Δημοτικές εκλογές: Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου αιτήσεις για συμμετοχή πολιτών της Ε.Ε

0

Από τον Δήμο λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

Στις εκλογές του Μαΐου 2019, πολίτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. που κατοικούν στη χώρα μας, μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, χωρίς να απαιτείται η απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, τόσο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και για τις ευρωεκλογές. Προϋπόθεση για την άσκηση αυτού του δικαιώματος είναι η εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του Δήμου στον οποίο κατοικούν, καταθέτοντας αίτηση  το αργότερο μέχρι 28 Φλεβάρη 2019.

Ειδικότερα οι πολίτες άλλων κρατών -μελών που κατοικούν στη χώρα μας, μπορούν :

Να ασκήσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα στις ευρωεκλογές είτε στο κράτος -μέλος καταγωγής τους, είτε στο κράτος-μέλος κατοικίας τους, ψηφίζοντας μόνο μια φορά.
Μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για τα αξιώματα του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβούλου και του Περιφερειακού Συμβούλου.
Στον Δήμο μας, έχουν ξεκινήσει ήδη οι αιτήσεις ενδιαφερομένων πολιτών. Είναι σημαντικό να πληροφορηθούν και να προσέλθουν όσο το δυνατό περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι, γιατί η συμμετοχή στο πολιτικό γίγνεσθαι είναι ουσιαστικός παράγοντας για τη δημοκρατία, την καλύτερη ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία αλλά και την ενεργοποίηση σε θέματα που αφορούν τους πολίτες άλλων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Δημαρχείο, Δεκελείας 97, στον 1ο όροφο. Πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στο τηλέφωνο: 2132049055

 

Προηγούμενο άρθροΒίντεο-Φωτογραφίες: Ομιλία Γιάννη Βούρου – Εγκαίνια εκλογικού κέντρου “Πολιτών Πολιτεία”
Επόμενο άρθροΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: “Οι ελέγχοντες δεν ελέγχονται”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.