Με νίκη ξεκίνησε η ΦΕΑ

0

Ξεκίνημα με νίκη και στο πρωτάθλημα για την αντρική ομάδα της ΦΕΑ το βράδυ της Δευτέρας (1 Οκτωβρίου 2018) έναντι της ομάδας του Άρη Πετρούπολης στο κλειστό γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑ. Τελικό σκορ 79-51.

Η ποιοτική ΦΕΑ ανταποκρίθηκε στις δυσκολίες της Α’ ΕΣΚΑ με μεγάλη επιτυχία, δείχνοντας χαρακτήρα και κυριαρχία καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα, ακόμη και τις στιγμές που βρισκόταν πίσω στο σκορ. Ο Άρης Πετρούπολης έχοντας τραυματία τον Βεντούρη κατέβηκε με 11 παίκτες στο πάγκο και παρόλο το καλό ξεκίνημα, μετά το ημίχρονο έμεινε από δυνάμεις και δεν κατάφερε να βρεθεί πάλι μπροστά στο σκορ.

Στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας ο αγώνας ξεκίνησε και οι δύο ομάδες έπαιρναν προσπάθειες πίσω από την γραμμή του τριπόντου με τον Άρη να ευστοχεί 3/3 τρίποντα και να διαμορφώνει το σκορ σε 3-9 υπέρ του. Η ομάδα της ΦΕΑ δεν έμεινε στάσιμη και πήρε ευκαιρίες από μέσα και στην συνέχεια με καλές άμυνες του Δεληγιάννη και δύο αιφνιδιασμούς από τον Στεργιάκη φέρνει την διαφορά του αγώνα στον 1 πόντο. Λήξη του 1ου δεκαλέπτου με τον Άρη Πετρούπολης να βρίσκεται μπροστά με σκορ 15-16.

Η 2η περίοδος κύλησε βιαστικά, με γρήγορο μπάσκετ και από τις δύο ομάδες. Το σκορ της περιόδου ήταν χαμηλό (16-11), και αυτό οφείλετε στις καλές άμυνες και στο αργό σετ παιχνίδι των δύο ομάδων. Σε αυτό το σημείο ξεχώρισαν ο Δεληγιάννης και ο Καραλευθέρης για τις καλές τους προσωπικές άμυνες. Σκορ ημιχρόνου 31-27, με την ΦΕΑ να περνάει μπροστά.

Με το ξεκίνημα της 3ης περιόδου η ομάδα των κυανέρυθρων μπήκε ζεστή στο παρκέ και με κάθε ευκαιρία προσπαθούσε να πετύχει το μέγιστο δυνατό. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έγινε πάλι βιαστικός, με αρκετό νεύρο για την διεκδίκηση της μπάλας. Με τρίποντο του Δεληγιάννη και καλάθι στον αιφνιδιασμό από τον Στεργιάκη, η ΦΕΑ ανεβάζει την διαφορά στους 12 πόντους (42-30) η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής στο παιχνίδι. Πολύ καλό παιχνίδι και από το νεοσύστατο μέλος της ομάδας, τον Βασίλη Μιχόπουλο, όπου σε αυτό το σημείο του αγώνα πέτυχε 3 συνεχόμενα τρίποντα. Τέλος της 3ης περιόδου και ο πίνακας δείχνει 58-37 υπέρ των κυανέρυθρων.

Στην τελευταία περίοδο, με την διαφορά να κυμαίνεται στους 20 πόντους υπέρ την ομάδα της ΦΕΑ, είχαμε ισορροπημένο και ήρεμο παιχνίδι κυρίως από την πλευρά της γηπεδούχου. Καλές προσωπικές άμυνες και από τον Κώστα Μπασέα, δυσκολεύοντας κατά πολύ τον ρόλο των power forward του Άρη Πετρούπολης. Ένα μικρό ξέσπασμα επιθετικά από την ΦΕΑ, όπου πετυχαίνει εύκολους πόντους από μια θεαματική μπέιζμπολ πάσα από την μια πλευρά του γηπέδου έως την άλλη σημειώνοντας ένα εύκολο καλάθι, και αμέσως μετά ένα κάρφωμα στον αιφνιδιασμό από τον Γιώργο Δεληγιάννη (73-48), προσφέροντας θέαμα σε όλο τον κόσμο που παρακολουθούσαν τον αγώνα στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας. Τελικό σκορ 79-51.

Ο αγώνας προβλήθηκε και διαδικτυακά σε ζωντανή μετάδοση (live streaming) από το telesport.gr. Μπορείτε να δείτε τον αγώνα:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Στρέμπας Κ. , Αργυρούλης Μ. , Κοτσώνης Ν.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-16, 31-27(ημίχρονο), 58-37, 79-51.

ΦΕΑ Ν.Φ.Ν.Χ. (Αλ. Καρατζάς, Σωτ. Κουτσούκος): Στρατομήτρος 15 (1), Ρωμοσιός, Πρεμέτης, Πολυχρονόπουλος 2, Στεργιάκης 16 (1), Καραλευθέρης 14 (2), , Μπασέας 2, Δεληγιάννης 12 (1), Πανουσόπουλος 2, Γιαννουλάκος 2, Δρακάκης 2, Μιχόπουλος 12 (3).

Προηγούμενο άρθροΞεκινά το Κοινωνικό Φροντιστήριο
Επόμενο άρθροΞεκίνημα με Κύπελλο για Ιωνικό ΝΦ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.