Συνεργασία της “Πόλης Ενότητα” με τη «MONUMENTA»

0

Λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ «ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΜΕ ΤΗ «MONUMENTA» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Παράταξης «Πόλης Ενότητα», αποτελούμενη από τον επικεφαλής της υποψήφιο Δήμαρχο Ν. Φιλ/φειας-Ν. Χαλκηδόνας Τάσο Κωνσταντινίδη και τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους Ιλιάδα Βλαχοπούλου, Νίκο Θεοδωρόπουλο, Σπύρο Καβακόπουλο και Νίκο Τσορβά, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει με τη συνεργασία της οργάνωσης «Monumenta» και την εκπρόσωπό της Ειρήνη Γρατσία, αρχαιολόγο και γνωστή συμπολίτισσά μας, αυτοψία στον προσφυγικό συνοικισμό του Δήμου μας και καταγραφή των σημαντικότερων ιστορικών κτιρίων της πόλης.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η προστασία της ιστορικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης μας, που αποτελεί ιδρυτικό σκοπό της «Monumenta» αλλά και βασική ιδρυτική δέσμευση της παράταξής μας.

Η ανωτέρω προσπάθεια εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό μας για την παροχή κινήτρων προς τους συμπολίτες μας για τη συντήρηση και επισκευή των προσφυγικών κτιρίων με τη χρησιμοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και για την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση προς όφελος των δημοτών των σημαντικών ιστορικών και βιομηχανικών κτιρίων του Δήμου μας που έχουν αφεθεί στην τύχη τους και στη φθορά του χρόνου.

Θα ακολουθήσει σύντομα βίντεο με την ανάλυση της εκπροσώπου της Monumenta για τα σημαντικότερα κτίρια και διεξοδική παρουσίαση του σχετικού προγράμματός μας.

Προηγούμενο άρθροΘρίαμβος Ιωνικού!
Επόμενο άρθροΔημοτικές εκλογές: Μπέρδεμα με την ημερομηνία…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.