“Παραιτήσεων συνέχεια από την Δημοτική αρχή του Άρη Βασιλόπουλου”

0

Παραιτήθηκε στις 22/01 από δημοτική σύμβουλος του Άρη Βασιλόπουλου και η κυρία Νανή Πολίτου για… επαγγελματικούς λόγους, αν και μόλις τον προηγούμενο Σεπτέμβριο είχε αναπληρώσει τα κενά που άφησαν οι πέντε στενότατοι συνεργάτες του δημάρχου που είχαν παραιτηθεί με σοβαρότατες καταγγελίες!

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα Fx-news (Ιανουάριος 2019)

Είχαμε χάσει το μέτρημα… για το πόσοι δημοτικοί σύμβουλοι παραιτήθηκαν ή ανεξαρτητοποιήθηκαν από την διοίκηση Βασιλόπουλου (για διάφορους λόγους) στα 4,5 χρόνια που είναι στην εξουσία. Οπότε ξεκινήσαμε την καταμέτρηση των «απωλειών» από την πρώτη μέρα (01/09/2014) που ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου ο κύριος Άρης Βασιλόπουλος και σας την παρουσιάζουμε.

Καταμέτρηση «απωλειών»

Την 1η Σεπτεμβρίου 2014 που ανέλαβε η νέα διοίκηση της “Δύναμης Πολιτών”, η δύναμή της στο 33μελές δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας αριθμούσε 19 δημοτικούς συμβούλους και συγκεκριμένα: Ανανιάδης Νικόλαος, Κουμαριανός Ευάγγελος, Καλαμπόκης Ιωάννης, Λάλος-Αναγνώστου Μιχαήλ, Ρόκου Χαρίκλεια (αντιδήμαρχοι), Γαβριηλίδης Γαβριήλ (Λάκης), Παπαλουκά Ευτυχία, Αναγνώστου-Καρκάνη Αντωνία, Παπακώστας Βασίλειος, Πρελορέντζος Αρσένιος, Αντωναρόπουλος Χρήστος, Αντωνόπουλος Δημήτριος, Δούλος Ορέστης, Καλύβης Γεώργιος, Γαλαζούλα Αλίκη, Χαραμαρά Γεωργία, Μανωλεδάκης Θεόδωρος και Ανδρέου Χριστίνα.

Η κυρία Ανδρέου ήταν η 19η δημοτική σύμβουλος έχοντας ισοψηφίσει με τον κ. Γιώργο Ανεμογιάννη και τον κ. Γιάννη Ζαμπετάκη με 134 σταυρούς!!!

Μετά από κλήρωση που έγινε στο Πρωτοδικείο «νικήτρια» (και δημοτική σύμβουλος) αναδείχτηκε η κυρία Ανδρέου. «Συμφωνήθηκε» όμως στην παράταξη τής «Δύναμης Πολιτών» να μοιραστούν την 5ετή θητεία διά του τρία. Ανά 20 μήνες με παραίτηση του πρώτου κ.ο.κ.

Δεν χρειάστηκαν όμως ούτε 4 μήνες για να παραιτηθεί ο ένας από τους δύο επιλαχόντες (με ισοψηφία).

Ο κύριος Ζαμπετάκης παραιτήθηκε από την «Δύναμη Πολιτών» κατηγορώντας τον δήμαρχο: «για επηρεασμό από εξωγενείς επιρροές» σε σχέση με την εφαρμογή του προγράμματος περιβάλλοντος της παράταξης.

Τον Ιούλιο του 2015 ανεξαρτητοποιείται η δημοτική σύμβουλος κυρία Αντωνία Αναγνώστου-Καρκάνη καταγγέλοντας τον δήμαρχο κύριο Βασιλόπουλο ότι «ΔΕΝ ενεργεί ως Δήμαρχος όλων των πολιτών αλλά ως τοπικός κυβερνητικός παράγοντας…» και κατηγορώντας τον για δογματισμό, για μέθη με την εξουσία και για πολιτικό bullying!

synentfxi-fx-news-anagnostoyΣε συνέντευξη που παραχώρησε τον Οκτώβριο του 2015 στην εφημερίδα μας, ανέφερε για τον κ. Βασιλόπουλο ότι «…ακόμα και στο καυτό θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, η τακτική που ακολούθησε υπήρξε παραπειστική και αλλοπρόσαλλη…»!

Τον Οκτώβριο του 2016 παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος της «Δύναμης Πολιτών» ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος για «σοβαρούς επαγγελματικούς λόγους». Την θέση του στο δημοτικό συμβούλιο πήρε ο κύριος Γιώργος Ανεμογιάννης ο δεύτερος επιλαχών εκ των τριών ισοψηφησάντων (στην 19η θέση) όπως αναφέραμε προηγούμενα.

Τον Νοέμβριο του 2016 ανεξαρτητοποιήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου κύριος Ορέστης Δούλος, για «ιδεολογικούς λόγους». Τον Νοέμβριο του 2017 μάλιστα παραιτήθηκε και από δημοτικός σύμβουλος για… «επαγγελματικούς λόγους» και την θέση του πήρε ο επιλαχών κύριος Χρήστος Αγγελής αφού ο κ. Γιάννης Ζαμπετάκης, που ήταν πρώτος επιλαχών, αρνήθηκε τη θέση, επικαλούμενος πολιτικούς και… «επαγγελματικούς λόγους»!

Τον Δεκέμβριο του 2017 ανεξαρτητοποιήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης Βασιλόπουλου και τής «Δύναμης Πολιτών» κύριος Βασίλης Παπακώστας!

Φεβρουάριος 2012 – επίσκεψη Μανόλη Γλέζου στη «Λαϊκή Συνέλευση Νέας Φιλαδέλφειας: Αρης Βασιλόπουλος (αριστερά) & Βασίλης Παπακώστας (δεξιά)…

Ο κ. Παπακώστας επιτέθηκε” σφόδρα στον δήμαρχο, κατηγορώντας τον για «ιδιωτικοποίηση» της υπηρεσίας πρασίνου του δήμου, «…δίνοντας ένα πολύ μεγάλο για τα δεδομένα του δήμου ποσό (1,3 εκατ. ευρώ) σε ιδιώτες εργολάβους για την ανάπλαση 11 πλατειών στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας» όπως ανέφερε!

Το μεγάλο «τσουνάμι» πέντε (5) σχεδόν ταυτόχρονων παραιτήσεων ήρθε τον Σεπτέμβριο του 2018! Οι στενότεροι συνεργάτες του δημάρχου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κύριος Γιώργος Πάνος, ο αντιδήμαρχος οικονομικών κύριος Μιχάλης Λάλος και ο π. αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ενιαίου φορέα κύριος Βαγγέλης Κουμαριανός καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Λάκης Γαβριηλίδης και Αρσένης Πρελορέντζος, παραιτήθηκαν από δημοτικοί σύμβουλοι και από την «Δύναμη Πολιτών»! Οι «4» παραιτηθέντες και για 4 χρόνια στενότατοι συνεργάτες του κυρίου Βασιλόπουλου (Βαγγέλης Κουμαριανός, Μιχάλης Λάλος, Γιώργος Πάνος, Αρσένης Πρεολορέντζος) εξέδωσαν μάλιστα ανοιχτή επιστολή με σοβαρότατες καταγγελίες. Τα σημαντικότερα σημεία της επιστολής των «4» στρέφονταν κατά της τότε αντιδημάρχου παιδείας & πολιτισμού κυρίας Ευτυχίας Παπαλουκά καταγγέλλοντας ότι (αποσπάσματα): «εισηγούνταν συστηματικά, ως τελεσίγραφα, προς τη Δημοτική ομάδα εξωφρενικά υπερκοστολογημένες μελέτες στον τομέα του πολιτισμούχωρίς το αντίστοιχο ποιοτικό αντίκρισμα», ότι «συνεργάτης του Δημάρχου (παρουσία του Δημάρχου) κατηγορήθηκε από την Αντιδήμαρχο (κυρία Παπαλουκά) ότι χρηματίζεται χωρίς στοιχεία και με προκλητική ευκολία», ότι «έλεγε ψέματα συστηματικά στη Δημοτική Ομάδα για την ύπαρξη και τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Πολιτισμού», ότι «είχε χάσει την εμπιστοσύνη της Δημοτικής ομάδας λόγω της παραγοντίστικης νοοτροπίας και της απαξίωσης των συλλογικών οργάνων στα οποία συμμετείχε». Οι «4» μάλιστα σημείωναν ότι «Θεωρούμε πια ότι συμμέτοχος και πλήρως συντονισμένος με την αντιδήμαρχο Ε. Παπαλουκά είναι ο Δήμαρχος Ά. Βασιλόπουλος ο οποίος συνευθύνεται πλήρως για όσα καταγγέλλουμε.»

Τέλος (μέχρι σήμερα…) στις 22 Ιανουαρίου του 2018 παραιτήθηκε από δημοτική σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου και η κυρία Νανή Πολίτου για… επαγγελματικούς λόγους! Η κυρία Πολίτου ορκίστηκε δημοτική σύμβουλος -ως επιλαχούσα- μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, καλύπτοντας μια θέση από τους «5» που παραιτήθηκαν. Παραιτήθηκε δηλώνοντας ότι: «…λόγω αυξημένων υποχρεώσεων μου ως Αντιπρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ ΑΕ) που καθιστούν αδύνατη την οφειλόμενη από πλευράς μου παρουσία στα Δημοτικά Συμβούλια και την απρόσκοπτη συμμετοχή μου…».

Στην ΚΤΥΠ Α. Ε. εργαζόταν (από το 2014) και όταν δέχτηκε -ως επιλαχούσα- την θέση της δημοτικής συμβούλου τον Σεπτέμβρη του 2018… Φευ…

Αδυναμία διοίκησης και σύνθεσης!

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο δήμαρχος κύριος Άρης Βασιλόπουλος στα 4,5 χρόνια που διοικεί τον δήμο μας ΔΕΝ μπόρεσε να διαχειριστεί την θέση που του έταξε ο λαός της πόλης μας. Η αδυναμία του να διοικήσει αποδεικνύεται από τις δέκα (10)  παραιτήσεις – ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών του συμβούλων, ακόμη και των πιο στενών του συνεργατών! Η αδυναμία του να συνθέσει απόψεις και να συνεργαστεί ακόμη και με ανθρώπους με κοινή σχετικά πολιτική ιδεολογία (της ιδίας παράταξης) δείχνει πολιτική ανεπάρκεια. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε βεβαίως στην συμπεριφορά του κατά μελών της αντιπολίτευσης που έχουν διαφορετική άποψη. Δε χρειάζεται να αναφερθούμε και σε αυτό το τεύχος στον μονόλογο ύβρεων, “λάσπης” και χυδαιότητας κατά τοπικών ΜΜΕ όταν του κάνουν κριτική… Δεν χρειάζεται!

Απλή αναλογική…

Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαΐου το δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει -με την εκλογή του νέου δημάρχου- θα προκύψει με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Ο δήμαρχος ΔΕΝ θα έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Για παράδειγμα στον δήμο μας η δημοτική αρχή στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα έχει το πολύ οχτώ (8) δημοτικούς συμβούλους από τους τριάντα τρεις (33). Η ελάχιστη πλειοψηφία για να «περάσει» ένα θέμα που προτείνει η διοίκηση του δήμου είναι δεκαεπτά (17 ψήφοι δημοτικών συμβούλων). Οπότε ο νέος δήμαρχος της πόλης μας θα πρέπει να αναζητεί συνεργασίες στην αντιπολίτευση και να μπορεί να συνθέτει ετερόκλητες θέσεις και απόψεις για να διοικεί τον δήμο και να παρέχει τις υπηρεσίες που οφείλει στους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας & Νέα Χαλκηδόνας. Θα πρέπει με λίγα λόγια να είναι ικανός στην διοίκηση με ανεπτυγμένη την κουλτούρα συναίνεσης και σύνθεσης

   …Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή… με τον σημερινό δήμαρχο κύριο Άρη Βασιλόπουλο που θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου με την φιλοδοξία να επανεκλεγεί…

 

Προηγούμενο άρθροΟ ΣΟΝΦ κόβει την πίτα του
Επόμενο άρθροΧάθηκε!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.