ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: “Είμαστε έτοιμοι & για πενταπλές κάλπες”!

0

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Υπουργός εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης στην aftodioikisi.gr διευκρίνισε ότι το υπουργείο του είναι έτοιμο για ταυτόχρονη διεξαγωγή ακόμη και πενταπλών εκλογών (εθνικές, ευρωεκλογές, δημοτικές, περιφερειακές και τοπικές) τον Μάιο, που είναι προγραμματισμένες οι Αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές!

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Όταν πολλές εκλογικές αναμετρήσεις διεξάγονται ταυτόχρονα, αυτό αυξάνει την πολυπλοκότητα του συστήματος… Όμως οι εκλογές διεξάγονται από το υπουργείο Εσωτερικών. Οι εταιρείες που εμπλέκονται στις εκλογές, βεβαίως προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και κυρίως έχουν σημαντικό ρόλο στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων. Η εκλογική όμως διαδικασία είναι ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών…  Ξεκινήσαμε νωρίς την προετοιμασία γιατί καταλαβαίνουμε ότι η συνθετότητα αυτής της εκλογικής διαδικασίας με τις πολλαπλές κάλπες, μιλώ για τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές, δημιουργεί την ανάγκη να ανάγκη να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα προετοιμασμένοι. Είμαι λοιπόν απολύτως πεπεισμένος ότι το ΥΠΕΣ θα ανταπεξέλθει πλήρως σε όλες τις προκλήσεις που δημιουργεί αυτή η ταυτόχρονη πολλαπλή   εκλογική διαδικασία και δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα…  Το πόσες θα είναι οι ταυτόχρονες εκλογικές αναμετρήσεις θα αποφασισθεί με πολιτικούς και όχι με τεχνικούς όρους. Εμείς τεχνικά θα είμαστε έτοιμοι, ώστε να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να η διαδικασία αυτή με διαφάνεια και ταχύτητα και, βεβαίως, χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες. Αυτό βεβαίως, σημαίνει ότι όπου χρειαστεί θα παρέμβουμε και με την δημιουργία νέων εκλογικών τμημάτων για να μην υπάρχουν προβλήματα από το πλήθος των εκλογέων σε κάθε εκλογικό τμήμα.

Προηγούμενο άρθροΝ.Φ.-Γήπεδο ΑΕΚ: Το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού (Βίντεο)
Επόμενο άρθρο“Ούτε ψηφοδέλτιο δεν μπορεί… ο #arxontas!”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.