“Πότε σκοπεύει η δημοτική αρχή να μας πει αν ξεπουλιούνται ακίνητα του Δήμου μας μέσω του υπερταμειου;”

0

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ερώτημα από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Προς το Δήμαρχο, τους υπεύθυνους αντιδημάρχους και τη νομική υπηρεσία.

Το Υπουργείο Οικονομικών, με το ΦΕΚ Β’ 2320/19-6-2018, παραχωρεί στην Ελληνική Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου 10.119 ακίνητα δημόσιας περιουσίας. Μεταξύ των ακινήτων αυτών περιλαμβάνονται αρχαιολογικοί χώροι, αθλητικές εγκαταστάσεις, προστατευόμενες περιοχές και εκτάσεις πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς καθώς και χιλιάδες ακίνητα τα οποία είτε έχουν παραχωρηθεί είτε διεκδικούνται από τους δήμους με σκοπό την ανέγερση σχολείων, κοινωνικών και προνοιακών υποδομών, αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, για τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου κλπ.

Πότε σκοπεύει η δημοτική αρχή με τς αρμόδιες υπηρεσίες, να προχωρήσει στον έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ακίνητα του δήμου και ποια είναι αυτά που εχουν καταχωρηθεί στις λίστες του υπερταμείου και άρα πάνε για ξεπούλημα;

Θυμίζουμε ότι το ίδιο ερώτημα κατέθεσε η δημοτικός μας σύμβουλος Δανάη Γκούμα, στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε στις 27/2 χωρίς ακόμα να έχει απαντηθεί.

Θεωρούμε απαραίτητο, οι αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν, μέσω σύγκρισης των αριθμών καεκ, αν έχει εκχωρηθεί δημοτική περιουσία και να ενημερώσουν άμεσα το λαό της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση, 
Δανάη Γκούμα

Προηγούμενο άρθροΤα νέα της “Πολιτιστικής Αναγέννησης”
Επόμενο άρθροΠέμπτη 21/03: Το Tarte Tatin ανοίγει τις πόρτες του!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.