Δημοτικό συμβούλιο μετά την “διάλυση”…

0

Ενδιαφέρον αναμένεται να είναι το σημερινό δημοτικό συμβούλιο (12/09) της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου ΓΕΛ (Μίλτος Κουντουράς) στις 7.30μμ.

Το συμβούλιο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί πριν την «Διάλυση» της Διοίκησης Βασιλόπουλου και τις παραιτήσεις-αποχωρήσεις από την διοίκηση Βασιλόπουλου: του πρόεδρου του Δ.Σ. κ. Γιώργου Πάνου, του αντιδήμαρχου οικονομικών κ. Μιχάλη Λάλου, του δημοτικού συμβούλου κ. Βαγγέλη Κουμαριανού και του δημοτικού σύμβουλου κ. Αρσένη Πρελορέτζου, οι οποίοι αποχώρησαν από την διοίκηση Βασιλόπουλου και παραιτήθηκαν και από δημοτικοί σύμβουλοι!!! Επίσης και η αντιδήμαρχος παιδείας κυρία Ευτυχία Παπαλουκά παραιτήθηκε από το αξίωμα της αντιδημάρχου Παιδείας αλλά όχι από δημοτική σύμβουλος.

Καθόλου τυχαίος δεν ήταν ο χρόνος των παραιτήσεων, όσες προφάσεις και αφορμές να διαχέονται δεξιά και αριστερά, για την και καλά “διαφωνία” των παραιτηθέντων αντρών με την κυρία Ευτυχία Παπαλουκά και τούμπαλιν! Επέλεξαν να αποχωρήσουν στο πρώτο “προεκλογικό” δημοτικό συμβούλιο! Οι από καιρό “ζυμώσεις” και οι αποφάσεις για δημιουργία νέας δημοτικής παράταξης με την στήριξη της ΛΑ.Ε του Παναγιώτη Λαφαζάνη, έχουν ξεκινήσει από τότε που αποχώρησε από την διοίκηση ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Παπακώστας και αποχώρησε από πρόεδρος της Κοινωφελούς ο κ. Βαγγέλης Κουμαριανός! Τα υπόλοιπα είναι για “λαϊκή κατανάλωση”…Με την πάροδο του χρόνου μάλιστα, θα διαπιστώσουμε εάν οι “αποχωρήσεις” ήταν εις γνώση του δημάρχου και στα πλαίσια ενός ευρύτερου προεκλογικού σχεδιασμού…

Μετά το σημερινό δημοτικό συμβούλιο και τις εξελίξεις που θα τρέξουν, θα επανέλθουμε με εκτενές πολιτικό ρεπορτάζ…

Στο σημερινό Δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να γίνουν δημαιρεσίες για την εκλογή νέου προέδρου Δ.Σ., καθώς και να αντικατασταθούν οι παραιτηθέντες αντιδήμαρχοι αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι.

Θα σας ενημερώσουμε με αναλυτικό ρεπορτάζ.

Για την ιστορία, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του προγραμματισμένου (πριν της αποχωρήσεις) Δημοτικού συμβουλίου:

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  1. Λήψη απόφασης για την Υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στον Άξονα προτεραιότητας: 01 «Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με Τομεακές προτεραιότητες» 01Σ «Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με Τομεακές προτεραιότητες (Στερεά Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο)» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με τίτλο «ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
  2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Συντήρηση οδοποιίας δημοτικών οδών Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας» -Εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή της.
  3. Έγκριση ψηφίσματος στήριξης Αντιφασιστικού Συλλαλητηρίου που διοργανώνεται από μαζικούς φορείς την 15η Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Συντάγματος.
  4. Λήψη απόφασης επί του αιτήματος της «Αλληλέγγυας Δράσης Καταναλωτών» για τη λειτουργία της δομής «Χωρίς Μεσάζοντες».
  5. Έγκριση κοπής ή μη δένδρων εντός κοινοχρήστων χώρων του Δήμου, βάσει των αριθ. 31,32,33/2018 αποφάσεων-εισηγήσεων της  Ε.Π.Ζ..
  6. Ορθή Επανάληψη αριθ. 200/17 απόφασης Δ.Σ. περί έγκρισης έκθεσης για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Α΄ τρίμηνο έτους 2017, βάσει της αριθ. 226/18 νέας απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παρ.1β του Ν. 3852/10.
  7. Ορθή Επανάληψη αριθ. 201/17 απόφασης Δ.Σ. περί έγκρισης έκθεσης για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Β΄ τρίμηνο έτους 2017, βάσει της αριθ. 227/18 νέας απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παρ.1β του Ν. 3852/10.
  8. Ορθή Επανάληψη αριθ. 6/18 απόφασης Δ.Σ. περί έγκρισης έκθεσης για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Γ΄ τρίμηνο έτους 2017, βάσει της αριθ. 228/18 νέας απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παρ.1β του Ν. 3852/10.
  9. Λήψη απόφασης επί της έκθεσης για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Δ΄ τρίμηνο έτους 2017, βάσει της αριθ. 229/18 απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παρ.1β του Ν. 3852/10.
  10. Λήψη απόφασης επί της έκθεσης για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Α΄ τρίμηνο έτους 2018, βάσει της αριθ. 230/ 18 απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παρ.1β του Ν. 3852/10.
  11. Λήψη απόφασης επί της έκθεσης για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Β΄ τρίμηνο έτους 2018, βάσει της αριθ. 231/18 απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παρ.1β του Ν. 3852/10.
  12. Έγκριση 11ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2018, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής.
  13. Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης για την επιχορήγηση αθλητικού συλλόγου.
  14. Εισαγωγή Ωφελουμένων της πράξης «ΔΟΜΗ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ- Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ» με κωδικό ΟΠΣ 5003609 (δ΄φάση).
  15. Αποδοχή ή μη αριθ. 3/2018 και 4/2018 πρακτικών Επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων.
  16. Έγκριση 5ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου οικ. έτους  2018, βάσει σχετικής απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.
  17. Έγκριση παραχώρησης χρήσης στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου των χώρων όπου στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο της ΚΕΔΝΦΝΧ, καθώς και χώρου για την επέκταση του Κοινωνικού Ενδυματοπωλείου της Επιχείρησης, βάσει της αριθ. 118/18 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.
  18. Έγκριση  1ου Α.Π.Ε και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε του έργου με τίτλο «Έργα υποδομής  Δημοτικού Νεκροταφείου» (Α.Μ: 64/2016).
  19. Έγκριση 2ης παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου «Έργα υποδομής  Δημοτικού Νεκροταφείου» (Α.Μ: 64/2016).
  20. Έγκριση πρακτικού κλήρωσης και συγκρότηση επιτροπής προσωρινής-οριστικής παραλαβής του έργου «Υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων πλ. Ελ.Βενιζέλου» (Α.Μ. 60/2016).
  21. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών-υπηρεσιών του Δήμου.
  • Η παρούσα πρόσκληση αναρτάται στην «Εφημερίδα της Υπηρεσίας» στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

και α/α

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΣΟΣ


«Διάλυση» της Διοίκησης Βασιλόπουλου – Παραιτήθηκαν προέδρος-αντιδημάρχοι-σύμβουλοι!

Προηγούμενο άρθροΕυχές της Ένωσης Συλλόγων Γονέων για τη νέα σχολική χρονιά
Επόμενο άρθρο“Χάος”: Ακύρωση του σημερινού Δημοτικού συμβουλίου!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.