“Πόλης Ενότητα”: Απαράδεκτη απόφαση αποκλεισμού από συζήτηση προβλημάτων των σχολείων

0

Από την δημοτική παράταξη “Πόλης Ενότητα” λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση-καταγγελία:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Μετά από σχετικό Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε στα τοπικά Μέσα και αφορούσε σημερινή συνάντηση εκπροσώπων των σχολικών επιτροπών και διευθυντών σχολείων της πόλης για το μείζον θέμα της ασφάλειας των σχολείων, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξής μας «Πόλης Ενότητα» και υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Κωνσταντινίδης μετέβη στο πρώην Δημαρχείο Νέας Χαλκηδόνας για να παραστεί στη συζήτηση, να ακούσει διά ζώσης τα προβλήματα των σχολείων από τους διευθυντές που έχουν εξαιρετική γνώση του θέματος και να συνεισφέρει κατά το δυνατόν με προτάσεις για την επίλυσή τους βάσει της εμπειρίας στο γονεϊκό κίνημα τόσων ετών.

Σημειωτέον ότι θέσαμε πρώτοι και σε ανύποπτο χρόνο το ζήτημα της ασφάλειας μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολικών κτιρίων, πολύ πριν τα πρόσφατα ανησυχητικά κρούσματα παραβατικότητας σε σχολικούς χώρους.

Παρά ταύτα, με απόφαση του κ. Παπαθεοφάνους, προεδρεύοντος μάλλον της συζήτησης, δεν επετράπη η παραμονή του επικεφαλής της παράταξής μας σε αυτήν με τη σαθρή αιτιολογία ότι δεν επρόκειτο για δημόσια συζήτηση, παρά το Δελτίο Τύπου που απεστάλη δημοσίως και πριν τη συνάντηση ως οιονεί πρόσκληση!

Ως εκ τούτου και καθώς θεωρούμε αφενός ότι οι συζητήσεις αυτές επιβάλλεται να είναι δημόσιες και όχι να γίνονται εν κρυπτώ και αφετέρου ότι δεν είναι δυνατόν να αποκλείονται από τη συζήτηση οι δημοτικές παρατάξεις και εν προκειμένω η μοναδική δημοτική παράταξη που ενδιαφέρθηκε και που ίσως κληθεί να βρει λύσεις για τα ζητήματα αυτά, καταγγέλλουμε την ανωτέρω απόφαση ως εντελώς ακατανόητη, απαράδεκτη και ενδεικτική της άποψης που έχουν οι εκφραστές της για την αξία του διαλόγου και τον ρόλο των δημοτικών παρατάξεων στις δημοκρατικές διαδικασίες του τόπου μας…

Ενημερώνουμε δε ότι θα επιδιώξουμε συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολείων και την εκπαιδευτική κοινότητα γενικότερα για την ανταλλαγή απόψεων και την κατάθεση προτάσεων σχετικά με το θέμα της ασφάλειας και τα εν γένει προβλήματα των σχολείων της πόλης. Οι συναντήσεις αυτές προφανώς θα είναι ανοιχτές σε όποιον ενδιαφέρεται…

26/11/2018

Η Δημοτική Παράταξη

Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

«Πόλης Ενότητα»


Ενημέρωση της “ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ” για την εκδήλωση στο ΠΠΙΕΔ

Βίντεο: “Πόλης Ενότητα” η νέα δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Τάσο Κωνσταντινίδη

 

Προηγούμενο άρθροΕπίσημο: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Μιχάλης Κουτσάκης
Επόμενο άρθροΕνημέρωση της “ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ” για την εκδήλωση στο ΠΠΙΕΔ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.