#Αrxontas στα Σκόπια το 2008!

0

Βρήκαμε στο διαδίκτυο (google-photos) μια αφίσα και τρεις φωτογραφίες, από εκδήλωση στα Σκόπια τον Μάιο του 2008.

Βρήκαμε επίσης μια αφίσα εκδήλωσης-συζήτησης με τίτλο “Δεν μας απειλεί η Δημοκρατία της Μακεδονίας, μας απειλούν ο εθνικισμός, ο μιλιταρισμός και το ΝΑΤΟ“. Στην αφίσα περιλαμβάνεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης και μια φωτογραφία.

Η πρόσκληση για την εκδήλωση μεταξύ άλλων ανέφερε: ΕΠΕΙΔΗ μας εξοργίζει η αντιστροφή της πραγματικότητας, όπου η Ελλάδα απαιτεί να ονοματίσει όπως αυτή θέλει τη γειτονική μας χώρα κατηγορώντας την ταυτόχρονα για διαρκείς ανθελληνικές προκλήσεις… · ΕΠΕΙΔΗ πρέπει να γίνει σεβαστό το δικαίωμα του γειτονικού λαού να αυτοπροσδιορίζεται, άρα να είναι σεβαστή η μακεδονική εθνική ταυτότητα, γιατί μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλίζεται η ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ γειτονικών λαών… · ΕΠΕΙΔΗ οργιζόμαστε με την ευρύτατα διαδεδομένη και τελείως παρανοϊκή άρνηση της ύπαρξης της γλώσσας της γειτονικής χώρας… · ΕΠΕΙΔΗ διεκδικούμε το δικαίωμα επιστροφής στην Ελλάδα των «Μακεδόνων στο γένος» πολιτικών προσφύγων του εμφυλίου πολέμου… · ΕΠΕΙΔΗ διεκδικούμε την αναγνώριση των δικαιωμάτων της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα… · ΕΠΕΙΔΗ είναι γελοία, πρωτίστως για όσους τη χρησιμοποιούν, όλη αυτή η φλυαρία για «ψευτοκράτος», «ψευτογλώσσα», «ψευτοεκκλησία», «ψευτοαεροδρόμιο» κ.ο.κ…

Οι φωτογραφίες και οι εκδηλώσεις είναι από την περίοδο που η Ελληνική κυβέρνηση (2008) είχε θέσει ΒΕΤΟ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, όταν τα Σκόπια (Π.Γ.Δ.Μ.) είχαν κάνει αίτημα για να γίνουν μέλος του οργανισμού με την ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Πλέον τα γεγονότα της τότε εποχής ήρθαν στην επικαιρότητα μετά τις τελευταίες εξελίξεις για το “Σκοπιανό”… Φαίνεται ότι οι εκδήλωσεις τους το 2008 είχαν επιτυχία αν κρίνουμε από το τελικό αποτέλεσμα της συμφωνίας των Πρεσπών…

Προηγούμενο άρθροΕνημερωτική δράση της 2ης ΤΟΜΥ Ν.Φ. & της “Ένωσης Γονέων”
Επόμενο άρθροΟι Κρήτες ΝΦ-ΝΧ έκοψαν την πίτα τους (Φωτορεπορτάζ)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.