“Προεκλογική”… δημόσια διαβούλευση χωρίς δημόσια στοιχεία!

0

Διαβάσαμε σε δελτίο τύπου που μας απέστειλε η δημοτική αρχή του κ. Βασιλόπουλου την παρακάτω πρόκληση για δημόσια διαβούλευση:

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς» ( Π.Π.Ι.Ε.Δ.) , επί της οδού Δεκελείας 152 & Ατταλείας 2, θα πραγματοποιηθεί Δημόσια Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

1. Διατύπωση γνώμης σχετικά με την εφαρμογή πιλοτικού σχεδίου δημιουργίας θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων μονίμων κατοίκων στο κέντρο του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.

2. Διατύπωση γνώμης σχετικά με την μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς στη Δημοτική Ενότητα Νέας Φιλαδέλφειας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους τοπικών συλλόγων και κληρωτούς πολίτες ενώ οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές στο κοινό.

Δεν θα σχολιάσουμε την “επικοινωνιακή” απόφαση της δημοτικής αρχής της Δύναμης Πολιτών να “διαβουλευθεί” την “πιλοτική παραχώρηση” θέσεων στάθμευσης σε δημόσιο χώρο σε κατοίκους του κέντρου της Νέας Φιλαδέλφειας… σε προεκλογική περίοδο (83 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες…)!

Θα σχολιάζαμε όμως την ΜΗ αποστολή ή δημοσίευση αναλυτικών  στοιχείων για τα 2 θέματα που ΔΗΜΟΣΙΑ καλούνται να συζητήσουν δημότες της πόλης μας. Λέμε θα σχολιάζαμε διότι την στιγμή που γράφαμε το σχόλιό μας, είδαμε δημοσιευμένο στον Κόσμο Νέας Φιλαδέλφειας του Κώστα Παντελόγλου σχετικό σχόλιο με το οποίο συμφωνούμε απόλυτα και αναπαράγουμε:

Ποια η έννοια του διαλόγου κατά τη Δύναμη Πολιτών;

Χωρίς καμιά προηγούμενη πληροφόρηση για το τι εισηγείται η δημοτική αρχή θα γίνει η διαδικασία της «δημόσιας διαβούλευσης» για το ζήτημα των μόνιμων θέσεων στάθμευσης στον προσφυγικό συνοικισμό και του χώρου διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι όσοι κάνουν τον κόπο να συμμετάσχουν στη διαδικασία, θα είναι ανενημέρωτοι, απροετοίμαστοι κι ανίκανοι να εκφράσουν συλλογική άποψη των φορέων που υποτίθεται πως θα εκπροσωπούν. Τα έχουμε ξαναπεί, αλλά να πάλι η ίδια πρακτική και το δις εξαμαρτείν…

Οπότε απλή είναι η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου: «Διάλογος» ονομάζεται, στη γλώσσα του Αριστείδη Βασιλόπουλου και των συν αυτώ, η κάλυψη της τυπικής υποχρέωσης της ισχύουσας αντιαυτοδιοικητικής νομοθεσίας για «δημόσιες διαβουλεύσεις» πριν από ορισμένες αποφάσεις των αιρετών οργάνων του Δήμου. «Διάλογος» ονομάζεται η τήρηση του γράμματος του νόμου, ώστε εντέλει η τεχνητή πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου να δημιουργεί τα επικοινωνιακά «επιχειρήματα» που χρειάζεται ο κ. Βασιλόπουλος και οι φίλοι του ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου. «Διάλογος» ονομάζεται η δημιουργία των προϋποθέσεων ώστε η μόνη «ολοκληρωμένη» άποψη που θα ακούγεται να είναι αυτή της δημοτικής αρχής και των συμβούλων της και κάθε άλλη άποψη να υπονομεύεται εν τη γενέσει της.

Τζάμπα θα ήταν για τη δημοτική αρχή να έδινε στη δημοσιότητα την εισήγησή της για τα δυο θέματα, μαζί με την πρόσκληση για τη διαδικασία. Αλλά η δημοτική αρχή του Αριστείδη Βασιλόπουλου έχει αλλεργία σε ό,τι θα μπορούσε να προκύψει από έναν δημόσιο διάλογο γύρω από σημαντικά ζητήματα της πόλης – γι’ αυτό κι όταν της δίνεται η ευκαιρία, πάντα τη … χάνει. Πόσος φόβος πια; Πόση αντιδημοκρατική στάση;

Δι’ αυτής της επανάληψης, βέβαια, ο Αριστείδης Βασιλόπουλος και όσοι εξακολουθούν να τον πλαισιώνουν εντός κι εκτός οργάνων, από αιρετές και ειδικές συμβουλευτικές θέσεις, έρχονται να δηλώσουν ευθαρσώς ότι το να μη λένε στους κατοίκους της πόλης τι σκοπεύουν να κάνουν, δεν είναι λάθος, αλλά επιλογή.

π.


Βίντεο: “Οι δημότες ΔΕΝ γνωρίζουν τι ψηφίζει το Δημοτικό συμβούλιο”!

 

Προηγούμενο άρθρο“Καθάρισε” και την Κηφισιά η ΦΕΑ
Επόμενο άρθροΗ Fight School της Νέας Φιλαδέλφειας κόβει την πίτα της
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.