ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Το 2ο Γυμνάσιο Ν.Φ. συνεχίζει με επιτυχία τη θεατρική του παράδοση

Το 2ο Γυμνάσιο Ν.Φ. συνεχίζει με επιτυχία τη θεατρική του παράδοσηΕίναι πλέον παράδοση πολλών ετών για το 2ο Γυμνάσιο της πόλης μας να παρουσιάζει στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς μια θεατρική παράσταση στο υπαίθριο θεατράκι του ΠΠΙΕΔ. Φέτος όμως η παράσταση σηματοδότησε την αρχή της σχολικής χρονιάς, καθώς αναβλήθηκε τον Ιούνιο λόγω  καιρικών συνθηκών. Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου η Θεατρική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου μας απέδειξε στο  ΠΠΙΕΔ ότι…


Κάντε Like στην εφημερίδα μας - Υποστηρίξτε την προσπάθειά μας!


« Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο » με το ομώνυμο έργο του Αλέκου Σακελλάριου σε διασκευή της κ. Ανθής Βαφειαδάκη και σκηνοθεσία της κ. Αικατερίνης Σάρκου.

Της Δήμητρας Γ. Νικολοπούλου

Η δραστήρια Θεατρική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου επιλέγει κυρίως έργα Ελλήνων συγγραφέων και έχει ήδη παρουσιάσει  με επιτυχία έργα των Δημ. Ψαθά, Αλ.Σακελλάριου, Σωτ. Πατατζή, Ν. Αναστασιάδη. Η θεατρική αγωγή είναι άλλωστε βασικό εργαλείο Παιδείας στο Γυμνάσιο αυτό, όπου θεατρικές συνθέσεις και δρώμενα παρουσιάζονται σε κάθε σχολικό εορτασμό. Την οργάνωση της Θεατρικής Ομάδας, τη διασκευή των έργων και την επιμέλεια  των παραστάσεων έχει αναλάβει η καθηγήτρια κ. Αικατερίνη Σάρκου με τη συμβολή της κ. Ανθής Βαφειαδάκη και καθηγητών του Σχολείου.

Στην πολύ δροσερή παράσταση που παρουσίασε φέτος η Ομάδα οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, τόσο στη σκηνή όσο και σε όλη την οργάνωση, χαρίζοντας  γέλιο στο κοινό, που πλημμύρισε το θεατράκι και τους καταχειροκρότησε. Στο κοινό και ο Δήμαρχος, κ. Α. Βασιλόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Ανεμογιάννης, η πρ.αντιδήμαρχος κ. Παπαλουκά κ.α.

Το σκηνικό και η μουσική υπόκρουση του έργου μάς ταξίδεψαν στα χρόνια της αθωότητας, ενώ η διασκευή και η σκηνοθεσία απέπνεαν φρεσκάδα αλλά και ενέπνεαν παιδαγωγικές και ανθρωπιστικές ιδέες και μηνύματα. Ευρηματική και η παράλληλη προβολή του βίντεο που δημιούργησε η ομάδα και ενίσχυσε την αξιέπαινη προσπάθειά της.

Και είναι, πράγματι, ιδιαίτερα αξιέπαινοι όλοι οι συντελεστές της παράστασης και κυρίως οι εκπαιδευτικοί.  Γιατί στους σκοτεινούς και άνυδρους καιρούς μας είναι ανεκτίμητο το έργο διδασκόντων, όπως της Θεατρικής Ομάδας του 2ου Γυμνασίου, που με ανιδιοτέλεια και μεράκι προσφέρουν στα παιδιά δημιουργικές διεξόδους και εμπνέουν οράματα και αξίες ζωής.

Δ. Γ. ΝικολοπούλουΚάντε Like στην εφημερίδα μας - Υποστηρίξτε την προσπάθειά μας!