Εγκαινιάζεται το 1ο Δημοτικό Ν.Φιλαδέλφειας….

0

Από τον Δημο ΝΦ-ΝΧ λάβαμε την παρακάτω πρόσκληση:

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 11:00 π.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Φιλαδέλφειας.

Το παλαιότερο σχολείο της Ν. Φιλαδέλφειας, το ιστορικό «Σπαθάρη», ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1927 όταν ο Kωνσταντινουπολίτης Αγησίλαος Σπαθάρης δώρισε οικόπεδο ιδιοκτησίας του και χρηματοδότησε τις πρώτες εγκαταστάσεις του σχολείου ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για σχολική μονάδα για τα παιδιά των προσφύγων που είχαν εγκατασταθεί τότε στη Ν. Φιλαδέλφεια. Το 1950 το αρχικό, ξύλινο, κτήριο δίνει τη θέση του σε νέο κτήριο το οποίο όμως παθαίνει μεγάλες ζημιές στο σεισμό του 1999 και τελικά κατεδαφίζεται.

Σήμερα το 1ο Δημοτικό επιστρέφει στην οδό Επταλόφου, σε ένα από τα πιο σύγχρονα σχολεία της πόλης, με αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, αίθουσα χημείου, βιβλιοθήκη και αίθουσες διδασκαλίας με διαδραστικούς πίνακες ενώ στο προαύλιο και γενικότερα στον περιβάλλοντα χώρο χρησιμοποιήθηκαν υλικά φιλικά στο περιβάλλον που πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας για παιδιά.

Μετά την τελετή εγκαινίων θα τιμηθούν πρόσωπα που έχουν συμβάλλει στην ανέγερση του νέου σχολείου.

Προηγούμενο άρθροΚΑΤΑΛΗΨΗ στο Γυμνάσιο Νέας Χαλκηδόνας!
Επόμενο άρθροΜία απαραίτητη διευκρίνιση του Γιάννη Βούρου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.