Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 - 1:45 πμ

Πρώτη συγκέντρωση της “Επαναστατικής κίνησης”

Υποστηρίξτε με ένα Like την σελίδα μας στο Facebook!

 

Λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

Επαναστατική Κίνηση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Εκδήλωση για τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στο Π.Π.Ι.Ε.Δ – Έρχεται καμπάνια που θα συζητηθεί

Το νέο δημοτικό πολιτικό σχήμα που έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του στην περιοχή μας, η Επαναστατική Κίνηση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, διοργάνωσε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς μια εκδήλωση μνήμης και αγώνα, αφιερωμένη στην 90η επέτειο από την γέννηση του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες δημότες, όλων των ηλικιών. Άρχισε με συζήτηση για τη δράση και το επαναστατικό παράδειγμα του Τσε, με βασικό ομιλητή τον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Επανάσταση» (www.marxismos.com) και μέλος της Επαναστατικής Κίνησης, Σταμάτη Καραγιαννόπουλο. Υπήρξε πλήθος ερωτήσεων και τοποθετήσεων, που ανέδειξαν μια δίψα για έμπνευση από τη ζωή του μεγάλου Αργεντινού επαναστάτη και την Κουβανέζικη επανάσταση, αλλά και μια ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση για τις ιδέες που τέθηκαν στη συζήτηση από την πλευρά της Επαναστατικής Κίνησης.

Ένας σημαντικός αριθμός από τους παριστάμενους στην εκδήλωση εκδήλωσε την πρόθεση να μετάσχει ενεργά στη δραστηριότητα της Επαναστατικής Κίνησης την επόμενη περίοδο.

Μετά το τέλος της συζήτησης προβλήθηκε η ταινία «Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας», που εξιστορεί τα ταξίδια του Τσε στη Λατινική Αμερική, μέσα από τα οποία ριζοσπαστικοποιήθηκε και έγινε επαναστάτης σοσιαλιστής.

Τις επόμενες εβδομάδες η Επαναστατική Κίνηση θα ξεκινήσει μια εντατική καμπάνια για ένα από τα πιο καυτά προβλήματα της νεολαίας του Δήμου μας, η οποία αναμένεται να συζητηθεί.