ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Σε κύκλο… ναρκωτικών το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών!

Σε κύκλο… ναρκωτικών το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών!
Κάντε Like στην εφημερίδα μας - Υποστηρίξτε την προσπάθειά μας!


Νέα συνεδρίαση έχει σήμερα η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου προκειμένου να εξετάσει και πάλι το θέμα της αντιμετώπισης του προβλήματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών γύρω από το ίδρυμα.

Δεν αποκλείεται να αποφασιστεί για μία ακόμη φορά η συμβολική αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος, καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά που καταγράφονται με απειλές τοξικομανών σε φοιτητές.

Η ηγεσία του ΟΠΑ ανησυχεί καθώς μία νέα πιάτσα διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών δημιουργήθηκε σε διπλανό του ιδρύματος δρόμο –την οδό Αντωνιάδου–, όπως στην οδό Μασσαλίας στη Νομική Σχολή και παλαιότερα στην οδό Τοσίτσα στο ΕΜΠ.

«Η βασική μας μέριμνα είναι να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών μας. Πρέπει να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη και ιδίως τους γονείς για το πρόβλημα», ανέφερε χθες στην «Καθημερινή» ο πρύτανης του ιδρύματος, Μανώλης Γιακουμάκης. Η πίεση των φοιτητών για λήψη μέτρων εντείνεται, καθώς μάλιστα το τελευταίο διάστημα κάποιοι χρήστες ναρκωτικών απείλησαν φοιτητές για να τους δώσουν χρήματα

Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί στο ΑΠΘ. Φοιτητές από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν συντάξει κείμενο που ζητούν να δοθεί λύση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τις 900 προσεγγίζουν οι υπογραφές των φοιτητών που κάνουν έκκληση για αντιμετώπιση του αντίστοιχου προβλήματος στο ΑΠΘ.

Μάλιστα, ο πρύτανης του ιδρύματος, Περικλής Μήτκας, έκανε νέα έκκληση για παρέμβαση της πολιτείας. «Πέρα από την αυτοδίκαιη επέμβαση σε περίπτωση κακουργήματος, έχουμε δώσει πράσινο φως στην αστυνομία», επισήμανε.Κάντε Like στην εφημερίδα μας και μάθετε πρώτοι τα πάντα για την Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα & όχι μόνο!