3ο ΓΕΛ Ν.Φ. “Μίλτος Κουντουράς”: Πήγε Τσεχία & ετοιμάζεται για Ισπανία!

0

Το 3ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς» συντονίζει φέτος και για δύο σχολικά έτη το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ στρατηγικής σύμπραξης μεταξύ σχολείων με τίτλο «Το Παρελθόν είναι το Μέλλον μας: Περιβαλλοντική και Πολιτιστική Αειφορία». Συμμετέχουν σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Μούρθια στην Ισπανία, την Ματέρα στην Ιταλία, το Κάρμπεν στη Γερμανία, το Τσελακοβίτσε στην Τσεχία και τη Σμύρνη στην Τουρκία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο σχολείο της Τσεχίας η πρώτη δραστηριότητα με θέμα «Παραδοσιακές καλλιέργειες και θεραπείες» από 17 έως 21 Δεκεμβρίου 2018. Από το ελληνικό σχολείο συμμετείχαν οι μαθητές του Α2 Ντζουβάρας Γιώργος και Τουμπακάρης Κωνσταντίνος που παρουσίασαν εργασίες για τις αειφόρες θεραπευτικές πρακτικές από την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των ιαματικών λουτρών (spa). Τρεις μαθήτριες του Β3, η Άννα Τριπολιτσιώτη, η Ελένη Τσάκνη και η Μαριάννα Φίλιππα παρουσίασαν τον πλούτο των ελληνικών φυτών και βοτάνων με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό και μεγάλη θρεπτική αξία. Η μαθήτρια Δήμητρα Κουρή από το Γ1 παρουσίασε τη μαστίχα ως αποκλειστικά ελληνικό προϊόν με πολιτιστική μάλιστα αξία αναγνωρισμένη από την UNESCO καθώς και φυσικά προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης από την ελληνική γη και έθιξε το θέμα της επιχειρηματικής σημασίας στους τομείς των βιολογικών καλλιεργειών και των φυσικών παραδοσιακών πρακτικών για τους νέους της Ευρώπης.

Αντίστοιχα, ομάδες μαθητών και μαθητριών από τα συνεργαζόμενα σχολεία παρουσίασαν χαρακτηριστικά δείγματα της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των χωρών τους στους τομείς της Βιώσιμης Γεωργίας και των Αειφόρων Θεραπευτικών Πρακτικών. Από τις παρουσιάσεις των μαθητών από τα διαφορετικά σχολεία της Ευρώπης αναδείχθηκε η κοινή φυσική και πολιτιστική κληρονομιά των χωρών μας και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες μαθητές συνεργάζονται διαδικτυακά για να δημιουργήσουν κοινές παρουσιάσεις της κοινής μας Ευρωπαϊκής κληρονομιάς φυσικών προϊόντων και αειφόρων πρακτικών καλλιέργειας της γης και φροντίδας της υγείας και ευεξίας. Με την ολοκλήρωση της συνεργατικής τους προσπάθειας θα γίνουν σε κάθε ένα από τα συνεργαζόμενα σχολεία εκδηλώσεις διάχυσης των συμπερασμάτων της πρώτης μας δραστηριότητας στην τοπική κοινότητα.

Παράλληλα, άλλοι μαθητές και καθηγητές από τα 6 συμμετέχοντα σχολεία ετοιμάζονται για τη δεύτερη δραστηριότητα που θα πραγματοποιηθεί από 18 ως 22 Φεβρουαρίου 2019 στη Μούρθια της Ισπανίας και θα έχει θέμα τις Εφαρμογές Ανανεώσιμων Μορφών Ενέργειας στις χώρες μας και τον Εναλλακτικό Τουρισμό. Εκτός από την διερεύνηση, καταγραφή και τεκμηρίωση των κρατικών και ιδιωτικών πρωτοβουλιών στους παραπάνω τομείς σε κάθε χώρα, οι μαθητές θα παρουσιάσουν πρωτότυπες εφαρμογές πράσινης ενέργειας και σχέδια εναλλακτικού τουρισμού.

Προηγούμενο άρθροΔημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη (23/01) με 22 θέματα
Επόμενο άρθροBίασε και 19χρονη μετά τη δολοφονία Τοπαλούδη!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.