Σε κύκλο… ναρκωτικών το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών!

0

Νέα συνεδρίαση έχει σήμερα η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου προκειμένου να εξετάσει και πάλι το θέμα της αντιμετώπισης του προβλήματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών γύρω από το ίδρυμα.

Δεν αποκλείεται να αποφασιστεί για μία ακόμη φορά η συμβολική αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος, καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά που καταγράφονται με απειλές τοξικομανών σε φοιτητές.

Η ηγεσία του ΟΠΑ ανησυχεί καθώς μία νέα πιάτσα διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών δημιουργήθηκε σε διπλανό του ιδρύματος δρόμο –την οδό Αντωνιάδου–, όπως στην οδό Μασσαλίας στη Νομική Σχολή και παλαιότερα στην οδό Τοσίτσα στο ΕΜΠ.

«Η βασική μας μέριμνα είναι να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών μας. Πρέπει να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη και ιδίως τους γονείς για το πρόβλημα», ανέφερε χθες στην «Καθημερινή» ο πρύτανης του ιδρύματος, Μανώλης Γιακουμάκης. Η πίεση των φοιτητών για λήψη μέτρων εντείνεται, καθώς μάλιστα το τελευταίο διάστημα κάποιοι χρήστες ναρκωτικών απείλησαν φοιτητές για να τους δώσουν χρήματα

Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί στο ΑΠΘ. Φοιτητές από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν συντάξει κείμενο που ζητούν να δοθεί λύση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τις 900 προσεγγίζουν οι υπογραφές των φοιτητών που κάνουν έκκληση για αντιμετώπιση του αντίστοιχου προβλήματος στο ΑΠΘ.

Μάλιστα, ο πρύτανης του ιδρύματος, Περικλής Μήτκας, έκανε νέα έκκληση για παρέμβαση της πολιτείας. «Πέρα από την αυτοδίκαιη επέμβαση σε περίπτωση κακουργήματος, έχουμε δώσει πράσινο φως στην αστυνομία», επισήμανε.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθρο“Ένα κλικ για τον προσφυγικό οικισμό Νέας Φιλαδέλφειας”
Επόμενο άρθροΔήμοι Αττικής: Βίντεο μελέτης πλημμυρικού κινδύνου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.