Αυτοί είναι -μέχρι στιγμής- οι υποψήφιοι Δήμαρχοι

0

*Δημοσιεύθηκε στην έντυπη Fx-news Οκτωβρίου

Στις 19 Μαΐου του 2019 θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των Δημοτικών & Περιφερειακών εκλογών και στις 26 Μαΐου ο δεύτερος γύρος μαζί με τις ευρωεκλογές. Όπως είναι φυσικό οι επερχόμενες εκλογές έχουν κινητοποιήσει τις υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικό συμβούλιο, όσο και πολιτικούς παράγοντες της Νέας Φιλαδέλφειας & Νέας Χαλκηδόνας οι οποίοι μετά από μια περίοδο «ζυμώσεων» που ξεκίνησε πριν το καλοκαίρι, βρίσκονται στο τελικό στάδιο των ανακοινώσεων.

Στο τεύχος Σεπτεμβρίου της έντυπης εφημερίδας μας, γράφαμε: «ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στις εκλογές, έχουν δείξει πάνω από 10 νέες ομάδεςχωρίς να υπολογίσουμε τις υπάρχουσες παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο! Βέβαια, από το ενδιαφέρον μέχρι την επίσημη κατάθεση ψηφοδελτίου, η απόσταση είναι μεγάλη! Αναλυτικό ρεπορτάζ με ονόματα & διευθύνσεις”, στο τεύχος Οκτωβρίου της εφημερίδας μας…». Το ρεπορτάζ έγινε όπως σας είχαμε υποσχεθεί. Πάμε λοιπόν να δούμε πως έχει δημιουργηθεί μέχρι στιγμής το σκηνικό των υποψηφιοτήτων.

Υπάρχουσες Δημοτικές παρατάξεις

Θα ξεκινήσουμε με τις υπάρχουσες παρατάξεις και τους επικεφαλής τους που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης:

«Δύναμη Πολιτών»: Η παράταξη που διοικεί τον δήμο από το 2014 βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε κρίση. Παραιτήσεις αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, αποχωρήσεις μελών, δείχνουν προς τα έξω μια εικόνα «διάλυσης». Υποψήφιος στην εκλογές του Μαΐου θα είναι σίγουρα ο νυν δήμαρχος κ. Άρης Βασιλόπουλος.

«Ένωση Δημοτών»: Ο επικεφαλής της κ. Λύσανδρος Γεωργαμλής δεν έχει “ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του”. Παρά την έντονη φημολογία που κυκλοφορεί στα πολιτικά στέ-κια της πόλης ότι “δεν θα ασχοληθεί” με τις επόμενες εκλογές, ο ίδιος δεν τις επιβεβαιώνει ούτε τις διαψεύδει. Δεν αποκλείεται, να περιμένει πρώτα την διαμόρφωση του προεκλογικού σκηνικού και μετά να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις.

«Νέο- Αν. Πρωτοβουλία»: Η παράταξη του Γιώργου Αράπογλου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν συμμετέχει τόσο ενεργά στην πολιτική ζωή της πόλης. Στα περισσότερα δημοτικά συμβούλια ήταν στην λίστα των απόντων και η δράση τής παράταξης μηδενική. Ίσως οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις του κ. Αράπογλου να αποτέλεσαν και να αποτελούν τροχοπέδη και για την εκ νέου συμμετοχή του στις εκλογές του Μάη. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του τον ρωτήσαμε αν θα είναι υποψήφιος και στις προσεχείς εκλογές. Μας απάντησε ότι, η παράταξη λειτουργεί κανονικά, γίνονται συναντήσεις και επί του παρόντος θεωρείτε -ως ελάσσων αντιπολίτευση του Δήμου- ότι θα συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές, εκτός και αν… στην πορεία ανακοινωθεί κάτι διαφορετικό!

«Ζούμε Μαζί»: Ο επικεφαλής της παράταξης κύριος   Απόστολος Κόντος συμμετέχει ενεργά και αδιάλειπτα τόσο στα δημοτικά συμβούλια όσο και στις επιτροπές που συμμετέχει, με ιδιαίτερη μάλιστα επιτυχία. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας γνωστοποίησε ότι, το πιθανότερο είναι να συμμετάσχει στις Περιφερειακές εκλογές που θα γίνουν ταυτόχρονα με τις Δημοτικές και παρά τις έντονες πιέσεις που δέχεται από φίλους, συνεργάτες και δημότες για να είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος. Ο κ. Κόντος Θα είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με το ψηφοδέλτιο του κ. Γιάννη Σγουρού, όπως μας είπε.

«Νέα Προοπτική»: Η επικεφαλής της παράταξης και πρώην Δήμαρχος, κυρία Έφη Γαϊτανά-Αποστολάκη δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές του Μαΐου.

«Μπροστά»: Η επικεφαλής της παράταξης, κυρία Βάσω Αγαγιώτου δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια δήμαρχος στις εκλογές του Μαΐου.

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν επικεφαλής θα είναι πάλι η κυρία Δανάη Γκούμα ή κάποιο άλλο μέλος του κόμματος.

Νέες υποψηφιότητες – παρατάξεις

Θα ξεκινήσουμε με τους υποψηφίους δημάρχους που με γραπτή ανακοίνωση ή δήλωση μας έχουν κάνει γνωστή την υποψηφιότητά τους, μέχρι στιγμής (26/10 – εκτύπωση εφημερίδας).  Και είναι οι εξής δύο:

– Ο Αναστάσιος (Τάσος) Κωνσταντινίδης που μας έστειλε πρόσκληση για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ΠΠΙΕΔ όπου θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του και η διακήρυξη της νέας δημοτικής παράταξης.

– Ο Δημήτρης (Μίμης) Κωνσταντάτος που με γραπτή του δήλωση μας γνωστοποίησε την συμμετοχή του ως υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής νέας παράταξης.

Θα συνεχίσουμε με τους πιθανούς υποψηφίους που προκύπτουν από το ρεπορτάζ της Fx-news:

Παντελής Γρετζελιάς: Ο επί 12 χρόνια δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας (1990-2002) φαίνεται να είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει ο ίδιος την δημαρχία του ενιαίου πλέον Δήμου ΝΦ-ΝΧ. Νίκος Σιώρης: Ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Μπροστά», έχει ξεκινήσει την δημιουργία νέας δημοτικής παράταξης της οποίας θα είναι επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος.

Κουτσάκης Μιχάλης: Ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Νέα προοπτική» μας δήλωσε ότι κατά 99% θα είναι υποψήφιος δήμαρχος με νέα δημοτική παράταξη. Χρήστος Κοπελούσος: Υποψήφιος δήμαρχος θα είναι και ο νυν αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Διαμαντής Σεϊτανίδης: Ο γνωστός δημοσιογράφος είναι επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης «Επανεκκίνηση». Το επόμενο διάστημα και μετά από διαβουλεύσεις θα αποφασιστεί αν θα είναι και ο ίδιος υποψήφιος δήμαρχος. Αναστασία Κολιάκου: Το «Πράσινο Κίνημα» ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της.


 

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησαν οι “προεκλογικές” ασφαλτοστρώσεις!
Επόμενο άρθρο“Ηθοποιός ο νέος υποψήφιος;;;” #ekloges_nf_nx
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.