Η συγκέντρωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο ΠΠΙΕΔ

0

Λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

Με πολύ μαζική συμμετοχή και κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Φλεβάρη στο ΠΠΙΕΔ η συγκέντρωση για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές που διοργάνωσαν οι οργανώσεις Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Η αίθουσα του ΠΠΙΕΔ γέμισε από νωρίς από ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς με σημαντική παρουσία νέων και γυναικών που έστειλαν ένα μαχητικό μήνυμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Στέφανος Λουκάς μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και ο Νίκος Σερετάκης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕκαι υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Χαιρετισμό απεύθυναν η Δανάη Γκούμα Δημοτική Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο μας και ο Φραγκίσκος Κουτελιέρης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Νέας Χαλκηδόνας και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος βόρειου τομέα με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε επίσης ο Κώστας Κατημερτζόγλου, υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Παρόντες ήταν και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι Δήμαρχοι  σε παλαιότερες αναμετρήσεις με τα ψηφοδέλτια που στήριζε το ΚΚΕ σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα Μάκης Γεωργούτης, Βεργής Βαλασσάς, Βαγγέλης Δεπούντης και Σταύρος Πολίτης.

Ο Στέφανος Λουκάς στην ομιλία του μεταξύ άλλων σημείωσε ότι “στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, μπορεί να αναδειχθεί ακόμα πιο ισχυρό το αγωνιστικό ρεύμα των κοινωνικών δυνάμεων που αντιπαλεύουν με συνέπεια την αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματά της, την ακροδεξιά και το φασισμό, την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή, την καπιταλιστική κυριαρχία και εξουσία, να δεχτεί πλήγμα η πολιτική διαχείρισης των συμφερόντων του κεφαλαίου, η πολιτική της ολοένα και βαθύτερης εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς, πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς. Να δώσουμε τη δική τους ενιαία απάντηση στην ενιαία επίθεση που δέχεται ο λαός και η νεολαία, από τις κυβερνήσεις, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τους δήμους, τις Περιφέρειες. Να δυναμώσει το ρεύμα της αντεπίθεσης.

Αυτό μπορεί να εκφραστεί μόνο με ψήφο στα ψηφοδελτία του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές, όποτε γίνουν, στις ευρωεκλογές, με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις περιφερειακές και τοπικές εκλογές. Και έχει τεράστια σημασία σήμερα ώστε να δίνει από καλύτερες θέσεις τη μάχη απέναντι στις αστικές πολιτικές δυνάμεις, για την υπεράσπιση των εργατικών, λαϊκών συμφερόντων, για νέες κατακτήσεις στο δρόμο για την εργατική εξουσία.

Αξιοποιούμε την εκλογική μάχη για την προώθηση των στρατηγικών επιδιώξεων του Κόμματος, για τη συσπείρωση δυνάμεων τη συμπόρευση τους με το Κόμμα μας στον αγώνα για τον άλλο δρόμο, για την εργατική εξουσία.

Δεν επιδιώκουμε πλήρη συμφωνία σε όλα. Διεκδικούμε μαχητικά και τη γνώμη και την ψήφο καθενός και καθεμιάς που ανήκει σε εργατική,λαϊκή οικογένεια, ανεξάρτητα από τη χτεσινή του πολιτική τοποθέτηση.

Απευθυνόμαστε θαρρετά στους φίλους, τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, εργαζόμενους από άλλες πολιτικές δυνάμεις που αναζητούν διέξοδο στα αδιέξοδα αυτών των δυνάμεων και βλέπουν αγωνιστική συνέπεια στο Κόμμα μας δείχνοντας του εμπιστοσύνη. Σ’ αυτούς που για διάφορους λόγους τα προηγούμενα χρόνια τράβηξαν άλλο δρόμο και τώρα μας ξαναπροσεγγίζουν, δηλώνουν στήριξη στο ΚΚΕ, στις θέσεις του, έχουν συναντηθεί μαζί μας σε διεκδικητικούς αγώνες.

Το πραγματικό δίλημμα για τους εργαζόμενους, και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο, είναι «Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες ή ανάπτυξη για την κερδοφορία του κεφαλαίου που αντιστρατεύεται τις λαϊκές ανάγκες».

Ισχυρό ΚΚΕ παντού για να κάνουμε την πραγματική διαφορά. Αυτό το μήνυμα είναι χρέος όλων να διαδοθεί όσο πιο πλατιά. Ισχυρό ΚΚΕ γιατί προβάλλει ότι η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στη σύγκρουση με το σύστημα, την εξουσία και την οικονομική κυριαρχία των μονοπωλίων.

Το πραγματικά ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ και ΣΥΓΧΡΟΝΟ είναι η πάλη για την ικανοποίηση των εργατικών-λαϊκών αναγκών, για τη σοσιαλιστική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, με την εργατική τάξη στην εξουσία και το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.”

Η Δανάη Γκούμα, έκανε ένα απολογισμό της δράσης και των παρεμβάσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης τα προηγούμενα 5 χρόνια, απέναντι στην πολιτικής της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία στα ουσιαστικά είχε την συναίνεση των άλλων παρατάξεων.

Ο Φραγκίσκος Κουτελιέρης, στο χαιρετισμό του στάθηκε στο πως οδηγήθηκε στην απόφαση να είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και να συστρατευθεί με το ΚΚΕ παρότι δεν προέρχεται από το χώρο του.

Ο Νίκος Σερετάκης σημείωσε ότι ο λαός έχει μεγάλη συσσωρευμένη πείρα που πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε η ψήφος να πιάσει τόπο. Να μη σκορπίσει αριστερά και δεξιά σε παραλλαγές του ίδιου νομίσματος, σε παρατάξεις που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι.

Υπογράμμισε ότι η διοίκηση Βασιλόπουλου προώθησε μέχρι κεραίας την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ανοιξε την πόρτα στη γενικευμένη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών ξεκινώντας από το πράσινο. Παρέδωσε πρώτη πρώτη τα αποθεματικά των δήμων όπως πρόσταξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έβαλε πλάτη στο χτύπημα των εργασιακών σχέσεων. Επέβαλλε την αντεργατική αξιολόγηση, επιχείρησε να εισαγάγει τον εθελοντισμό στους παιδικούς σταθμούς.

Έχει τη δική της συμβολή στην φοροληστεία. Στήριξε τη λογική της ανταποδοτικότητας. Αρνήθηκε να απαλλάξει από τα δημοτικά τέλη τους ανέργους. Προχώρησε σε κατασχέσεις λογαριασμών για μικροοφειλές του 500αρικου.Παίζει πρώτο βιολί στον αντιλαϊκό σχεδιασμό για τα απορρίμματα που θα φουσκώσει επιχειρηματικά κέρδη και δημοτικά τέλη.

Αυτή η πολιτική αποτελεί την κοινή προγραμματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, καθώς και το σημείο επαφής όλων των άλλων παρατάξεων -παλιών και υποτίθεται νέων- με την διοίκηση Βασιλόπουλου. Αυτή είναι η βάση για το άνευ προηγουμένου «πάρε-δώσε», τις συνεχείς “μεταγραφές” υποψηφίων. Για αυτό δίνουν τη “μάχη της λακούβας και της λάμπας”, δε βγάζουν μιλιά για το αντιδραστικό πλαίσιο του “Κλεισθένη” τις αλλαγές που προωθεί στην κατεύθυνση του δήμου – επιχείρηση και του δημότη – πελάτη, τα +194 εκατομμύρια τοπικών φόρων στον φετινό κρατικό προϋπολογισμό.

Τόνισε ότι Λαϊκή Συσπείρωση στη διοίκηση του Δήμου σημαίνει υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών σε αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή πολιτική και αναφέρθηκε στους άξονες που η Λαϊκή Συσπείρωση θέτει ως προμετωπίδα του αγώνα και της λαϊκής διεκδίκησης.

Προηγούμενο άρθροΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: “Οι ελέγχοντες δεν ελέγχονται”
Επόμενο άρθροΕύκολο απόγευμα για τον Ιωνικό Ν.Φ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.