ορθές αποφάσεις και εισηγήσεις των αρμοδίων οργάνων του Δήμου. Το ίδιο θα διαπιστώσουν και όλοι οι δημότες μετά και την λήψη της σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Είναι λοιπόν απολύτως ψευδές να κατηγορεί κάποιος την σημερινή Διοίκηση για χαράτσωμα των εργαζομένων και των δημοτών. Ιδιαίτερα όταν είναι γνωστός ο αγώνας που έχει δώσει για να αποδοθεί ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος σε όλους (παράνομη στάθμευση στο κέντρο, δημιουργία θέσεων στάθμευσης μοτοποδηλάτων, τραπεζοκαθίσματα κ.α).

Η Δημοτική αρχή, καλεί τη Λαϊκή Συσπείρωση ΝΦΝΧ να μην επαναλάβει παρόμοια ατοπήματα και να μην επικαλείται ψευδή στοιχεία για να βρει αιτίες καταγγελίας της σημερινής Διοίκησης του Δήμου. Η υπεράσπιση των λαικών συμφερόντων δεν γίνεται με τέτοια μέσα. Γίνεται με την έμπρακτη καθημερινή δράση σε όφελος της πόλης και των πολιτών.

 

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης- ΚΚΕ ΝΦ-ΝΧ

Με παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Απριλίου αποτράπηκε η απόπειρα να μπουν «παρκόμετρα» στο κέντρο της πόλης κάτω από τον μανδύα του.. “πιλοτικού σχεδίου δημιουργίας θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων μονίμων κατοίκων στο κέντρο”.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εισήγηση, το κέντρο το κέντρο της πόλης χωρίζονταν  σε 3 ζώνες  για τις οποίες προβλέπονταν  “στη ζώνη Ι η στάθμευση επιτρέπεται μόνο με πληρωμή αντιτίμου και για μέγιστη διάρκεια στάθμευσης τις 3 ώρες. Στη ζώνη ΙΙ επιτρέπεται η δωρεάν στάθμευση των οχημάτων των κατοίκων χωρίς χρονικό περιορισμό και η στάθμευση οχημάτων επισκεπτών με πληρωμή με μέγιστη διάρκεια στάθμευσης τις 3 ώρες. Η ζώνη ΙΙΙ προορίζεται αποκλειστικά για τη στάθμευση των οχημάτων των κατοίκων”

Όπως σημείωσε η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δανάη Γκούμα ανοίγει ο δρόμος στο γνωστό και καθόλου πιλοτικό σύστημα του χαρατσώματοςτων εργαζομένων, που θα επιβληθεί και σε αυτούς που διαμένουν στον Δήμο και σε αυτούς που επισκέπτονται την περιοχή. Με το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης ευνοούνται αντικειμενικά και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή μεγάλων χώρων στάθμευσης στην περιοχή.

Η Δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ, με την θέσπιση της επι πληρωμή ελεγχόμενης στάθμευσης, επιχειρεί να φορτώσει ένα ακόμα χαράτσι στην εργατική λαϊκή οικογένεια που θα προστεθεί σε όλα τα υπόλοιπα βάρη που διατήρισε και πολλαπλασίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση της δημοτικής αρχής, που ψάχνει έσοδα από την αποστράγγιση των εργατικών εισοδημάτων ακολουθεί κατά γράμμα την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο στηρίζεται. 

Η δημοτική αρχή μετά την παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης τελικά υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα. Ωστόσο δε μας ξενίζει η απόπειρα, καθώς η  αγοραία αντιμετώπιση του δημόσιου χώρου είναι  χαρακτηριστικό της  γενικότερης πολιτικής της ΕΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει την σημασία που έχει να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση στις κάπλες του Μαϊου. Για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική, να μπει φρένο στον κατήφορο, να αποσπάσουμε κατακτήσεις, να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

Υποστηρίξτε με ένα Like την σελίδα μας στο Facebook!

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ