“Ρεβεγιόν με μια αγκαλιά σε κάθε μοναχικό άνθρωπο”

0

«Αυτήν τη φορά να μη γιορτάσουμε με κρότους, τραγούδια και εορταστικά ρεβεγιόν αλλά με… μια αγκαλιά σε κάθε μοναχικό άνθρωπο».

Aυτή είναι η πρόσκληση που απευθύνει ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ σε όσους επιθυμούν να υποδεχθούν τον νέο χρόνο από τον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων στη Ν. Ιωνία, αύριο, από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 12.30 τα ξημερώματα.

Το κάλεσμα του Μητροπολίτου

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Σε λίγες μέρες ανατέλλει το νέο έτος, μια ακόμη χρονιά θα προστεθεί στη ζωή μας. Έχουμε συνηθίσει να γιορτάζουμε την ημέρα αυτή….την αλλαγή την βιώνουμε με κρότους, τραγούδια και εορταστικά ρεβεγιόν.

Σας καλώ, σας προτείνω, σας προτρέπω να βιώσουμε μια άλλη ξεχωριστή εμπειρία. Να ζήσουμε την στιγμή αυτή με προσευχή. Να ευχαριστήσουμε τον Θεό για τον χρόνο που πέρασε και να τον παρακαλέσουμε για τον χρόνο που έρχεται. Το έχουμε ανάγκη. Θέλουμε και μας πρέπει κάτι πιο ουσιαστικό, αληθινό, πραγματικό…. γεμάτο από την αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο και την οικουμένη. Να προσευχηθούμε για την ειρήνη, για περισσότερη αλληλεγγύη, για ενότητα και συνεργασία, να ζητήσουμε να εμπιστευθούμε τον Θεό Πατέρα για να εμπιστευθούμε τον συνάνθρωπο. Να διώξουμε την βία και κάθε μισαλλόδοξη σκέψη και πράξη. Να δημιουργήσουμε χώρο στη ζωή μας για τον άλλο. Να βρούμε την δύναμη να συγχωρήσουμε, να βρούμε την δύναμη να αγαπήσουμε.

Ελάτε αδελφοί μου να ζήσουμε μια άλλη και ξεχωριστή εμπειρία. Να λάβουμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού ως αρχή για το νέο έτος. Να γίνει το 2019 έτος Χριστού και εμπιστοσύνης στον συνάνθρωπο. Να δώσουμε μια μεγάλη αγκαλιά σε κάθε μοναχικό πρόσωπο, να γίνουμε ένα με το Ποτήριο της Ζωής.

Ας σκεφτούμε αυτή την διαφορετική πρόσκληση…. και ας μην βάλουμε τα καλά μας…ας ενδυθούμε τον Χριστό! Μας θέλει όπως είμαστε…

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση από την “Επαναστατική κίνηση ΝΦ-ΝΧ”
Επόμενο άρθρο2019! Καλή Χρονιά!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.