Ανακοίνωση του συνδυασμού “Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία”

0

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που παρά το τσουχτερό κρύο τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση των εγκαινίων του ανεξάρτητου συνδυασμού μας «Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία».

Την παραδοσιακή Bασιλόπιτα ευλόγησε και έκοψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Η εισαγωγική τοποθέτηση της εκδήλωσής μας έγινε από την συμπολίτισσά μας Χριστιάνα Ζύκα.

Ακολούθησε η ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού μας και υποψηφίου δημάρχου κ. Γιάννη Βούρου.

Παραθέτουμε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

«Aγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, η παρουσία σας σήμερα εδώ, στα εγκαίνια των γραφείων της παράταξής μας, του ανεξάρτητου συνδυασμού μας «Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία», αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα και τους συνεργάτες μου και συνάμα απόδειξη του βάρους της ευθύνης που ανέλαβα τη μέρα που αποφάσισα να διεκδικήσω τη δημαρχία του τόπου όπου μεγάλωσα.

Φίλες και φίλοι η εύρεση του στίγματος ως προς τη θέση που έχει ο δήμος σε κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό επίπεδο και το προς τα που πρέπει να μετακινηθεί, είναι το ζητούμενο. Έτσι ώστε αυτό που ορίζουμε ως ποιοτική αναβάθμιση του τόπου να μην αποτελέσει για ακόμη μια φορά απλή μεγαλόσχημη εξαγγελία αλλά να πάρει «σάρκα και οστά», να γίνει καθημερινότητα για όλους τους συμπολίτες μας. Για όλους τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

Τέτοια καθημερινότητα δε μπορεί να υπάρξει όσο στοιχειώδη ζητήματα, όπως είναι αυτά της καθαριότητας, του φωτισμού και της ασφάλειας, εξακολουθούν να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και να χρήζουν άμεσης διευθέτησης. Όταν περιοχές όπως οι εργατικές κατοικίες, το Κάτω και Μεσαίο Κουκλάκι, Αγία Μαρίνα, Απόμαχοι, συνοικία Ειρήνη παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης, όταν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, έργο του πρώην δημάρχου κ. Νίκου Παπαμικρούλη, έγινε χωματερή…

Και όλα αυτά επειδή αυτοί που είχαν μέχρι σήμερα τη τύχη του δήμου στα χέρια τους αντί να βρουν λειτουργικές και βιώσιμες λύσεις στα απλά και καθημερινά ως όφειλαν, «επένδυσαν» όλα αυτά τα χρόνια, σε μια δήθεν κήρυξη του πολέμου στο κεφάλαιο και άλλα, ιδεολογικά εύηχα παρόμοια συνθήματα, βγαλμένα από τη ναφθαλίνη μιας αρτηριοσκληρωτικής, στείρας και αναπόφευκτα αναποτελεσματικής πολιτικής.

Τρανό παράδειγμα ο διχασμός της πόλης σε «Πράσινους και Βένετους», «γηπεδομάχους και γηπεδολάτρες». Δεν θα συζητήσουμε σήμερα για το γήπεδο. Φαίνεται πως η περίοδος του «εφηβικού αναρχισμού» καλά κρατεί για τους κλειδοκράτορες του δήμου.

Φίλες και φίλοι η πόλη μας χρειάζεται ενότητα και εξωστρέφεια.

Στους κόλπους της παράταξής μας έχουμε προσωπικότητες απ’ όλους τους ιδεολογικούς χώρους αλλά και ανένταχτους συμπολίτες μας που για πρώτη φορά καταπιάνονται με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Τα προβλήματα μιας πόλης δεν έχουν απόχρωση μπλε, κόκκινη, πράσινη. Τα προβλήματα μιας πόλης δεν έχουν κομματική ταυτότητα.

Τα προβλήματα μιας πόλης δεν έχουν κατεύθυνση, δεξιά, κεντρώα, αριστερή. Αίσθηση του μέτρου χρειάζεται μια πόλη, βούληση και στόχευση για τα θεμελιώδη όπως:

Η καθαριότητα και το πράσινο που το λέω και το ξαναλέω αποτελούν βασικές μας προτεραιότητες, έχουμε υποχρέωση να αλλάξουμε την εικόνα στις γειτονιές άμεσα!

Ο φωτισμός (προχωράμε σταδιακά στην αλλαγή όλων των λαμπτήρων στο δήμο με LED).

Η ασφάλεια (ενδεικτικά θα υπάρξει επιτέλους φύλαξη του άλσους, θα φροντίσουμε για την ασφάλεια και το σωστό φωτισμό σε όλους τους δρόμους της πόλης, στα σχολεία ακόμα κι όταν είναι κλειστά, θα υπάρχουν σχολικοί φύλακες.

Οφείλουμε να πασχίσουμε για την κατασκευή νέου ΚΑΠΗ στην Νέα Χαλκηδόνα.

Δεσμευόμαστε να ανεγείρουμε άμεσα τον νέο ΚΕΝΤΑΥΡΟ στη λίμνη του άλσους προς όφελος κατοίκων και επισκεπτών. Ο κένταυρος ήταν και πρέπει να ξαναγίνει σημείο αναφοράς όχι μόνο για την πόλη μας αλλά για ολόκληρη την Αττική!

Η δημοτική συγκοινωνία να επαναλειτουργήσει αλλά και προς όφελος των δημοτών διεκδικούμε να παραχωρηθεί το πάρκινγκ του γηπέδου της ΑΕΚ.

Δημιουργούμε στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης για τα ΑΜΕΑ της πόλης μας.

Στα σχέδια μας περιλαμβάνεται επίσης η δημιουργία δημοτικού κοινωνικού εστιατορίου.

Μειώνουμε από τον πρώτο κιόλας χρόνο της θητείας μας τα δημοτικά τέλη των δημοτών όπως και τα τέλη του κοιμητηρίου ανά κατηγορία.

Δημιουργούμε Δημοτικό Θέατρο και Κινηματογραφική λέσχη.

Θεσμοθετούμε ετήσιο Φεστιβάλ Αλησμόνητων Πατρίδων. Σινώπη, Αττάλεια, Νύσσα, Νεοκαισάρεια, Σαράντα εκκλησιές, Σούρμενα, Κασταμονή, Άβυδος, Ραιδεστός, Καισάρεια, Αλεξανδρέττα, Μουδανιά, Τσάμπασι, Φαδησάνη, Χρυσοκέραμος, Λιβερά, Στέφανα, Γαλίανα, Μαρμαράς, Ίμρα, Αξάριον, Αδριανούπολη, Δαρδενέλλια, Κοτύλια… θα ξαναζήσουν εδώ στους δρόμους της πόλης μας.

Αποκαθιστούμε την αμφίδρομη επικοινωνία και συνεννόηση με τους επαγγελματίες της πόλης μας, εξετάζοντας παράλληλα την δυνατότητα μείωσης των τελών τους.

Οφείλουμε να επενδύσουμε ως δημοτική αρχή στις νέες τεχνολογίες που επιτρέπουν πλέον την άμεση εξυπηρέτηση του δημότη και την ταχεία επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητάς του.

Η χρήση των νέων τεχνολογιών που θα είναι στην υπηρεσία του δημότη είναι προγραμματική δέσμευση 1ης προτεραιότητας του συνδυασμού μας.

Φίλες και φίλοι, συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Ιδιαίτερα στις μέρες μας με την οικονομική κρίση που προελαύνει απαιτούνται επωφελείς συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα. Για το λόγο αυτό δεσμεύομαι να θέσω όλες τις δυνατότητες επικοινωνίας και συνεργασίας που έχω βάσει της κοινωνικής μου διαδρομής με πολιτιστικούς παράγοντες προκειμένου να συνεργαστούν και να ενισχύσουν τον Δήμο μας.

Σας ευχαριστώ θερμά!»

Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι 33 πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του συνδυασμού μας.

Από το γραφείο τύπου


Βίντεο-Φωτογραφίες: Ομιλία Γιάννη Βούρου – Εγκαίνια εκλογικού κέντρου “Πολιτών Πολιτεία”

Προηγούμενο άρθροΕύκολο απόγευμα για τον Ιωνικό Ν.Φ.
Επόμενο άρθροΟ Τάσος Κωνσταντινίδης στην 3η Διεθνή Έκθεση «Verde.tec 2019»
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.