Ενημέρωση της “ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ” για την εκδήλωση στο ΠΠΙΕΔ

0

 

Από την νέα δημοτική παράταξη Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας «ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ – συνεργασία, σύνθεση, προοπτική» με υποψήφιο δήμαρχο τον Τάσο Κωνσταντινίδη, λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΦΙΛ/ΦΕΙΑΣ – Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ «ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, στο κατάμεστο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.), η πρώτη δημόσια εκδήλωση της νέας Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας «ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ – συνεργασία, σύνθεση, προοπτική», κατά την οποία ανακοινώθηκε επισήμως το όνομα και το σήμα του συνδυασμού.

Παρουσιάστηκε, επίσης, από τον επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Αναστάσιο (Τάσο) Κωνσταντινίδη η Διακήρυξη των θέσεων και αρχών της παράταξης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναπτύχθηκε το όραμα της «ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ» για τον Δήμο και οι βασικοί άξονες της πολιτικής πάνω στους οποίους θα στηριχθεί το πρόγραμμά της που βρίσκεται υπό διαμόρφωση. Βασικός στόχος και ταυτόχρονα δέσμευση άοκνης προσπάθειας εκ μέρους όλων των μελών της παράταξης προς τους δημότες είναι «μαζί να κάνουμε την πόλη μας πραγματικά μεγάλη και σπουδαία!»

Στην εκδήλωση παρέστησαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από πλήθος κόσμου που ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, ο Δημοτικός Σύμβουλος, εκδότης της ηλεκτρονικής και έντυπης εφημερίδας «Φιλαηδόνα» και πρώην Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Φιλ/φειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Αλέξανδρος Γούλας, ο Πρόεδρος του ΑΟΝΦ «ΑΤΤΑΛΟΣ» κ. Ιωάννης Τζέλης, η Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Ν. Φιλ/φειας-Ν. Χαλκηδόνας κα Ελένη Κανατά, ο πρώην αντιπρόεδρος του ΠΠΙΕΔ κ. Σπύρος Καβακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Βαγγέλης Βεσκούκης, ο γνωστός μουσικός, συνθέτης και καθηγητής μουσικής κ. Χάρης Κανάκης και ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας με το συνδυασμό «Δημιουργία-Αλληλεγγύη» κ. Σωτήρης Σκευοφύλαξ.  Την εκδήλωση κάλυψε δημοσιογραφικά και ο εκδότης της ηλεκτρονικής και έντυπης εφημερίδας «Fx-news» κ. Βασίλης Βέττος, τον οποίον επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

   Η Οργανωτική Γραμματεία της Παράταξης (αλφαβητικά)

1) Βίκυ Ανδρή, συντάκτρια ύλης περιοδικών, 2) Ιλιάδα Βλαχοπούλου, καθηγήτρια αγγλικών, 3) Σωκράτης Βοριάς, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην διευθυντής Γυμνασίου, 4) Νίκος Θεοδωρόπουλος, αρχιτέκτων μηχανικός, 5) Κώστας Ιωάννου, τραπεζικός υπάλληλος, 6) Σπύρος Καπετανάκης, ιδιωτικός υπάλληλος, διαιτητής ποδοσφαίρου, 7) Τριαντάφυλλος Καραγιάννης, στέλεχος επιχείρησης, 8) Νικηφόρος Κορρές, ηλεκτρολόγος μηχανικός, στέλεχος επιχείρησης, 9) Αναστάσιος (Τάσος) Κωνσταντινίδης, δικηγόρος, 10) Αντώνης Λιναρίτης, ηλεκτρολόγος μηχανικός, στέλεχος επιχείρησης, 11) Μαργαρίτα Παντελιά, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, 12) Γιάννης Σταύρου, δημοσιογράφος, 13) Σόλων Τζέλης, εκπαιδευτικός, διευθυντής σχολείου, 14) Νίκος Τσορβάς, στέλεχος επιχείρησης

Ακολουθεί το κείμενο της διακήρυξης αρχών και θέσεων της νέας δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ – συνεργασία, σύνθεση, προοπτική», όπως αναγνώσθηκε στην εκδήλωση:

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ «ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ»

Έχουμε τη χαρά και την τιμή να μοιραστούμε μαζί σας τις βασικές αρχές της νέας δημοτικής μας παράταξης, της παράταξης «Πόλης Ενότητα – συνεργασία, σύνθεση προοπτική». Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι οι βασικές αρχές αυτές δεν αποτελούν το πρόγραμμά μας, που βρίσκεται υπό διαμόρφωση, και το οποίο θα είναι αναλυτικό, εμπεριστατωμένο και απολύτως εξειδικευμένο ανά τομέα.  Η παρούσα διακήρυξη είναι εκ φύσεως πιο γενική, αλλά ταυτόχρονα πιστεύουμε όλως ενδεικτική και αποκαλυπτική των βασικών μας οραμάτων για την πόλη. Αποκαλυπτική των αρχών και των δεσμεύσεων μιας νέας, ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης, με ως επί το πλείστον νέους στην πολιτική και γεμάτους όρεξη να προσφέρουν ανθρώπους, που πιστεύουμε ότι θα παίξει καταλυτικό ρόλο στον τόπο μας.

Αγαπητοί φίλοι, για να πετύχεις τους στόχους σου δεν αρκεί να στοχεύεις απλώς στα αυτονόητα. Απαιτείται όραμα και μεγάλη προσπάθεια για να πετύχεις κάτι σημαντικό. Έτσι και για την πόλη μας. Χρειάζεται μεγαλόπνοο και εμπνευσμένο όραμα και μεγάλη προσπάθεια για να γίνει πραγματικά σπουδαία. Και τίποτα λιγότερο από αυτό δεν αξίζει για τον δήμο μας. Ποιο είναι αυτό λοιπόν το όραμα και πού θα κατατείνει η προσπάθειά μας;

1) Οραματιζόμαστε τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα πραγματικά ενωμένες ως μια ενιαία πόλη. Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες ώστε να αμβλυνθούν και εν τέλει να εκλείψουν οι ανισότητες στις απομακρυσμένες από το κέντρο γειτονιές του δήμου μας. Να παύσουν οι κάτοικοι των συνοικιών αυτών να αισθάνονται δημότες β΄ κατηγορίας. Στο πλαίσιο αυτό θα οργανώσουμε στοχευμένα αποκεντρωμένους χώρους πολιτισμού για τη συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα των δημοτών και χώρους διαλόγου για τη λύση των προβλημάτων τους σε αυτές τις συνοικίες της πόλης. Θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα καθαριότητας, φωτισμού, ενίσχυσης του πρασίνου, επισκευής δρόμων και πεζοδρομίων, αλλά και στο μεγάλο ζήτημα της πρόσβασης των δημοτών από τα σύνορα της πόλης προς το κέντρο της και τους σταθμούς του ηλεκτρικού. Ποτέ ξανά δεν θα αισθανθούν αυτοί οι συμπολίτες μας εγκαταλελειμμένοι από τη Δημοτική τους Αρχή!

2) Οραματιζόμαστε τη διοίκηση του Δήμου, τη στελέχωση των οργανισμών και των επιτροπών με διαφάνεια, καθαρότητα, με διάθεση συνεργασίας και γνώμονα το συμφέρον της πόλης. Οραματιζόμαστε χρηστή οικονομική διαχείριση, χωρίς σπατάλες, αλλά ταυτόχρονα με ενίσχυση δομών και προγραμμάτων που είναι απαραίτητα για τον τόπο μας. Οραματιζόμαστε μια διοίκηση του Δήμου που θα σέβεται απολύτως τα χρήματα των δημοτών και θα τα διαχειρίζεται προς όφελος όλων των συμπολιτών μας, χωρίς να υπηρετεί μικροπολιτικούς και πολιτικά ή παραταξιακά ιδιοτελείς σκοπούς. Τρανταχτό παράδειγμα αυτής της απαράδεκτης νοοτροπίας που μας γυρίζει τόσο πίσω, η πρόσφατη κυκλοφορία από την απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Βασιλόπουλου, με χρήματα όλων των δημοτών, μηνιαίου εντύπου τάχα ενημερωτικού για τα τρέχοντα προγράμματα του Δήμου, αλλά στην ουσία καθαρά προεκλογικού και διαφημιστικού του έργου ή του δήθεν έργου του την προηγούμενη τετραετία.

Οραματιζόμαστε την οργάνωση προγραμμάτων, σεμιναρίων και εκδηλώσεων με κριτήριο την αξιοκρατία και την πραγματική ωφέλεια του δημότη. Κύριο μέλημά μας θα είναι η αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση δράσεων ενίσχυσης και αναβάθμισης της πόλης στους τομείς της τοπικής βιώσιμης ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος και των κοινωνικών και πολιτιστικών υποδομών.

Οραματιζόμαστε ελκυστικές για τον δημότη και αποτελεσματικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Όχι ατέρμονες και κουραστικές συζητήσεις για τα ελάσσονα θέματα. Δεν είναι λίγες οι φορές που είδαμε, με ευθύνη κυρίως της Δημοτικής Αρχής, σοβαρά θέματα ημερησίας διατάξεως να συζητούνται αργά το βράδυ από ελάχιστους δημοτικούς συμβούλους και ενώπιον ακόμη λιγότερων δημοτών.

Δεσμευόμαστε ότι μέσα από ειλικρινή διάλογο με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών της πόλης και τους δημότες μας θα επιχειρήσουμε εξορθολογισμό των δημοτικών τελών και επιβαρύνσεων, ώστε να μην αποτελούν οικονομική μέγγενη για τα καταστήματα της περιοχής μας και τους κατοίκους.

Θεωρούμε, επίσης, ιδιαίτερα σημαντικές για την ασφάλεια των συμπολιτών μας τις δομές της «πολιτικής προστασίας» του Δήμου μας και απολύτως απαραίτητη την ενίσχυσή τους με κάθε πρόσφορο μέσο με σκοπό την περαιτέρω θωράκιση της πόλης σε περιπτώσεις εκτάκτων συνθηκών. Πρόσφατες είναι οι καταστροφικές και θανατηφόρες πυρκαγιές στην Αττική, τις τραγικές συνέπειες των οποίων βίωσαν τόσοι συνάνθρωποί μας, ενώ ειδικότερα την περιοχή μας έχουν πλήξει παλαιότερα σεισμοί και πλημμύρες με επίσης τραγικές συνέπειες. Υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής και των όλο και πιο συχνών εντόνων φαινομένων που προκαλεί, η σωστά δομημένη και εξοπλισμένη «πολιτική προστασία» της πόλης αποτελεί κρίσιμο ζήτημα ασφάλειας για την πόλη μας και βασική μέριμνά μας.

3) Οραματιζόμαστε την πόλη μας καθαρή, περιποιημένη, προσιτή σε όλους τους δημότες. Το Άλσος, τα δέντρα της και τους χώρους πρασίνου καλλωπισμένους και υγιείς, όχι εξαθλιωμένους και παρατημένους. Οραματιζόμαστε να λένε οι επισκέπτες της πόλης πόσο καθαρός είναι ο Δήμος μας και όχι να κουνάνε αποδοκιμαστικά το κεφάλι τους. Οραματιζόμαστε προγράμματα ευαισθητοποίησης του δημότη για την ανακύκλωση, διεύρυνση των υπαρχουσών δομών ανακύκλωσης στην πόλη, στα σχολεία, στα δημόσια κτίρια και την ενεργό συμμετοχή του δημότη σε διάφορες μορφές αξιοποίησης φυτικών υπολειμμάτων (κομποστοποίηση) σε οικιακό επίπεδο ή επίπεδο γειτονιάς.

Βασικό στόχο μας επίσης θα αποτελέσει η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Χαλκηδόνα που ισοπέδωσε η απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Βασιλόπουλου για να το μετατρέψει άρον άρον σε χώρο στάθμευσης απορριμματοφόρων. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της απίστευτης αδράνειας που επέδειξε τόσα χρόνια, αν και γνώριζε ότι υπήρχε αμετάκλητη απόφαση κατεδάφισης των αυθαίρετων εγκαταστάσεων μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Άλσος. Για την αντιμετώπιση του ζητήματος θα αναζητήσουμε άλλες προσωρινές λύσεις μέχρι την οριστική διευθέτηση του προβλήματος, ώστε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, αυτό το μοναδικό έργο για τον Δήμο μας, που χρηματοδοτήθηκε μάλιστα από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να παραδοθεί πάλι λειτουργικό στους μαθητές και τους δημότες της πόλης.

Οραματιζόμαστε παιδικές χαρές σύγχρονες και ασφαλείς και καθαρούς, φιλικούς δημόσιους χώρους και πλατείες με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο για τις νέες και τους νέους της πόλης. Οραματιζόμαστε τα πεζοδρόμια φιλικά στα ΑΜΕΑ και τις διαβάσεις τους χωρίς παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως έχουμε καταντήσει, τα αυτονόητα είναι ακόμη ζητούμενα. Οραματιζόμαστε να περπατάει κάποιος στα πεζοδρόμια χωρίς να σκοντάφτει σε πάσης φύσεως εμπόδια και κολωνάκια. Οραματιζόμαστε εύκολη πρόσβαση των δημοτών και των επισκεπτών στην πόλη και ανοιχτούς δρόμους. Οραματιζόμαστε την λειτουργία επιτέλους δημοτικής συγκοινωνίας που θα εξυπηρετεί την πρόσβαση των συμπολιτών μας σε κομβικά σημεία της πόλης. Οραματιζόμαστε χώρους στάθμευσης και ειδική πρόνοια για τους κατοίκους του Δήμου που επί τόσα χρόνια ταλαιπωρούνται, ειδικά στο κέντρο και στα στενά γύρω από αυτό. Οραματιζόμαστε ποδηλατοδρόμους, όπως κάθε σύγχρονη πόλη απαιτείται να έχει. Επιδιώκουμε τη διαμόρφωση ειδικών προστατευμένων χώρων για τους τετράποδους φίλους μας για να παίζουν και να γυμνάζονται με ασφάλεια, χωρίς να ενοχλούν και να ενοχλούνται, και επιδιώκουμε σημαντική ενίσχυση του ούτως ή άλλως εξαιρετικού έργου του φιλοζωικού σωματείου της πόλης μας.

Εκτός από τους οραματισμούς στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω και κάποιες ρητές δεσμεύσεις μας. Δεσμευόμαστε, λοιπόν, ρητά ότι θα προστατεύσουμε και θα αναδείξουμε τον ιστορικό αρχιτεκτονικό πλούτο της πόλης. Θα προασπίσουμε τον προσφυγικό συνοικισμό και τους όρους της δόμησής του, το Άλσος και τους χώρους πρασίνου του Δήμου μας και θα υπερασπισθούμε σε κάθε περίπτωση τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πόλης μας και το φυσικό περιβάλλον της που την κάνει μοναδική. Στο πλαίσιο αυτό θα ενταχθεί και η προσπάθειά μας για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος του Ποδονίφτη και την ανατροπή της πρόσφατης απόφασης για τη σφράγιση του ρέματος, με παράλληλη, βέβαια, μέριμνα για την ασφάλεια των παρόχθιων περιοχών.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει εδώ και για ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό έργο που γίνεται στην πόλη μας. Το γήπεδο της ΑΕΚ, της ομάδας που είναι συνυφασμένη με την ιστορία της πόλης και την προσφυγική της κληρονομιά. Βούλησή μας είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λειτουργήσει όσο γίνεται υπέρ του δημότη μας αυτό το μεγάλο έργο. Προς την κατεύθυνση αυτή ήδη εξετάζουμε προτάσεις για την υλοποίηση των οποίων θα συνεργαστούμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

4) Οραματιζόμαστε τον Δήμο ως μια μεγάλη προστατευτική ομπρέλα προς όφελος του οικονομικά αδυνάτου, του ασθενή ή του χρήζοντος βοήθεια συμπολίτη μας. Ο εθελοντισμός των συμπολιτών μας είναι πολύτιμος για διάφορες επιμέρους δράσεις και θα ενισχυθεί, αλλά δεν μπορεί να εφαρμόζεται για να ασκεί ο δήμος κοινωνική πολιτική. Έτσι οραματιζόμαστε τις οργανωμένες κοινωνικές δομές του Δήμου αρωγούς του δημότη. Οραματιζόμαστε τις υπηρεσίες του Δήμου κοντά στον οικονομικά αδύνατο συμπολίτη μας. Θέλουμε τους ασθενείς και ηλικιωμένους δημότες να αισθάνονται ασφαλείς, ότι δεν είναι αφημένοι στη μοίρα τους. Με λειτουργικά και οργανωμένα προγράμματα φιλοξενίας αστέγων και απόρων, απασχόλησης ηλικιωμένων και παροχής ψυχολογικής στήριξης, υπηρεσιών υγείας και πρωτογενούς ιατρικής φροντίδας για όσους την έχουν ανάγκη. Οραματιζόμαστε όλα αυτά να γίνουν, όμως, όχι με μη αμειβόμενη εργασία και πρόχειρα, αλλά οργανωμένα και με τη συμμετοχή ειδικών, πιστοποιημένων, ασφαλισμένων και αμειβόμενων εργαζομένων.

5) Οραματιζόμαστε την πόλη, τα δημοτικά κτίριά της και τα σχολεία πραγματικά ασφαλή. Γι’ αυτόν τον σκοπό απαιτούνται σύγχρονες υποδομές ασφάλειας και η πρόσληψη σχολικών φυλάκων για τη νύχτα. Οραματιζόμαστε τους χώρους μέσα και έξω από τα σχολεία καθαρούς, περιποιημένους και διπλά προσεγμένους, τόσο για αισθητικούς λόγους όσο, και κυριότερα, για λόγους δημόσιας υγείας. Απαραίτητη είναι επίσης η αναβάθμιση των πεπαλαιωμένων σχολικών κτιρίων μέσω προγραμμάτων που μπορούμε να αξιοποιήσουμε, όπως και η κάλυψη όλων των αναγκών των δημοτών μας για πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς. Οραματιζόμαστε ακόμη μια ισότιμη συνεργασία του δήμου και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι η οικονομική διαχείριση των χρημάτων της κρατικής επιχορήγησης κάθε σχολείου από το συμβούλιο της σχολικής κοινότητας του σχολείου, με επισταμένο έλεγχο βέβαια της νομιμότητας των δαπανών από τη σχολική επιτροπή. Μόνο έτσι θα επιτευχθεί η ορθότερη αντιμετώπιση των αναγκών κάθε σχολείου, αφού το ίδιο γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες του. Οραματιζόμαστε καλοσυντηρημένα σχολεία, με περαιτέρω αύξηση της επιχορήγησης από τον Δήμο για την αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών τους. Μπορεί και πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από την «Πρωτομαγιά» για αυτούς τους σκοπούς, για να έχει και νόημα η ταλαιπωρία της πόλης κάθε χρόνο. Οραματιζόμαστε κοινόχρηστους χώρους και χώρους πλησίον των σχολείων και άλλων ευαίσθητων σημείων χωρίς κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

6) Οραματιζόμαστε τον πολιτισμό ως μια από τις βασικές προτεραιότητες του Δήμου, μαζί με τα σχολεία, την καθαριότητα, τον αθλητισμό, την κοινωνική πολιτική και τη βελτίωση της καθημερινότητας του Δημότη. Θέλουμε έναν Δήμο που θα ενισχύει με σημαντική οικονομική και υλικοτεχνική βοήθεια τις αξιέπαινες προσπάθειες των θεατρικών ομάδων των σχολείων, όπως και των υπολοίπων θεατρικών, μουσικών και πολιτιστικών συλλόγων και ομάδων συμπολιτών μας, που παράγουν έως σήμερα με μεγάλη προσπάθεια και χωρίς σημαντική βοήθεια πλούσιο έργο στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Οραματιζόμαστε την αθρόα συμμετοχή των νέων και όλων των δημοτών μας σε πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου που θα οργανώνονται έγκαιρα και σωστά. Οραματιζόμαστε την εκμετάλλευση και αναζωογόνηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων της πόλης που θα αποτελούν κύτταρα πολιτισμού, διαλόγου και δημοκρατίας, θα φιλοξενούν εκθέσεις, εργαστήρια, θεατρικές ομάδες και θα στεγάζουν πολιτιστικούς συλλόγους. Οραματιζόμαστε την υλοποίηση προγραμμάτων εξοικείωσης με τα ψηφιακά μέσα και την τεχνολογία, καθώς και την προώθηση καινοτόμων δράσεων και εφαρμογών. Οραματιζόμαστε την επαναλειτουργία της δημοτικής φιλαρμονικής σε αναβαθμισμένη μορφή, καθώς και την ίδρυση και λειτουργία δημοτικής μουσικής σχολής στο πλαίσιο της λειτουργίας της φιλαρμονικής. Οραματιζόμαστε ότι θα υπάρχει έγκαιρος σχεδιασμός, ώστε να έχουμε επιτέλους ένα συγκεκριμένο πολιτιστικό πρόγραμμα, ισόρροπα διανεμημένο στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, όπως αξίζει στους δημότες μας. Οραματιζόμαστε τον Δήμο μας πόλο έλξης επισκεπτών, με πολλαπλά οφέλη για την πόλη. Οραματιζόμαστε σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών με την αξιοποίηση ενός μεγάλου πλεονεκτήματός μας. Του κοσμήματος της πόλης μας. Της λίμνης του Άλσους που παραμένει αναξιοποίητη. Στο πλαίσιο αυτό δεσμευόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ανέγερση και επαναλειτουργία χώρου αναψυχής στη Λίμνη (στον πρώην Κένταυρο), με τους όρους βέβαια και τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει.

7) Οραματιζόμαστε τη δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών. Στόχος μας είναι να αποκτήσει επιτέλους η πόλη ποδοσφαιρικό γήπεδο 11×11 στον Δήμο για τη διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων των ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων και ακαδημιών της πόλης, με την αξιοποίηση ελεύθερων δημοτικών χώρων. Η μεταστέγαση του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Ν. Φιλ/φειας στο οικόπεδο στο «φουγάρο», που θα γίνει πραγματικότητα μετά από μεγάλη κοινή προσπάθεια στην οποία αρκετοί από εμάς είχαμε την τιμή να συμμετάσχουμε ενεργά, θα αφήσει ελεύθερο χώρο για την κατασκευή γηπέδου και αθλητικών εγκαταστάσεων. Οραματιζόμαστε ένα γενικότερο σχέδιο ανάπτυξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην πόλη, που πρέπει να περνάει μέσα από την ενίσχυση των αθλητικών συλλόγων της. Η συνδρομή σε αυτόν τον τομέα είναι υποχρέωση της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Απαιτείται, λοιπόν, διεκδίκηση από την Πολιτεία, αξιοποίηση σχετικών κρατικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδότηση από τον Δήμο με μέρος από τα πολλά, όπως διατείνεται η απερχόμενη δημοτική αρχή, έσοδα του Δήμου.

Μετά από όλα αυτά θα ρωτήσετε εύλογα. Και πώς θα γίνουν αυτά τα οράματα πράξη;

Αγαπητοί φίλοι, για τη λύση των προβλημάτων της πόλης και την πραγματοποίηση των οραμάτων μας απαιτείται μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Χρειάζεται σύνθεση ιδεών, δυνατότητα συνεργασίας και συστράτευση των υγιών δυνάμεων αυτού του τόπου με κριτήριο τη δυνατότητα προσφοράς. Χρειάζεται ενότητα των δημοτών και συμμετοχή όλων στην κοινή προσπάθεια. Χρειάζεται αγωνιστικό πνεύμα και διάθεση διεκδίκησης των συμφερόντων της πόλης μας. Χρειάζονται νέα, καθαρά, ανεξάρτητα από κομματικές δεσμεύσεις, αλλά όχι «απολιτικοποιημένα» πρόσωπα, με διάθεση για δουλειά και καινοτόμες ιδέες, με διοικητική και επαγγελματική εμπειρία για να εκφράσουν αυτή την αλλαγή. Χρειάζονται πρόσωπα με κοινωνική δράση και δημιουργική ικανότητα. Και πάντα, φυσικά, χρειάζεται να είναι πλαισιωμένα από ανθρώπους που έχουν ήδη αποδείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν. Ο στόχος μας, λοιπόν, να κάνουμε την πόλη μας πραγματικά σπουδαία, πρότυπο σε όλη την Αττική δεν είναι ουτοπικός. Όπως είπαμε στην αρχή, όραμα και μάλιστα όραμα εμπνευσμένο και μεγαλόπνοο χρειάζεται. Και κάτι ακόμη. Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις. Με μοναδική σκέψη σε όλους ότι τίποτα λιγότερο από το καλύτερο δεν αρμόζει στην πόλη μας.

Αγαπητοί φίλοι, σας θέλουμε και σας χρειαζόμαστε όλους συμμέτοχους και συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια. Σας καλούμε να μας εμπιστευτείτε και να μας βοηθήσετε. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα. Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος προς την Ιθάκη είναι δύσκολος. Έχουμε, όμως, τη γνώση, την εμπειρία, την ικανότητα, τη θέληση και πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα τα καταφέρουμε. Μαζί θα κάνουμε την πόλη μας πραγματικά μεγάλη και σπουδαία! Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθειά μας μέχρι να επιτύχουμε. Αυτό είναι υπόσχεση όλων των μελών της παράταξής μας. Σας ευχαριστούμε πολύ.

Νέα Φιλαδέλφεια, 18/11/2018


Βίντεο: “Πόλης Ενότητα” η νέα δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Τάσο Κωνσταντινίδη

Προηγούμενο άρθρο“Πόλης Ενότητα”: Απαράδεκτη απόφαση αποκλεισμού από συζήτηση προβλημάτων των σχολείων
Επόμενο άρθροΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Και επίσημα υποψήφιος ο Γιάννης Βούρος
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.