Δήμος: “Για αυτό κόπηκε το μεγάλο πεύκο της οδού Κιλικίας”

0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σχετικά με την κοπή του μεγάλου πεύκου της οδού Κιλικίας:

Δελτίο Τύπου

Κοπή δένδρου Αδάνων και Κιλικίας

Σε κοπή μεγάλου πεύκου, που φύονταν επί της οδού Αδάνων 6 & Κιλικίας, στη Ν. Φιλαδέλφεια, προχώρησε η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου. Η απόφαση λήφθηκε εξαιτίας της σχεδόν ολοκληρωτικής καταστροφής του ριζικού του συστήματος από τα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ, όταν αποκατέστησαν την βλάβη που είχε προκαλέσει στο δίκτυο αποχέτευσης.

Πριν αποφασιστεί ως μόνη λύση, είχε γίνει σειρά ενεργειών τους προηγούμενους μήνες όπου, σε συνεννόηση με την ΕΥΔΑΠ, συμφωνήθηκε να γίνει προσπάθεια αποκατάστασης της βλάβης χωρίς να χρειαστεί να κοπεί το πεύκο. Ωστόσο για να γίνουν οι εργασίες κόπηκαν όλες οι κεντρικές ρίζες του δένδρου από το συνεργείο της ΕΥΔΑΠ με αποτέλεσμα η τελευταία να στείλει έγγραφο όπου ανέφερε τόσο τον μελλοντικό κίνδυνο για τα δίκτυα της όσο και τον κίνδυνο πτώσης. Πρέπει να σημειωθεί ότι το ριζικό σύστημα αποτελεί το σύστημα στήριξης των δένδρων και όταν προκληθούν εκτεταμένες φθορές υπάρχει πλέον κίνδυνος πτώσης του δένδρου.

Στη συνέχεια ο Δήμος πραγματοποίησε κλάδεμα του δένδρου, με γερανοφόρο όχημα για να ελαφρύνει το δένδρο, αλλά παρ’ όλα αυτά διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος πτώσης εξακολουθούσε να είναι σοβαρός.

Τότε η υπηρεσία εισηγήθηκε την κοπή του δένδρου ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διοικητικές ενέργειες οι οποίες βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου και είναι οι ακόλουθες:

5/2018 Πρακτικό της Επιτροπής Κοπής Δέντρων(η οποία αποτελείται από γεωπόνο, μηχανικό και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο), 32/2018 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, 225/2018 Ομόφωνη Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, 10436/7-1-19 έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας από την ΥΔΟΜ Ν. Ιωνίας.

Κλείνοντας να τονίσουμε ότι η πολιτική του Δήμου είναι η προστασία όλων των δέντρων και του πρασίνου που βρίσκεται στο Δήμο ενώ κοπή δένδρων γίνεται εξαιρετικά σπάνια και μόνο εφόσον έχει εξαντληθεί κάθε άλλη λύση. Αντίθετα προχωράμε διαρκώς σε νέες φυτεύσεις τόσο εντός του Άλσους όσο και σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου του Δήμου. O Δήμος μας είναι και θα παραμείνει ένας από τους Δήμους με το μεγαλύτερο ποσοστό αστικού πρασίνου στο λεκανοπέδιο.


Ν.Φ.: Κόπηκε το τεράστιο πεύκο της οδού Κιλικίας

Προηγούμενο άρθροΠροσοχή: Πρόβλημα στο ΧΥΤΑ & στην αποκομιδή απορριμάτων
Επόμενο άρθροΕύγε! (Βίντεο)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.